Skriv ut  

Thai återvänder till Skandinavien

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 november 2020
En serie ”coronaflygningar” till sju destinationer. Just nu är Thai Airways uppe i luften för att hämta hem medborgare strandade utomlands. Och Skandinavien är med bland destinationerna.

Thai Airways kämpar just nu för sin överlevnad. I princip är flygbolaget försatt i konkurs men genomför en rekonstruktion under överseende av domstol. Den skulle egentligen ha varit klar redan under augusti men beräknas nu inte vara i mål förrän en bit in på nästa år. I sin tur gör det att det ännu inte finns några konkreta planer på om och i så fall när flygprogrammet kan vara på väg att återstartas. Hittills har de uppsatta startdatumen flyttats fram gång på gång.

- Thai är beredda att flyga igen men kommer inte att göra det förrän det finns tillräckligt med bokningar som gör flygningarna lönsamma, sa en medlem i flygbolagets styrelse i en intervju med Bangkok Post i slutet av juni som svar på varför trafiken ännu inte kommit igång då. Uppenbarligen har marknaden ännu inte återhämtat sig i den utsträckning som flygbolaget vill se. Ytterligare ett problem är att Thailand för närvarande har hårda restriktioner när det gäller resor in i landet. 

Men nu ska Thai Airways trots allt sätta ett par flygplan i arbete. Som en del i rekonstruktionen ska flygbolaget under november månad flyga sju långlinjer till destinationer i Asien och Europa. De klassas som ”semi-commercial” och har ekonomiskt stöd från den thailändska staten. Syftet är att dels flyga hem thailändska medborgare som är strandade utomlands, dels flyga frakt till och från Thailand. Det finns dock också plats ombord för personer som måste resa ut på grund av studier eller affärer. Även turister med särskilda inresevisum kan nu flyga från sju olika platser till Bangkok. 
Bland de sju destinationerna finns Köpenhamn med, dit Thai kommer att flyga en gång i veckan, på söndagar under november. I övrigt är det trafik till Sydney, Tokyo, Hong Kong, Taipei, London och Frankfurt, de flesta med en flygning per vecka.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kalle viking
Skrivet av Snorre viking, 2020-11-05 19:47:16
Håller med att SAS gjorde ett fantastiskt jobb att att tillsammans med några av deras piloter starta TG !
Ett mycket fint flygbolag.
Hoppas för all del att dom överlever.
Anmäl inlägget
Skriv som det är!
Skrivet av Långbänken, 2020-11-05 10:46:49
Varför använda en rubrik där man skriver "Skandinavien"? Sanningen är ju att Thai ska flyga ett antal flygningar till Köpenhamn. Är det för att vi svenskar ska lockas att tycka: "Oj, det är ju nästan Sverige..!"
Anmäl inlägget
Fint jobb av SAS
Skrivet av Kalle Viking, 2020-11-04 21:38:46
Det var ett bra jobb av SAS och ett antal av deras piloter,
som startade upp bolaget Thai och skolade upp såväl piloter
som kabinpersonal, samt tekniker, allt detta under 60-talet.
Detsamma hände sen när ”järnridån” föll, då jag själv var en av dem som byggde upp Air Baltic i Lettland, mellan 1995 och 1997 till ett fullvärdigt bolag.
Anmäl inlägget
Thai
Skrivet av Lelle, 2020-11-04 19:09:56
TG 960/961 på Arlanda idag.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn