Skriv ut  

Smarta bagagetjänster för flygpassagerare

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 juni 2022
Väskorna upphämtade hemma några timmar innan resan? Det är verklighet för Swiss passagerare. I höstas provades systemet i Geneve, och nu kan även Zürich-borna resa bagagefritt ända hemifrån dörren.

Leverantören av smarta bagagehanteringslösningar, AirPortr, kommer att lansera sina incheckningstjänster på Zürichs flygplats i Schweiz, efter en testperiod på Genèves flygplats.

Innan avgång kan passagerarnas bagage hämtas från valfri schweizisk adress upp till 23 timmar före flyget. Chauffören validerar passagerarens pass och boardingkort vid deras dörr och förseglar väskorna innan transport till flygplatsens säkerhetskontroll, där de checkas in hela vägen fram till sin slutdestination. Passagerarna får ett digitalt kvitto och hålls uppdaterade om status för sina väskor via e-post och SMS. Vid ankomst fyller passagerarna i en tulldeklaration via AirPortrs app och väskorna levereras sedan till kundens adress.

Hela hanteringen väntas minska trycket på överbelastade terminalområden. Genom att göra det möjligt för passagerare att resa till flygplatsen utan bagage kan man undvika köer vid incheckningen och gå direkt till säkerhetskontrollen. Vid ankomsten slipper passagerarna vänta på sina väskor vid bagagebandet och kan i stället bege sig rakt till sin destination, utan bagage.

Förhoppningen är också att passagerare ska välja att resa till flygplatsen med kollektivtrafiken, när de slipper bära sitt eget bagage. Detta bekräftades nyligen av en studie av befintliga AirPortr-användare, där 66 % av de tillfrågade rapporterade att de valde kollektivtrafik eftersom de inte längre behövde bära sina väskor. Med tanke på SWISS löfte att halvera sina koldioxidutsläpp till 2050 är detta ytterligare en viktig fördel med det nya AirPortr-alternativet. 

Idén stöds av Schweiz nationella järnvägsoperatör, SBB, som kommer att marknadsföra produkten och erbjuda rabatterade resor.  

Randel Darby, grundare och VD för AirPortr, sa i ett pressmeddelande:

- Systemet kommer inte bara att ta bort besväret för passagerare, utan det kommer också att minska köerna i terminalen, särskilt under högtrafik. Det skapar fördelar för flygbolag och flygplatsoperatörer, och hjälper dem att förbättra kundupplevelsen och uppfylla sina hållbarhetsmål.

Priset varierar från CHF39 (US$40) för två väskor i Zürich till CHF69 (US$71) i områden längre bort.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev