Skriv ut  

Utvärdering och rekrytering på SAS Connect

Notiser, Redaktionen, den 5 december 2021
Den första Connect-basen ska öppna tidigt nästa år. Men fortsatt är uppgifterna om verksamheten inom SAS-Connect knapphändiga.

SAS är i gång med rekryteringen till den nya plattformen SAS Connect som av allt att döma ska ha 10 flygplan i ett första skede. I den senaste kvartalsrapporten säger SAS att verksamheten ska vara igång i början av 2022 och då från basen på Kastrup. Flygbolaget säger sig också hålla på med utvärdering om det ska bli baser även i Stockholm och Oslo, som i så fall ska kunna öppna under året.

Närmare än så finns det inga uppgifter att kommunicera, meddelar SAS på en fråga från Flygtorget.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SAS vs Wizz
Skrivet av Mr €, 2021-12-08 10:36:13
Kan säkert vara så att SAS vill plocka piloter från Wizz för att minska deras möjligheter att ta över en stor del av pax från SAS med sina nya A321neo's och försvåra att hålla baser bemannade i Scandinavien.
Anmäl inlägget
SAS borde skämmas!
Skrivet av Fredrik, 2021-12-07 13:49:14
SAS struntar i piloternas fem-åriga Återanställningsavtal - är det den svenska modellen Socialdemokraterna står för? Varför vill inte SAS ha tillbaka utbildad, vältränad duktig svensk personal? Kan det bara att de inte vill betala skatten? SAS borde skämmas! De har ju betalat ca 300tkr för varje Airbus-utbildad pilot! De lurar media och Skatteverket, piloternas löner är låga i jämförelse med andra bolag, det är ledningens löner som är höga. SAS har blivit ett skamligt bolag!
Anmäl inlägget
Inte första basen
Skrivet av Andreas, 2021-12-05 13:43:42
Flygbolaget är inte nytt. Bara namnet SAS Connect är nytt. De har funnits sedan 2017 då basen i London öppnades. Därefter öppnades en bas i Malaga, men den stängdes ner i samband med pandemiutbrottet. Om Köpenhamn blir bas nummer tre eller nummer två beror alltså på hur man väljer att räkna.

Om de ska ha 10 flygplan i ett första skede blir det en ökning med 1 maskin eftersom de redan har 9.
Anmäl inlägget
Nähe
Skrivet av Uppsagd SK-pilot, 2021-12-05 10:53:30
Elegant skött att de tar in piloter från Wizzair samtidigt som de flesta av oss uppsagda SAS-piloter inte hört ett ljud från SAS Connect.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn