Skriv ut  

SAS kritiska till EU:s tveksamma strategi för konsolidering

Notiser, Redaktionen, den 31 januari 2024
Anko van der Werff kritiserade i måndags EU-kommissionen för att ha ett "tveksamt" förhållningssätt till konsolidering i branschen i en tid då EU ökar kostnaden för att flyga.

Vid en Airline Economics-konferens i Dublin sa Anko van der Werff att utredningen av Lufthansas bud på en minoritetsandel i ITA och IAG:s bud på att köpa ut Air Europa visade på EU:s tveksamma inställning:
- Jag är rädd att EU-kommissionen inte riktigt kan bestämma sig. De vill att flyget ska bli dyrare, men de verkar vara tveksamma till konsolideringar, det är inget bra recept.
Detta rapporterar Reuters.
 
Van der Werff sa vidare att EU:s arbete för att minska utsläppen av växthusgaser också är en av anledningarna till att EU "uppenbarligen vill att flyget ska bli dyrare". 
 
Europeiska kommissionen har föreslagit ett SAF-blandningsmandat för bränsle som levereras till EU:s flygplatser, där minimiandelar av SAF gradvis ökar från 2% 2025 till 63% 2050. Denna plan under namnet ReFuelEU Aviation beskrev Flygtorget i en artikel 28 oktober.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev