Skriv ut  

Qatar Airways ökar på Stockholm

Notiser, Redaktionen, den 21 september 2020
Stockholm får dubbla dagliga avgångar tre dagar i veckan när Qatar ökar antalet frekvenser.

Qatar Airways har flugit på Stockholm i princip under hela coronapandemin. Ett tag var flygbolaget ett av få utländska flygbolag som över huvud taget flög på Arlanda. Över huvud taget har Qatar hållit igång trafiken och det bantade linjenätet sjönk aldrig under 30 destinationer. Den senaste tiden har dessutom flygprogrammet skruvats upp ordentligt med nya återstarter av destinationer nästan varje vecka. 

- Vårt fokus på att återuppbygga linjenätet handlar inte enbart om att återstarta destinationer utan också om att flyga så många frekvenser som möjligt för att kunna erbjuda resenärerna den flexibilitet som de vill ha, konstatera de flygbolagets vd Akbar Al Baker nyligen.

Den strategin visar sig nu på den skandinaviska marknaden. Både Stockholm och Köpenhamn får från den 1 oktober ytterligare flighter. På båda flygplatserna går Qatar upp till tio avgångar i veckan till Doha.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Frakt i bagageutrymmet
Skrivet av Qwerty, 2020-09-22 22:04:59
När övriga bolag bantat bort det mesta av långlinjetrafiken har Qatar ett bra linjenät kvar. Kan även nyttjas för en större andel frakt än normalt som kompenserar för den glesare kabinfaktorn.
Anmäl inlägget
Qatar
Skrivet av thomas, 2020-09-22 13:41:26
Det handlar bara om att fylla på transferflygen
vidare från Doha, som är en bra strategi för oss i Scandinavien. Dessutom konkurrerar de stenhårt med bolagen i UAE de tar nu marknadsandelar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn