Tråden startades av: sillen  2020-09-04 11:00:09
Västerås Flygplats läggs ner 
Nu verkar det vara spikat. Flygplatsen läggs ner. Men jag tycker mig inte kunna finna någon info om vad som kommer hända med flygskolan, flygklubbarna, FFK, flygmuseet mm. Någon som vet/alternativt tros sig ha en kvalificerad gissning?

Mvh sillen

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Sv Magnus Mörtöga
2020-09-16 16:28:35
SV: Västerås Flygplats läggs ner
Folket är inga bra beslutsfattare i stora frågor.
Folket röstade nej till högertrafik ändå fick vi högertrafik.
De folkvalda gjorde helt rätt.

En folkomröstning är endast rådgivande inget de styrande behöver följa.

D.v.s folkomröstning om en flygplats är enbart slöseri med skattemedel.

Vi folket får bestämma vilka som skall besluta. Då måste du rösta med förstånd. Vi som kollektiv är ansvariga för de personer som styr.


KE
2020-09-06 22:21:50
SV: Västerås Flygplats läggs ner
@Peter
Helt rätt iakttagelse. Lokalpolitiker har till stor del inte förmågan att se saker i ett större perspektiv än just lokalt eller längre än den egna mandatperioden. Tyvärr är inte rikspolitiker så mycket bättre. Men det finns ju viktiga myndigheter som man tycker borde ha ett mera vidsträckt seende. De två självklara är Trafikverket och MSB. Tyvärr leds dessa myndigheter av svaga företrädare som inte vågar ta viktiga beslut i sådana här frågor. Tyvärr (igen) är det enklare att skjuta ifrån sig det strategiska ansvaret. Sedan måste förstås kostnadsfrågan att driva flygplatser ligga på statlig nivå i större utsträckning. Det är där tidigare nämnda myndigheter och regering/riksdag tillsammans måste tänka till och sluta ducka på respektive håll.
Peter
2020-09-06 08:57:46
SV: Västerås Flygplats läggs ner
I och med att MP stoppade utbyggnaden av Arlanda kommer både Västerås och Skavsta att behövas framöver. Är detta verkligen ett beslut för Västerås lokalpolitiker eller bör någon på riksnivå kliva in.
Leverpastej
2020-09-05 14:31:04
SV: Västerås Flygplats läggs ner
I maj flaggades det ju för att flygplatsen skulle vara helt avvecklad den sista december 2022 och det är ju snabba ryck för de verksamheter som idag befinner sig där. OSM har ju redan verksamhet i Norge men kommer troligtvis, likt de andra, att söka etablering vid andra flygfält. Just OSM kan säkert också få någon form av etableringsbidrag av en annan kommun eftersom de är tämligen stora och bidrar med en och annan skattekrona.

Den stora flygklubben på Hässlö lider man nog mest med för de har ju investerat stort i klubbhus och hangarbyggnader. Men förhoppningsvis kan de slå ner bopålarna på annat håll de med.
Stefan L
2020-09-05 12:00:24
SV: Västerås Flygplats läggs ner
Folket får säga vad man tycker men sen bestämmer ändå politikerna som vanligt. Självklart kommer en omröstning bli till att man röstar för att behålla flygplatsen men det finns en historia av att politiker inte följer folkets röst såna här gånger. Hoppas jag har fel!
Magnus Mörtöga
2020-09-04 18:02:17
SV: Västerås Flygplats läggs ner
Folkomröstning först där folket får avgöra. ;-)
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn