Skriv ut  

Rekordsiffror för Flyr, Norse och Widerøe

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 augusti 2022
Det är de norska flygbolagen som leder utvecklingen i Skandinavien. Vid sidan av Norwegian har både Flyr och Norse stark uppgång under juli månad. Även Widerøe har haft en bra månad – bland annat tack vare SAS-strejken.

Norwegian kunde räkna in nästa 300 000 fler passagerare i juli jämfört med juni och passerade därmed två miljoner under en månad. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare och kan nu visa att även de övriga norska flygbolagen går starkt framåt under sommaren. Flyr har just passerat ett års flygverksamhet sedan starten den 30 juni förra året och hade under juli månad 260 500 passagerare, en ökning med 57 000 passagerare på bara en månad. De tio flygplan som var i drift hade en kabinfaktor på 92,3 procent, bara ett par procent under Norwegians siffror. Det är en utveckling som uppenbarligen överraskar och fått analytiker i Norge att tala om en ”knallmånad”.

- Juli präglas av stor reslust och många av flygningarna har varit helt fulla till våra destinationer vid Medelhavet och i europeiska storstäder, säger vd Tonje Wikström i en kommentar. 
Norse Atlantic å sin sida har ännu varit i gång i bara drygt sex veckor och har inte lämnat någon utförlig statistikrapport men enligt ett pressmeddelande så har samtliga flygningar under juli månad genomfört och det med en kabinfaktor på 86 procent, att jämföra med 82 procent under juni månad. 

Widerøe, som till största delen flyger inrikes i Norge, kunde räkna in 288 000 passagerare under juli, något mindre än månaden innan. Det beror på att SAS-strejken påverkat inmatningen till de upphandlade linjer som finns i främst de norra delarna av landet. I gengäld kan ledningen för flygbolaget peka på att strejken gett ett tydligt klirr i kassan: mellan 15 – 20 miljoner kronor extra har Widerøe tjänat på strejken i SAS. På det stora hela ligger flygbolaget också på större produktion nu än innan pandemin. Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

sutrekopp
Skrivet av Bjørn, 2022-08-10 11:53:46
Sånne som deg får i alle fall ikke til noen ting annet enn å klage på ting. Nå er SAS nødt til å gjøre det som Norwegian har gjort. I forretningsverden gjør man det som er nødvendig for å overleve. I lille Norge med halvparten så mange innbyggere som i Sverige har vi Widerøe, Norwegian, Flyr, Norse, og det er også SAS sitt største enkelt marked. Det at du har behov for å tråkke ned på det, får bli din glede? Eller ergelse???
Anmäl inlägget
Negativt/positivt???
Skrivet av RDG, 2022-08-09 11:35:50
Norwegian har bara gjort konkurs en gång ännu så länge och investerarna förlorade stora summor dvs de bara inte dömdes - de "dog" också en gång och åtesruppstod en gång till. Att du kan kalla detta för en framgång är märkligt.
Anmäl inlägget
Negativ / positiv
Skrivet av Bjørn, 2022-08-09 10:42:02
Som om det norske byråkratiet er noe bedre! Og til de evige negative kommentarene om norske flyselskap. I alle fall er det noen som prøver å få til noe flyselskap her. Til og med BRA er eid av en nordmann! Bror til han som startet Flyr! Norwegian var også dømt død på forumet, men de flyr høyt fremdeles! Tror Flyr og Norse blir å se leeeeenge....
Anmäl inlägget
Norsk optimism räcker inte
Skrivet av Dr realist, 2022-08-08 17:51:58
Flyr och Norse har inte en chans att överleva vintern. Inom 9 månader har båda kastat in handduken.
Anmäl inlägget
rans otto sjöbuse
Skrivet av pf, 2022-08-08 17:01:08
vi ville aldri ha funnet olje med det svenske byråkratiet !
Anmäl inlägget
Flygbolag
Skrivet av Whatever , 2022-08-08 14:51:52
Bara flygbranschen som kan skryta med ökad passagerare siffror men ingen vinst! Spelar ju ingen roll Så länge du inte tjänar pengar…. En Coca-Cola på pressbyrån kostar snart mer än en flygbiljett och så länge det är så är det helt meningslöst att driva flygbolag…..slutar alltid med konkurs i slutändan
Anmäl inlägget
Svenskt-Norskt inrikes
Skrivet av frans otto sjöbuse, 2022-08-08 09:59:33
Vi skulle aldrig släppt unionen
Norge har olja oljefonden glada norrmän, superduktiga skidåkare både dam och herr
sen dessa flygbolag!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev