Skriv ut   Kommentera artikeln

Ryanair kan bli världens största flygbolag

Notiser, Redaktionen, den 21 september 2022
Störst i Europa och snart störst i världen. Ryanair har globala tillväxtambitioner. Förutsatt att Boeing kan leverera utlovat antal flygplan.

Ännu är det de amerikanska jättarna American, Delta, Southwest och United som är största flygbolag i världen. Men Ryanair, som aldrig varit blygsamma när det gäller ambitionerna för framtiden, kan mycket väl blanda sig in i den toppstriden. Det irländska flygbolaget är redan störst i Europa när det gäller antalet passagerare och den planerade tillväxten nästa sommar kommer att öka på storleken. Så ska det sedan fortsätta med tillväxt varje år och om fem-sex år ska Ryanair vara störst i världen. I alla fall om man ska tro Michael O’Leary.

Det kräver dock att Boeing håller leveranstakten av nya flygplan uppe. Innan sommaren tillfördes flottan 73 nya MAX och innan jul ska ytterligare 21 fasas in. Men Boeing klarar antagligen inte att leverera fler än 12-13 så nu gnisslar det i relationerna än en gång.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er, skriv en egen kommentar.

Ekonomin
Skrivet av Fransotto, 2022-09-21 16:01:48
Alla andra flygbolag lär er ner på knä ödmjuka er Börja med att applicera Ryans biljett prisnodell. Hur svårt kan det vara?
Anmäl inlägget
MAX 200
Skrivet av LV, 2022-09-21 12:51:03
är de max plan som RYR vill ha. Kina hade inte beställt de.
Anmäl inlägget
Kina
Skrivet av Ehrmantrout, 2022-09-21 11:36:00
150 maxar som skulle gått till Kina , kan Ryanair ta !
Anmäl inlägget

Namn/Alias (max 30 tecken)

Rubrik (max 50 tecken) 

Text (max 500 tecken)

Jag godkänner reglerna för kommentarer och insändare  

Bevakning   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn