Skriv ut  

Air Leap skrotar dotterbolaget Air Skåne

Notiser, Redaktionen, den 8 november 2021
Satsningen på Air Skåne höll inte. Nu skrotar Air Leap dotterbolaget och tillsätter samtidigt en ny kommersiell chef.

Tidigare i år lanserades Air Leap Scandinavia och tre egna varumärken vid sidan av Air Leap: Air Skåne, Air Halland och Air Gotland. I slutet av september pausades trafiken i Air Skåne och nu skrotas hela upplägget med Air Leap Scandinavia. Samtidigt tillsätts en nya kommersiell chef i Air Leap.

- Jag är glad och tacksam över att få förtroendet att ta över den kommersiella verksamheten för Air Leap. Air Leap valde tidigare i år att pröva en ny struktur i företaget med en separat kommersiell organisation. Tyvärr uteblev den positiva effekt som vi hade hoppats på. Då vi valde att pausa varumärket Air Skåne var det självklart för oss att flytta tillbaka det kommersiella till Air Leap igen, säger Johan Giæver Marvik.

Av allt att döma påverkar inte omorganisationen de två andra fristående varumärkena Air Halland och Air Gotland.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sv. Thomas
Skrivet av Tommy, 2021-11-09 22:11:08
Leap border sluta med spretigheten och alla "nyheter" hit och dit.
Hur många logotyper har leap egentligen? Finns det något flygplan som ser ut som det andra? Vad hände med smajly-temat man har på sin ATR 72? Varför flyger där omkring en SAAB 340 som det står Finland på? Hur många linjer har man öppnat och lagt ner? Hur många olika underleverantörer har man använt?
Anmäl inlägget
inse den bistra rådande verkligheten.
Skrivet av thomas, 2021-11-09 15:47:43
vilken strålande innovation
'air Gotland air Halland etc. i samma flygbolags AOC, vadå lokal förankring?
då skulle det bli fullbokat!
ni är såååå dåliga, det är andra faktorer som styr, tillbaka till skolbänken, gör en gedigen marknadsundersökning ta reda på vad marknaden vill ha/efterfrågar.
Anmäl inlägget
inse den bistra rådande verkligheten.
Skrivet av thomas, 2021-11-09 10:59:29
Inser Ni inte att det är Era biljettpriser på peaktider som är det stora felet, sen bör även affärerna runt flygningen utvidgas, progressiva satsningar, nytänkande, datadriven marknadsföring etc. Pax kommer inte från himlen de måste vinnas en och en.
Anmäl inlägget
Hela upplägget skrotas
Skrivet av Jet A1, 2021-11-09 01:11:27
Omorganisationen borde väl påverka både Air Gotland och Air Halland då dessa har legat under Air Leap Scandinavia AB som nu skrotas. Undrar hur länge Air Gotland och Air Halland blir kvar?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn