Skriv ut  

Flygrekord för Svenskt Ambulansflyg i mars

Notiser, Redaktionen, den 27 april 2023
Likt övriga flygbranschen var mars en bra månad för Svenskt Ambulansflyg: rekord i antalet flygtimmar och överskott i kassan.

Det blev 573 flygtimmar under mars månad för Svenskt Ambulansflyg. Det är den högsta siffran hittills sedan starten. Även ekonomin har stabiliserats något.Svenskt Ambulansflyg ägs av landets 21 regioner som tillsammans garanterar verksamheten. Upplägget innebär att 30 procent av förbundets intäkter betalas inför respektive budgetår som en särskild avgift, baserad på regionernas geografi och invånarantal. 70 procent av intäkten baseras på flygintäkter.

Resultatet för mars uppgår till +1 386 000 kr vilket är bästa månaden sedan verksamhetsstart. Månaderna januari och februari 2023, var dock inte fullt lika starka, vilket innebär att resultatet för årets tre första månader landar på +361 000.

Samtidigt ska ambulansflyget under de kommande tio åren betala tillbaka uppstartkostnaderna. Det kräver i sin tur positiva årsresultat.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Vilka bolag tar inte betalt för tiden på marken?
Skrivet av Linkan, 2023-05-01 15:35:04
Alla flygande bolag tar betalt för tiden på marken. De kan ske genom det timpris man debiterar för flygningen (måste då vara ett timpris som ger stort överskott) alternativt även för tiden på marken men då ett lägre timpris under flygning.
Flygplanet kostar både när det flyger och när det står på marken. Det är alltid kunden som skall betala.
Har haft eget flygplan under många år som nyttjats för tjänsteresor.
Anmäl inlägget
Inte hela sanningen……
Skrivet av Roger, 2023-04-27 21:54:08
Synd bara att det inte framkommer till allmänhetens kännedom att KSA debiterar regionerna för den tiden som flygplanet står på marken under en turn around. Under mars 2023 uppgick de fakturerade väntetimmarna till ca 75h av de totala ca 575h. Dessutom hävdar KSA att ”de andra operatörerna” gör det också. Detta är lögn och de vet om det. Ingen annan operatör har någonsin fakturerat någon region för tid på marken, det hade aldrig någon kund/region gått med på.
Anmäl inlägget
Inte riktigt sant men fint inplantat
Skrivet av Runar, 2023-04-27 21:21:29
Tillåt mig småle. Med fantasirik bokföring och endast huvudräkning tillåtet kan det mesta se bra ut. Förbundet går back varje flygtimme man flyger och i flygtid ingår även annat som exempelvis långa parkeringstider. OMG, som ungdomen säger.. underhållande att följa dock..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev