Skriv ut  

Arlanda öppnar terminal 2

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 september 2021
Trafiksiffrorna pekar fortsatt uppåt. Det gör att Swedavia nu åter börjar använda terminal 2. I slutet av oktober flyttar de första flygbolagen tillbaka.

Arlanda
Arlanda Terminal 2
 
Så har det sett ut vid terminal 2 på Arlanda sedan våren 2020: tomt och övergivet. Men nu sker en liten med ändå tydlig ljusning: Swedavia har bestämt att successivt börja återanvända terminal 2 på Arlanda. Det är bland annat de goda passagerarsiffrorna från framför allt de två senaste månaderna, juli och augusti som ligger bakom beslutet. I augusti passerade 945.879 passagerare Arlanda och sammantaget under året har 3.420.353 resenärer använt Arlanda. Där har de, inrikesresenärer såväl som utrikesresenärer, använt enbart terminal 5. 
 
Men nu ska alltså en del av den internationella trafiken flytta tillbaka till terminal 2, med start i slutet av oktober. Enligt Swedavia finns tydliga tecken på att utvecklingen går i rätt riktning och det därför finns ett behov av att använda också T2 som tidigare var hemvist för bland andra Air France, British Airways och KLM.
 
Vilka flygbolag som ska återvända till T2 är fortsatt under planering och mycket talar för att ett av de flygbolagen är Ryanair. Den omfattande etableringen på Arlanda ska enligt flygbolaget dra igång i månadsskiftet oktober/november då i ett första skede två Boeing 737-800 baseras på flygplatsen. Sammantaget ska Ryanair flyga 23 linjer ut från Arlanda. 
Samtidigt pågår moderniseringen av terminal 5 med bland annat nya säkerhetskontroller och utbyggda kommersiella ytor för butiker och serveringar.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re: TF
Skrivet av Kolja, 2021-09-29 06:13:29
Intressant tanke med en lågpristerminal. Vilka priser tänkte du att det skulle vara på ett ungefär? Halva priset?
Anmäl inlägget
Lågpristerminal
Skrivet av TF, 2021-09-28 18:59:13
Bästa hade varit att göra T2 till lågpristerminal för FR, EW och eJ. Och på sikt att ersätta T3 och T4 med en ny modern terminal (kalla den Terminal S...), istället för fler spretande pirer från T5 efter pir G.
Anmäl inlägget
Rykten
Skrivet av The Observer, 2021-09-27 16:18:07
Mycket rykten i omlopp nu. Ryanair är i det längre perspektivet inplanerade till T3. Det som nu diskuteras är om de kommer ”mellanlanda” på T2 eller inte. Beslut fattas på driftsmöte 30/9.
Anmäl inlägget
FR från terminal 5
Skrivet av Op, 2021-09-27 12:54:55
Återigen så kommer Ryanair inte att trafikera från terminal 2 utan kommer enbart trafikera terminal 5….
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn