Skriv ut  

Gratis flygutbildning med British Airways

Flygnyheter, Redaktionen, den 16 april 2024
British Airways upprepar förra årets kampanj med 100 helsponsrade pilotutbildningar. Förra året sökte 20000 personer till de 100 utbildningsplatserna. Nu är det dags igen!

British Airways säger att stipendierna är ett sätt ”att göra en karriär som flygbolagspilot till ett realistiskt alternativ för alla”, men vi får väl anta att det är den globala pilotbristen som är den huvudsakliga anledningen till kampanjen.
 
Förra året ansökte drygt 20000 personer, varav 8000 gick vidare till den andra omgången där alla ansökningar granskades manuellt. Utbildningen sker genom Speedbird Pilot Academy (Speedbird är British Airways call sign) och de två ATO (Approved Training Organisation) man kan välja mellan är FTEJerez i Spanien och Skyborne Airline med utbildning i Storbritannien och Florida. Stipendiet täcker en hel pilotutbildning; från grundläggande teori till praktisk flygutbildning på både single och multi engine.
 
British Airways direktör för flygverksamhet Simon Cheadle säger:
– Vi vet från den överväldigande responsen och den höga standarden på ansökningar vi hade under det första året av Speedbird Pilot Academy, att det finns många begåvade människor som bara behöver lite hjälp för att uppnå sin dröm om att bli en kommersiell flygbolagspilot - och vi är glada att kunna ge dem den möjligheten. Vi vill fortsätta att attrahera de allra bästa flygtalangerna och vår investering i detta program kommer att bidra till att säkerställa vår framtida generation av piloter i många år framöver.
 
Utbildningen tar 18–24 månader och efter genomförda kurser har framgångsrika kandidater möjlighet att ansluta sig till British Airways, med början som en Airbus A320-styrman på kort- till medeldistansnätverk.
 
16 april öppnar ansökningarna för dig som har tillstånd att bo och arbeta i Storbritannien.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev