Skriv ut  

Vilket amerikanskt flygbolag återvänder till Arlanda?

Notiser, Redaktionen, den 15 oktober 2021
Det är två år sedan något amerikanskt flygbolag flög på Arlanda. Nu ligger en film ute på Twitter där det går att gissa sig till vilket flygbolag som nästa sommar drar igång en hel rad nya destinationer.

Det går att ägna sig åt en gissningslek på Twitter just nu. Där har United Airlines publicerat en film som sägs avslöja vilka nya destinationer som ska med i flygprogrammet nästa sommar. Men det är inte helt lätt att genomskåda de olika ledtrådarna och en av de tydligaste virvlar förbi i ett par korta sekunder. Men utan tvekan visar den en svensk flagga och den skarpsynte kan även hitta Portugal och Nice bland ledtrådarna.

Mycket riktigt pekar det mesta mot att United räknar med att återvända till Stockholm lagom till sommartidtabellen nästa år. Enligt Uniteds bokningssystem finns en UA 68/69 inlagd som nonstop från Newark till Arlanda. Det är en B757-200 med 169 stolar ombord som ska flyga sträckan, alltså ungefär samma upplägg som när United hade trafik på Stockholm innan pandemin. Linjen blir en ren sommartrafik mellan den 6 maj och 16 september.

Stockholm är inte enda destinationen i Skandinavien som United lägger till flygprogrammet nästa sommar. Något överraskande är det Bergen som får en direktlinje till New York, tre avgångar i veckan också där med en B757-200. Det är första gången sedan 2016 som Bergen får en egen linje till New York, då Norwegian flög till JFK. United har aldrig trafikerat Fleslandflygplatsen i Bergen. 

United väljer alltså att flyga förbi de två andra huvudstäderna i Skandinavien. Linjen till Kastrup stängde 2012 och till Oslo 2017, samma år som trafiken till Arlanda gjordes om från året-runt till sommarlinje.
Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

The horses are released
Skrivet av Show Me The Money, 2021-10-15 19:52:35
Verkar som om amerikanerna läser mina inlägg.
Idag kom ett datum, 8 november.
Nu får vi se vilka som är beredda att hosta upp en och en halv tusenlapp bara för att lämna avgångsflygplatsen (PCR-test) samt att du måste vara fullvaccinerad.
Anmäl inlägget
Öppning
Skrivet av Tim, 2021-10-15 19:17:19
8 november öppnar US för vaccinerade
Anmäl inlägget
Har flygtorget kollat videon?
Skrivet av Arash, 2021-10-15 16:51:31
I videon så stor det ARN-EWR bland de destinationer som ska återvända till nästa år
Anmäl inlägget
Bergen.
Skrivet av Bjørn-E Engebretsen, 2021-10-15 13:10:58
Bergen er kanskje ikke være så overraskende? I tillegg kommer alle direkte flyruter fra Vestlandet med matertrafikk fra Haugesund, Sogndal, Florø, Ørsta, Ålesund, Molde, Kristiansund, og Stavanger, som føler seg vel så tilknyttet å reise fra Bergen, til USA. Oslo tross alt blir å fly feil vei, for så å fly tilbake over Vestlandet med SAS. I tillegg er det mange Amerikanere som skal til Norge, som reiser med Hurtigruten Fra Bergen. De cruise skipene Starter i Bergen, bare nevner et eksempel.
Anmäl inlägget
Hold your horses...
Skrivet av Show Me The Money, 2021-10-15 11:37:42
Man kanske ska ta bort reserestriktionerna först.
Fortfarande har amerikanerna inte kommit upp med vilket datum i november som man kommer att tillåta EU-resenärer.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn