Skriv ut  

Unionen släpper inte sin kabinpersonal så lätt

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 februari 2024
Unionen har lämnat en replik på transportarbetaren.se efter att fackförbundet Transport meddelat att de är beredda att organisera kabinpersonal som vill byta fackförbund, från Unionen till Transport.

Den bild som Transport målar upp stämmer inte alls med den bild som Unionen har när de pratar med sina medlemmar inom flyget, menar Martin Johansson, Unionens andre vice ordförande, i ett inlägg på transportarbetaren.se. Han sticker inte under stol med att det funnits diskussionsfrågor och hänvisar till ett kärvt läge för flyget till följd av pandemin.

– Det har varit tufft för flygbolagen att komma tillbaka och vi har en del klubbar som har haft bekymmer, men de pratar vi med nu. Visst finns det saker vi kan förbättra, men det hade varit väldigt trevligt om Transport satt sig ner med oss och pratat igenom detta i stället. Det är vi beredda att göra, säger Johansson.

Martin Johansson menar i artikeln att Transport går emot tidigare överenskommelser: – Vi har en princip om att vi ska försöka ha ett förbund som organiserar en yrkesgrupp för att undvika splittring inom facket. Det är arbetsgivarnas våta dröm att ha flera fackförbund som skapar splittring. Vi blir starkare om vi hjälper varandra.

– Vi har träffat de här medlemmarna, för en diskussion och ska träffa dem igen. Vi kommer inte att släppa våra medlemmar vind för våg. Vi vill hitta problemen och lösa dem, säger Martin Johansson avslutningsvis till transportarbetaren.se.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Vettigt
Skrivet av ACE, 2024-02-20 15:57:15
Det låter bra! Verkar som unionen har jobbat för flygbolagen istället för sina medlemmar och förhindrar förbättrade villkor!
Anmäl inlägget
Missnöjet är stort, mycket stort.
Skrivet av Truls, 2024-02-20 06:00:25
Tack transport! Ni är mycket efterlängtade. Jag visste inte att detta var på gång. Vilken härlig morgon det här blev. Hej då unionen.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev