Skriv ut  

Norwegian snart ikapp SAS

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 maj 2022
Det är det högsta antalet passagerare sedan mars 2020 under en enskild månad. Det visar SAS siffror för april månad. Skillnaden mellan SAS och Norwegian krymper allt mer.

Ännu en toppnotering för en enskild månad visar att flygtrafiken sakta repar sig: 1 526 000 resenärer använde SAS under april. Det är en tydlig ökning, sju procent, från mars då 1 398 000 passagerare flög med SAS. Jämfört med det eländiga 2021 är siffrorna i april en passaagerarökning med 380 procent och en kapacitetsökning med 190 procent. Kabinfaktorn var 71 procent under april.


- Vi fortsätter att öka vår verksamhet och har nu det högsta antalet passagerare sedan mars 2020. Inför den kommande sommarperioden ser vi en positiv trend inom försäljning och bokningar. Trafiken till och från Asien är fortfarande en utmaning på grund av kvarstående covid-19-restriktioner samt den geopolitiska situationen, som påverkar återhämtningen av trafiken där. Vi fortsätter att fokusera på att skapa ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt SAS, vilket uppnås när vi når framgång med transformationsplanen SAS FORWARD”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

De drygt 1,5 miljoner passagerna under april innebär att Norwegian, som presenterade sina siffror igår, nu i det närmaste är ikapp SAS: Det skiljer bara lite drygt 100 000 resenärer efter att det norska flygbolaget gjort en kraftig förbättring av siffrorna från mars till april.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inte förvånad
Skrivet av //Erik, 2022-05-07 12:35:38
Det är inte så konstigt. Norwegian vill flyga och gör allt för att ta marknadsandelar. SAS ska som vanligt ”spara, spara, spara” och kriga med sina anställda. De klarar inte ens idag av att utföra sitt trafikprogram idag för att de saknar besättningar att bemanna flighterna. De har haft så många möjligheter att ta över flygtrafiken i Norden men det har varit viktigare att krossa den egna operativa personalen än att slåss mot konkurrenterna.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn