Skriv ut  

Norse: Paris - New York

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 december 2022
Oslo, London och Berlin och nu också Paris. Norse Atlantic satsar på den franska huvudstaden med dagliga flygningar till New York från slutet av mars nästa år. PÅ den linjen finns redan sex flygbolag.

Norse
Norse
 
Norse Atlantic har fått en hel del kritik i Norge för hur den senaste kapitalinhämtningen på 300 miljoner gått till. Men den har trots allt stärkt kassan inför vintern och gör det möjligt att sikta på kommande sommarsäsong. Ett första besked om hur den ska se ut är levererad när Norse Atlantic meddelat att det blir daglig trafik från CDG i Paris till JFK i New York från den 23 mars nästa år.  

- Vi är glada att kunna presentera vår nya linje mellan Paris och New York. I och med det flyger Norse Atlantic från fyra nyckeldestinatione i Europa till New York, när Paris nu gör Oslo, London och Berlin sällskap, säger vd Björn Tore Larsen i en kommentar.
Tidtabellen för den Boeing 787 som ska flyga sträckan visar på en sen avgång från Paris, 19.45 med ankomst till JFK klockan 22.00. Returen blir därmed en nattflygning som avgår från New York 00.30 och landar i Paris 14.05. 

I dagsläget finns redan sex flygbolag som flyger direkt mellan CDG och New York I första hand de stora nätverksbolagen Air France, United, Delta Air Lines och American Airlines. Dessutom La Compagnie som använder två Airbus A321neo med enbart business ombord och French Bee som likt Norse räknar sig som ett lågkostnadsbolag. Ombord finns två klasser att välja på, economy och premium och till det tre olika prisnivåer, light. Classic och plus.

Björn Tore Larsen igen:
- Introduktionen av prisvärda point-to-point-flygningar med Norse mellan Frankrike och USA ger fördelar för både lokal den turistnäringen och affärsvärlden.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev