Skriv ut  

Visby i fokus i flygbolagens sommarplaner

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 maj 2021
Tre linjer blir nio när sommarsäsongen kommer gång. Trafiken på Visby ökar kraftigt när bland andra BRA återvänder med två linjer.

Den första veckan i juli, när politikerveckan i Almedalen drar igång, brukar förvandla Visby till en av de mest trafikerade flygplatserna i landet. Så blir det inte i år och var inte heller fallet förra året när pandemin stoppade den traditionella politikerträffen.

Det hindrar inte att Visby just nu är den regionala flygplatsen där konkurrensen ökar stort både under våren och framför allt i sommar. 

- Vi är nog den flygplats utanför storstäderna där det händer mest just nu, säger flygplatschefen Gunnar Jonasson till Flygtorget.

Visby Airport har haft flygtrafik till fastlandet under hela pandemin, dels upphandlad med Amapola som flygbolag för att säkerställa tillgängligheten under några veckor förra våren, dels med SAS, dels Air Leap och Air Gotland. Redan den 12 maj utökas gruppen när BRA återstartar verksamheten med sex inrikeslinjer, däribland Bromma – Visby. Av allt att döma är det tre flygbolag som räknar med att hålla trafiken igång på årsbasis. Senare under sommarperioden ökar frekvenserna än mer när både BRA och Air Gotland utökar med fler inrikesdestinationer från Visby. Dessutom återvänder Norwegian med trafik från Arlanda och av allt att döma ska Finnair också återuppta linjen till Helsingfors. 

Visby tillhör de flygplatser som klarat sig relativt bra genom pandemin, tappade förra året ”bara” 72 procent av passagerarna. Det mesta talar för att Visby Airport kommer att återta en del av tappet när sommartrafiken drar igång på allvar. 

- Ja, vi ser redan en svag tillväxt i april och räknar med att det tar fart i maj, säger Gunnar Jonasson. 

Flygprogram Visby sommaren 2021:
Arlanda – SAS, Norwegian
Bromma – Air Gotland, BRA
Göteborg – Air Gotland, BRA
Ängelholm – Air Gotland
Malmö – Air Gotland
Helsingfors - Finnair



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Som vanligt fel...
Skrivet av Johan, 2021-05-07 12:44:34
Som vanligt fel i artiklarna. Gör ni inga egna kontroller. Det behövs kanske 15 minuter och söka på aktuella flygbolags hemsidor för att faktagranska. BRA kommer även flyga på Malmö i sommar.
Anmäl inlägget
Först
Skrivet av Henrik, 2021-05-06 11:39:37
Då väntar vi bara på vem av flyg aktörerna som kommer gå konkurs först. 5 flygbolag till ön, Gotlandsfärjorna, Silja Line, Viking line. Alla dessa ska dela på resenärerna till Gotland.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev