Skriv ut  

Flyr tar över tidigare Norwegian-maskiner

Flygnyheter, Redaktionen, den 26 juli 2021
Två flygplan blir fyra när Flyr ökar verksamheten. Två tidigare Norwegian-maskiner tillförs nu flottan.

Nya norska flygbolaget Flyr är i dagsläget uppe i nio destinationer. De ska på sikt utökas med fler linjer, framför allt utrikes från Norge. Det gör att flygplansflottan som just nu består av två Boeing 737-800, båda har tidigare flugit hos turkiska charterbolaget Pegasus Airlines. Inför att flygprogrammet ska skruvas upp behöver ytterligare två maskiner fasas in i flottan.

De två nya maskinerna har tidigare flugit för Norwegian. Enligt det norska Luftfartstillsynet är det LN-DYI och LN-DYS som nu ska flyga i Flyr’s färger. LN-DYS är en Boeing 737-800 som levererades ny från Boeing till Norwegian 2011 och som fyra år senare överfördes till det irländska dotterbolaget Norwegian Air International som EI-FHW och som ägs av Bank of America Leasing. Den andra maskinen, LN-DYI har även den tio år på nacken och levererades ny 2010 via leasingföretaget Orix Aviation som i mars i år fick tillbaka maskinen i samband med rekonstruktionen i Norwegian.

Det är alltså två begagnade och leasade maskiner som förs över till Flyr. Det ligger i linje med den programförklaring som flygbolaget gjorde innan start: just nu är det läge att bygga upp flottan när branschen svämmar över av lediga flygplan.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@nät
Skrivet av Ex-Cc, 2021-07-28 08:52:07
Blir nog ingen wifi på länge! Ja, pucken sitter där, men bolaget måste köpa tjänsten, vilket inte är troligt just nu. Bara för att du har ett modem så innebär det ju inte att du har uppkoppling.
Anmäl inlägget
Lycka till Flyr!
Skrivet av Idiothataren, 2021-07-27 14:26:36
Med logiken till Thomas skulle det inte finnas några flygbolag kvar överhuvudtaget. Dom flesta stora flygbolag har några milliarder i skulder. Bra att någon vågar satsa! Du kan ju alltid ta toget Thomas.
Anmäl inlägget
Ekonomin,
Skrivet av pf, 2021-07-27 09:30:15
ja, du tenker på SAS ?
Anmäl inlägget
Wifi
Skrivet av Nät, 2021-07-27 01:22:00
Skidboxen på. Trevligt. Internet ombord snart.
Anmäl inlägget
Ekonomin
Skrivet av thomas, 2021-07-26 11:26:29
Hur går det? vilken kabinfaktor har bolaget uppnått? 500 miljoner är tyvärr inte så mycket i flygbranschen.
Det är hård konkurrens på Norskt inrikes.
Att bolag som har mångmiljard belopp i skulder får fortsätta att konkurrera är oetiskt omoraliskt affärsmässigt förrödande för alla.
Anmäl inlägget
Nio destinationer är fyra destinationer..
Skrivet av ABC, 2021-07-26 08:49:55
Flyr flög senaste veckan endast från Oslo till Bodö, Tromsö och Evenäs. Någon annan trafik finns ej och bolaget har således fyra destinationer i nuläget, inte nio.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn