Skriv ut  

Nu säljer Flyr biljetter på en överhettad marknad

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 juni 2021
Tre flygbolag som flyger sida vid sida på de stora städerna och producerar tusentals stolar varje dag. I och med att Flyr nu startat biljettförsäljningen är priskriget i full gång.

Flyr
Flyr
 
”Nu exploderar konkurrensen på norsk inrikes”. Det var rubriken här på Flygtorget för bara en vecka sedan i och med att Wizz Air annonserat en storstilad comeback till den norska inrikesmarknaden. Den varade bara ett par dagar och sedan drog sig det ungerska lågkostandsbolaget helt och hållet bort från inrikesdelen i det norska flygprogrammet. 

Kvar finns trots det tre flygbolag med ambition att ta del av ett sakta ökat norskt flygande och i dagarna drog helt nya Flyr igång biljettförsäljningen. Det kommer att bli en första test av om inrikesmarknaden verkligen håller för att bland annat flyga vinge vid vinge, tre B737 från Oslo till städer som Tromsö, Trondheim och Bergen. 

Just Tromsö är första destination för Flyr som startar trafiken onsdag 30 juni med en flight dit kl 11.35. Samma dag har SAS sex flighter på samma sträcka varav två hinner iväg 

från Gardermoen innan Flyr lättar för första gången. Norwegian å sin sida har tre direktmaskiner samma dag. SAS mixar mellan A320 och B737-700 på sträckan medan Norwegian och Flyr använder B737-800. Det innebär att det denna första dag produceras 1 696 stolar på sträckan Oslo – Tromsö. Och så kommer det av allt att döma att se ut fortsättningsvis när de tre flygbolagen ska samsas om de norska passagerarna.
Trots att konkurrensen minst sagt blir knivskarp, reagerade oslobörsen positivt på att Wizz Air lämnat och att det nu bara är tre flygbolag kvar på inrikes. Alla tre, SAS, Norwegian och Flyr kunde se aktierna stiga.

Men analytikerna tvivlar på att den norska inrikesmarknaden verkligen håller för tre flygbolag. Trots att den tuffaste lågkostnadskonkurrenten är borta öppnar det för ett hårt priskrig. 

- Det är för många flygbolag som slåss om för få passagerare, så det kommer att bli mycket billiga flygbiljetter. För oss konsumenter blir det en sommar med väldigt bra priser, säger Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen, analytiker på Pareto till dn.no.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Thomas
Skrivet av pf, 2021-06-04 20:06:14
har igjen 86 nautiske til Tromsø, om han lander på Evenes, er han like dårlig i norsk geografi som Wizzair er med sine kart ?

Gullan kommer aldri på norsk innenriks. Til det er SAS og svensk kaffe alt for tynn for nordmenn.
Anmäl inlägget
Norsk Inrikes
Skrivet av Gullan purser & Kaffeexpert, 2021-06-04 14:05:26
@thomas, Tack för ditt stöd, äntligen någon som förstår att kampen om kunderna finns i tidtabellen och i en gratis nybryggt ekologisk kopp.
Toppar man med ett purrpurr ,vänligt service leende, då är matchen hemma.
Anmäl inlägget
Thomas
Skrivet av pf, 2021-06-03 12:14:45
sitt innlegg viser hvor veldig lite han vet om norsk innenriks, men jeg skal gi han en sjanse til å korrigere seg !
Anmäl inlägget
pris
Skrivet av Bjørn, 2021-06-02 19:20:45
tidligere har Norwegian og SAS hatt en "fornuftig" konkurranse. Men en konkurranse der de har tatt nokså høye billett priser. Nå som det vil bli rimeligere billetter, tiltrekker det flere reisende. Meg inkludert. Tipper de klarer seg alle 3. Vent å se!
Anmäl inlägget
Undrar om inte SAS tar hem detta?
Skrivet av thomas, 2021-06-01 11:50:51
Det är den som har många avgångar/frekvenser som vinner, så har det alltid varit, så speciellt nu.
Förutsättningen om SAS får ytterligare stöd
bör de ta hem Norskt inrikes, Gullan purser kan ju förbereda det goda kaffet och serveringen tills när man blickar ner på vårt grannlands vackra landskap med fjordar och bergsmassiv ända upp till Evenäs.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn