Skriv ut  

1 procents ökning för SAS och Norwegian i januari

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 februari 2024
1,5 miljoner passagerare flög med SAS i januari – en ökning med 1 procent jämfört med samma månad förra året.

Kabinfaktorn uppgick till 70 procent. Det kan jämföras med Norwegian, som tillsammans med Widerøe flög 1,4 miljoner passagerare i januari – också en ökning med en procent från föregående år.
 
SAS kabinfaktor uppgick till 70 procent och kapaciteten ökade med fem procent. Anko van der Werff kommenterade att han var glad över att allt fler väljer att resa med SAS:
– För att möta den ökande efterfrågan på resor släppte vi vårt sommarprogram i januari, med flera nya och spännande destinationer i Skandinavien, Europa och USA.
 
I januari offentliggjorde också SAS ett nytt samarbete med Airbus, Swedavia, Vattenfall och Avinor, med målet att utveckla infrastrukturen för vätgasdrivna flygplan på flygplatser i Sverige och Norge. 
– Vi behöver samarbeta med de bästa aktörerna inom industrin för att lyckas med vår omställning, sa Anko van der Werff.
 
Tidigare i veckan släppte också Norwegian flygsiffror för årets första månad. Tillsammans med dotterbolaget Widerøe flög Norwegian 1,4 miljoner passagerare i januari. Kabinfaktorn var 83 procent och kapaciteten minskade med tre procent.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Belegning
Skrivet av Jon, 2024-02-12 13:55:07
Sv Daniel. Selvsagt er ikke belegningen likegyldig. Det er på de siste passasjerene man tjener penger. Etter at kostnadene for flighten er dekket.
Anmäl inlägget
Vinst vs. förlust
Skrivet av Senan, 2024-02-09 11:42:49
Daniel visst kan det vara så men i fallet SAS och Norwegian/WF stämmer det inte. SAS kommer att förlora minst 1-2 miljarder innevarande bokslutsår och WF/Norwegian kanske göra en vinst på minst 1 miljard. Om SAS behåller LH kommer bolaget inte att överleva mer än högst ett år.
Anmäl inlägget
Daniel
Skrivet av Daniel, 2024-02-09 07:18:45
Belægningen er fuldstændig ligegyldig. Du kan have en belægning på 100 % og stadig køre med underskud, mens en belægning på 50 % kan give overskud.

Og nej Senan, SAS kommer ikke til at nedlægge deres LH, der må jeg desværre skuffe dig
Anmäl inlägget
Nja
Skrivet av Senan, 2024-02-08 10:24:04
I pressreleasen från SAS står det 1,45 miljoner passagerare (avrundat1,5) och Norwegian och WF hade drygt 1,4 miljoner passagerare. Skillnaden att Norwegian/WF har 83 % beläggning och SAS bara 70 % beläggning är i detta fall viktig information. Skall bli intresant att se vilka linjer som blir kvar i SAS efter rekonstruktionen. Skall vi gissa på inrikes,
linjer inom Skandinavien och linjer till Medelhavet + Paris och Amsterdam? Allt annat försvinner.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev