Skriv ut  

Brist på flygledare och inspektörer stor riskfaktor

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 februari 2024
USA har antagit ett lagförslag för att öka antalet säkerhetsinspektörer och flygledare. Incidenten med Alaskan Airlines blev droppen som rann över för de amerikanska politikerna, nu kräver de att USA:s flygsäkerhet skärps.

Diskussionerna kring fler säkerhetsinspektörer väcktes efter nödsituationen under en flygning med en Boeing 737 MAX-9. Det inledde en rad frågor kring FAA:s tillsyn av Boeings tillverkningsprocess. Det nya lagförslaget kräver att FAA anställer fler inspektörer, ingenjörer och tekniska specialister.
 
Även bristen på flygledare är ett stort problem för den amerikanska luftfarten. Enligt USA:s transportminister Pete Buttigieg saknas så mycket som 3000 flygledare. FAA är ansvariga för luftrummet och har därför blivit ålagda att lösa problemet, bland annat genom fler utbildningsplatser på collegenivå.
 
”Vi vill ha fler FAA-säkerhetsinspektörer på fabriksgolvet och fler flygledare i tornen. Vi har ett stort ansvar att se till att FAA gör sitt jobb för att hålla passagerarna säkra", heter det i förslaget enligt Reuters.
 
Det nuvarande lagförslaget kräver också att flygplan ska vara utrustade med 25-timmars inspelningsenheter i cockpit och att FAA ska använda avancerad flygplatsytteknik för att förhindra kollisioner.
 
Slutligen innebär senatens lagförslag att flygbolagen inte ska kunna ta ut avgifter för att familjer ska kunna sitta tillsammans.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Dålig planering
Skrivet av Perra, 2024-02-16 21:49:21
Brist på flygledare och inspektörer låter som det är även i Sverige.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev