Skriv ut  

Danskt flygbolag nära bli lurade

Notiser, Redaktionen, den 24 september 2021
Det såg ut som ett lönsamt wetlease-uppdrag. Men allt pekar på att Alsie Express kommit undan med blotta förskräckelsen från det tilltänkta samarbetet med Lalona Air.

Danska Alsie Express, med systerflygbolaget Air Alsie, flyger i huvudsak inrikes mellan Köpenhamn och Sönderborg. Flottan på två ATR 72-500 används också på en del charteruppdrag och ska bland annat flyga till Scandinavian Mountains Airport i Sälen i vinter. Dessutom hade flygbolaget tagit hem ett stort uppdrag för det nystartade tyska flygbolaget Lalona Air som wetleasat två maskiner för linjetrafik i Europa.

Men nu har Alsie Express dragit sig ur affären samtidigt som frågetecknen kring Lalona Air blir allt fler. Av allt att döma fanns ingen vidare substans bakom de presenterade planerna på att starta ”ett nytt sorts affärsflyg” i Europa. Investerare som finns med i presentationsmaterialet från flygbolaget säger sig inte ens ha blivit tillfrågade, än mindre satsat några pengar. Ledningen för flygbolaget har redan dragit på sig en rad stämningar, bland annat från människor som skrivit på anställningsavtal men inte fått några jobb. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev