Skriv ut  

Finnair ökar på inmatningen till hubben i Helsingfors

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 november 2021
Det är Finnairs linjer men de flygs av Widerøe. Efter att ha legat nere under pandemin återupptas nu linjesamarbetet mellan de två flygbolagen.

Inmatningen till den stora hubben i Helsingfors är en förutsättning för Finnairs trafik till Asien. Ännu har den inte återhämtat sig till nivåerna innan pandemin, men sakta men säkert ökar antalet avgångar i linjenätet österut.

Därför återupptar nu Finnair trafiken också på de regionala flygplatserna i Norge. Den 14 december startar linjerna från Helsingfors till Bergen och Tromsö. När de drogs igång första gången, år 2017 väckte de viss uppmärksamhet eftersom det var Widerøe som flög trafiken under Finnairs namn. Då användes en av de nya jetmaskinerna, Embraer E190-E2 men denna gång sätter Widerøe istället in Q-400. Det blir en förhållandevis försiktig återstart, tre avgångar i veckan under vintersäsongen. Bergen går dock upp till dagliga avgångar. Enligt Finnair är tidtabellen avpassad för att passa både långlinjerna och linjerna till Europa. Det innebär att resenärer i Tromsö i norra Norge får ett alternativ till Oslo för resor till södra Europa. 

Det norsk-finska flygsamarbetet återfinns också på flera håll. Norra, som ägs av Finnair, är inhyrda för att flyga fem av Widerøes inrikeslinjer med ATR-72-maskiner.
Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Omväg
Skrivet av Gh, 2021-11-19 09:10:05
Känns som en onödig omväg för att ta sig till sydeuropa
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn