Skriv ut  

Covid-testing igång på Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 februari 2021
Alla svenska medborgare som reser in till Arlanda från utlandet covid-testas nu direkt vid ankomst. Det sedan regeringen skärpte restriktionerna.

Det är Region Stockholm som dragit igång testningen på Arlanda och set som svar på det nya och strikta restriktioner som regeringen införde nyligen. Alla svenska medborgare som kommer från utlandet ska nu testas för pågående covid så snart de kommer till Sverige och sen igen efter fem dagar. De som är hemmahörande i Stockholms län kan nu testas direkt inne på Arlanda flygplats.

- Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Region Stockholm har kapacitet att testa alla svenskar som landar på Arlanda, oavsett vilket län de är hemmahörande i och har också sträckt ut den handen och gett det erbjudandet till Folkhälsomyndigheten, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

I ett provtagningsbås med skärmar, som påminner om de som används vid valen, får resenärer information och provtagnings-kit av personal från Infosolutions och utbildad personal från Swedavia. Personalen registrerar provtagningskit, resenären provtar sig själv, lämnar provet till personal som skickar det vidare till analys. Positiva svar sekvenseras (för att identifiera mutationer) och vid positiva provsvar engageras också smittspårningsteamet i Region Stockholm.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@Freud
Skrivet av Flax, 2021-02-23 22:27:00
Visst kan utländska medborgare smitta! Det är därför de, sedan 6 februari, måste uppvisa ett negativt covid-19 test inte äldre än 48 timmar för att få resa in. Har de inte det avisas de. Att svenska medborgare testas på Arlanda beror säkert på att man inte får neka en svensk medborgare inresa.
Anmäl inlägget
Bara svenska medborgare?
Skrivet av Freud, 2021-02-23 12:12:02
För utländska medborgare smittar inte?
Anmäl inlägget
...
Skrivet av js, 2021-02-20 23:30:31
En skam för Sverige att detta inte skett tidigare.
Anmäl inlägget
På väg ut
Skrivet av Mike, 2021-02-20 17:16:58
Kan man testa sig när man ska ut och resa också till ett vettigt pris på Arlanda?
Anmäl inlägget
så sant..
Skrivet av ole.., 2021-02-20 06:54:48
Tragiskt sent...
Anmäl inlägget
Äntligen!
Skrivet av Nilfisk, 2021-02-19 16:23:56
Kommer bara ett år för sent...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn