Skriv ut  

SAS: Avtal med norska kabinfacket klart

Notiser, Redaktionen, den 1 december 2022
Strejkhotet är avvärjt. SAS och de två norska kabinfacken har kommit överens om ett nytt kollektivavtal som sträcker sig två och ett halvt år framåt i tiden.

Det har sett kritiskt ut i förhandlingarna mellan SAS och de två norska kabinfacken, 

Norsk Kabinforening och SAS Norge Kabinforening. Ett avtal måste vara klart innan SAS kan få ut den andra halvan av det brygglån som ska stärka ekonomin i det fortsatta arbetet med SAS FORWARD. Men nu är parterna överens och avtalet löper fram till den 31 mars 2024. I grund och botten är det en förlängning av de villkor som gäller i avtalet från 2020 med en justering uppåt av bland annat lönerna.
 
- Det är viktigt att vi har fått ett avtal med de norska kabinföreningarna. Nu kan vi fortsätta arbetet med SAS FORWARD och säkra att vi kan leverera på den i sin helhet, säger SAS chefsförhandlare Svein Henriksen i en kommentar.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Jaha?
Skrivet av Sten, 2022-12-03 00:17:23
Att det inte var klart hamnade i blickfånget, med många märkliga kommentarer om den illvilliga personalen som skulle ha det som ”strategi” att skada kunder genom strejk vid jul, samt en del spådomar om konkurs.

Men denna nyhet om att avtalet var klart, det gömdes undan i en liten notis som ingen såg…
Anmäl inlägget
Klart
Skrivet av Torunn Purser, 2022-12-01 09:31:14
Vi kabinansatte skal også bidra til SAS sin lønnsomhet. Det er en god avtale både for oss og for sas. nå må vi jobbe hardt for sas lønnsomhet, gratis kaffe er et sterkt kort hos SAS.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev