Skriv ut  

Nu återuppstår lång-lång flygningarna

Notiser, Redaktionen, den 24 januari 2022
Drygt 15 000 kilometer och närmare 20 timmar i luften. Singapore Airlines återupptar nu direktlinjen mellan Singapore och New York.

Singapore Airlines räknar nu med att pandemin än en gång är på väg att släppa greppet om flygbranschen och återuppväcker den klassiska långlinjen mellan Singapore och New York. Den har tidigare räknats som den längsta flighten i världen, 15 326 kilometer men har nu utmanats av bland andra Qatar, från Doha till Auckland, 14 526 km och Qantas som flyger från Perth till London, 14 499 kilometer. När Qantas väl kommer igång med Project Sunrise och linjen Sydney till London lär det bli världens längsta linje 16 989 kilometer.

Det australiensiska flygbolaget lär inte komma igång med den trafiken förrän senare i år så under tiden kan alltså Singapore Airlines räkna hem längdrekordet. Trafikstarten i mars är ambitiös, tre dagliga flygningar från Singapore till New York: En direkt till Newark, en direkt till JFK och en till JFK via Frankfurt. Beroende på vindförhållanden kan flygningen ta mellan 19 och 22 timmar. Det gör i sin tur att just väderläget och vindförhållandena avgör om flighten ska gå österut via Stilla Havet eller i västlig riktning via Europa. 

Singapore Airlines sätter in en A350-900 ULR med 67 stolar i business och 94 i premium economy.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inte många rätt
Skrivet av SQLover, 2022-01-25 11:33:59
Vad säger man...

SQ har flugit rutten under större delen av pandemin så något återuppväckande är det inte tal om.

Det som är nytt nu är att de flyger med ULR-planen både från EWR och JFK. Via Frankfurt flygs med A380 om jag inte missminner mig.
Anmäl inlägget
Faktakoll??
Skrivet av Leif, 2022-01-24 12:59:43
SQ23 och SQ24 har flugit senaste månaderna dvs deras direktflygningar SIN-JFK-SIN
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn