Skriv ut  

SAS finansierar tio nya Airbus A320neo

Flygnyheter, Redaktionen, den 2 mars 2023
Genom nya avtal med amerikanska Aviation Capital Grup (ACG) har SAS säkrat långsiktig finansiering för tio nya Airbus A320neo.

SAS har ingått så kallade sale- och leasebackavtal med Aviation Capital Group för att finansiera tio nya Airbus A320neo. Flygplanen ska enligt tidplan evereras fram till och med det första kvartalet av räkenskapsåret 2023/2024. 
 
Finansieringen, där SAS säljer planen och sedan leasar tillbaka dem, är en del av flygbolagets pågående plan, SAS Forward, att komma till rätta med de pressade finanserna.
 
- Vi fortsätter att göra framsteg med vår transformationsplan och de nya sale- och leasebackavtalen är en viktig del av den. De säkrar konkurrenskraftig finansiering för vår förnyade flotta av moderna och bränslesnåla flygplan. Vi är glada över att förnya vårt långsiktiga strategiska partnerskap med ACG, en av världens ledande flygplansfinansieringspartners, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef, SAS.

- ACG är hedrade att välkomna SAS som en förnyad strategisk partner. Vi är glada över att kunna stötta SAS transformationsplan SAS FORWARD med denna sale-leaseback-transaktion för SAS nya bränslesnåla flygplan med den senaste teknologin, säger Tom G. Baker, VD och koncernchef, ACG.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Toppen
Skrivet av Gullan Purser&LeasingExpert, 2023-03-03 06:51:05
Härliga nyheter, detta är framtidens affärsmodell. Nu kan vi lägga den förhandlingen bakom oss. Bokningsingången är över förväntan, vi har åter kundernas förtroende inför sommaren, och ombordservice & kaffe är på plats. Det blir svarta siffror i kvartalsbokslutet.
Anmäl inlägget
SAS äger inga flygplan idag
Skrivet av Halvard Penningpåse, 2023-03-02 15:59:13
Verkar som om de flesta inte förstått att SAS inte äger några flygplan eller motorer just nu. De kvarvarande flygplanen och reservmotorer tillsammans med Eurobonusprogrammet och landningstillstånd på LHR ligger som pant hos långivaren Apollo för det senaste lånet på drygt 7 miljarder. I nuläget har halva lånet betalats ut till SAS och just nu kämpar ledningen i SAS för att övertyga långivaren om utbetalningen av andra halvan.
Anmäl inlägget
SAS och flygpansköp
Skrivet av Mr €, 2023-03-02 10:54:33
SAS har inte råd att köpa flygplan och behålla dem numera utan allt blir sale-leaseback eller lease. Men kan man hålla igång dem 12-14hr/dag med lönsamma rutter bör pengar strömma in.
Anmäl inlägget
Säker affär.
Skrivet av Sune, 2023-03-02 10:50:29
Det är med andra ord i ACG man ska äga aktier inte i ett flygbolag, SAS.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev