Skriv ut  

BRA satsar på net-zero och anställer ny hållbarhetschef

Miljö, Redaktionen, den 10 september 2021
BRA är en del i arbetet på att ha fossilfritt inrikesflyg år 2030 och därmed bli ett av de första flygbolagen i världen som når net-zero. Flygbolaget har nu anställt Maria Fiskerud som ny hållbarhetschef och viktig kugge i det arbetet.

I våras lyfte BRA igen efter flygbranschens största kris sedan andra världskriget, en period då alla bolaget flygplan stått på marken i över ett år. Väl igång har BRA har som mål att halvera användandet av fossilt bränsle till 2025 och vara helt fossilfria 2030. Under hösten 2021 kommer BRA att formalisera sin plan att bli det första flygbolaget att nå Net-Zero.

En kugge i det arbetet är den nya hållbarhetschefen Maria Fiskerud, som tidigare bland annat varit vd för Fly Green Fund, Hon har senaste åren arbetat som klusterledare för Fossilfritt flyg 2045 och projektledare för elflygsprojekten Nordic Network for Electric Aviation och Elektrisk Lufttransport i Sverige på RISE Service Labs.

- Det är dags att våga lämna forskning och testarenor och börja utveckla kommersiella lösningar. Transformationen av flygbranschen kommer att kosta, men jag är övertygad om att det kommer att kosta mer om vi inte gör något, säger hon i en kommentar.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev