Skriv ut  

Ronneby får ny yrkeshögskola för flygtekniker

Flygnyheter, Redaktionen, den 13 januari 2022
Från höstterminen 2022 kan man läsa till flygplans- och helikoptertekniker på yrkeshögskolan i Ronneby.

Ronneby kommun startar en yrkeshögskoleutbildning till flygplans- och helikoptertekniker. Till höstterminen 2022 räknar man med att kunna ta emot 20 studenter.

– Det betyder mycket för oss att vi nu även startar en yrkeshögskola för flygteknik inom Ronneby kommun. Det är stort både för den civila och militära flygverksamheten i Kallinge men även för Blekinge, säger Magnus Magnusson, rektor för flygteknikutbildning, en del av Gymnasieskolan Knut Hahn.

Ronneby har sedan 2014 en treårig gymnasieutbildning i flygteknik, men eleverna har hittills fått söka sig vidare till andra platser i landet för att vidareutbilda sig, trots att arbetsmarknaden är god i regionen med bland annat F17, Helikopterflottiljen, Swedavia och Saab som potentiella arbetsgivare.

Den nya yrkesutbildningen är tvåårig och unik på det sättet att eleverna kan läsa till flygplans- eller helikoptertekniker på samma yrkeshögskola. Andra orter där man kan läsa till flygtekniker är Ljungbyhed, Linköping, Västerås, Nyköping och Luleå.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Äntligen
Skrivet av Sven, 2022-01-17 17:03:04
Utmärkt att det öppnas en utbildning i Blekinge som har både helikopter och flygplan. Främsta skälet att fylla behovet både från militär sidan och även civilt. Bra att någon ser behovet!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev