Skriv ut  

Flygrevyn 7-2020

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 20 november 2020
Flygrevyn 7-2020 nu i butik - Sveriges största Flygtidning.

Så mycket kostar en egen bizjet
Sugen på att ha full koll på flygandet? Köp en egen affärsjet. Alla flygplanstillverkarna skräddarsyr gärna en maskin till just dig – om du har stor plånbok.

Ett flygande V för framtiden
Ett rör med vingar. Så har flygplanen sett ut sedan flygets barndom. nu vill holländska forskare, Airbus och KLM ändra det synsättet med ett flygande V.

Vätgas när Airbus framtidsspanar
Den ena ser ut som ett V medan de andra två är traditionella passagerarflygplan. Men nymodigheten sitter i motorerna, menar Airbus som nu satsar på att utveckla vätgas som framtidens drivmedel.

Snart klart för avgång till rymden
Inredningen i Virgin Galactics Space Ship Two skvallrar om att de kommande turistresorna upp i rymden blir ett ståndsmässigt flygande. Men så kostar också biljetten en slant.

Gripen passerar 3 000 flygtimmar
En milstolpe i gripenprojektets historia: Ett av flygplanen passerade 3 000 flygtimmar. Flygrevyn var med vid det historiska tillfället.

Elflyget sätter i kontakten
Göteborg och Östersund. Det är de två hubbarna för elflygets utveckling i Sverige och ambitionerna är stora när Sverige blir världsledande på klimatneutralt flygande.

Hundraårig dubbeldäckare flyger i Sverige
Mikael Carlson har återskapat ännu en flygplansmodell från första världskriget och i nosen sitter en roterande stjärnmotor som inte liknar något annat. Pfalz D.VIII har fått luft under vingarna.

F16 Fighting Falcon ersätter MIG-21
Flygbasen Borcea i Rumänien är först med att ombeväpna från MIG till F-16. Just nu pågår träningen för att bli en certifierad del av Natos flygbevakning i ett allt mer oroligt område i Europa.

Framtidens regionaljet ännu kvar på marken
Japanska Spacejet skulle bli framtidens regionalflygplan men ständiga förändringar och tillfälliga stopp har lett till extrema förseningar som gör att maskinen fortsatt står kvar på marken.

Orosmolnen hopar sig för Boeing
If It’s Boeing I not going. Det går att vända på det gamla talesättet. Det gör i allt fler flygbolag som istället väljer konkurrenten Airbus. Så många faktiskt att Boeing hamnat på efterkälken.

Skamsen invigning av nya Storflygplatsen
Nio år försenad. Men nu verkar det vara dags att inviga Berlins nya flygplats. Det sker dock i skymundan, alla pinsamheter i samband med bygget lägger en våt filt över firandet.

Kauhava Airshow 2020
Flygrevyn har varit i finland där Kauhava Flygshow samlat ett starkt startfält med så väl Gripen, F18 Hornet och Rafale.

När Sverige köpte flygplan i Italien
En predikan i Göteborg blev startpunkten på en insamling för att köpa – stridsflygplan. Det blev tolv Fiat CR.42, omdöpta till J11. De följdes sedan av de ökända Capronibombarna.

 

Starta din prenumeration här!

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev