Skriv ut  

Airbus: 145 flygplan under första kvartalet 2024

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 april 2024
Airbus levererade 145 flygplan under årets första kvartal, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med föregående år. Airbus har satt upp ett årligt mål att leverera 800 flygplan under 2024, vilket innebär att produktionstakten måste öka för att uppnå målet.

Under mars månad överlämnade Airbus cirka 65 flygplan och antalet levererade flygplan under det första kvartalet blev därmed 145. Det markerar en återhämtning och siffrorna börjar närma sig den nivå som observerades under det första kvartalet 2022, efter en trög start 2023. De rapporterade leveranserna är dock cirka sex färre än vad Airbus hade räknat med, eftersom Airbus plan var att leverera 148 flygplan under det första kvartalet.
 
Airbus levererade cirka 65 flygplan till flygbolagen i mars, vilket är en ökning från de 49 som skickades i februari och mer än dubbelt så många som levererades i januari.
 
Enligt Airbus har man haft problem att leverera widebodies, på grund av problem att få fram flygplansstolar, även A321 har utsatts för förseningar. Men Airbus är hur som helst den dominerande leverantören av narrowbodies idag, eftersom FAA har begränsat antalet 737:or som Boeing får tillverka per månad.   
 
Airbus kommer leverera en mer exakt leveransuppdatering den 9 april.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev