Skriv ut  

Norse Atlantic startar trafik till Kapstaden

Notiser, Redaktionen, den 19 april 2024
Destinationer i USA dominerar linjenätet hos Norse Atlantic. Nu kommer en helt ny linje på kartan, till Kapstaden i Sydafrika.

Norse Atlantic har säkrat ekonomin och kan visa på en allt stabilare kabinfaktor. Det gör också att antalet destinationer utökas, bland annat från London till Las Vegas. En lite mer otippad nyhet är en linje från Gatwick till Kapstaden som drar igång i höst. Trafikstart den 28 oktober med tre avgångar i veckan. Till Sydafrika är det nattflygning medan returen upp till London är en dagflygning.

Den nya linjen tar upp konkurrensen med British Airways och Virgin Atlantic som båda flyger sträckan men utgår från Heathrow. Det är en utveckling som gläder Gatwick.

- Norse har fortsatt att växa på London Gatwick och har nu utmärkta förbindelser till ett antal nyckeldestinationer i USA. Den nya linjen till Sydafrika är en bra nyhet för både turister och affärer, säger Stephanie Wear som ansvarar för linjeutveckling på Gatwick.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Har vi hör den förut?
Skrivet av @viking, 2024-04-19 14:44:22
De har haft billiga maskiner sedan starten. Det har ju knappast räckt hitintills. ACMI räddar bolaget förhoppningsvis. RR spökar fortfarande då ingen lösning på problemet finns. Ska RR söta spiken i kistan ännu en gång?
Anmäl inlägget
Låg kostnadsbas
Skrivet av Viking, 2024-04-19 14:38:53
Enligt Norse Q4 rapport så har de flat rate på sin leasing i 10,4år. Detta borde vara bland de billigaste flygplanen i världen att operera. De kommer nog att få ordning på ekonomin.
Anmäl inlägget
Blöder
Skrivet av Kabin, 2024-04-19 07:59:11
Norse gjorde en förlust på 168 miljoner dollar för 2023 och tog åter igen in nytt kapital (20 miljoner dollar)

Självklart bara positiva kommentarer från alla berörda.
Hur länga kan denna ”framgångssaga” fortsätta?
Anmäl inlägget
Karibien
Skrivet av Niclas, 2024-04-19 07:35:59
Ryker Barbados och Montego Bay nu?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev