Tråden startades av: Nyfiken  2020-09-15 06:55:16
TFHS första urvalstester 
Hej,

Detta ämnet har varit på tapeten tidigare, däremot har svaret ofta varit väldigt blandade. Det är så att jag kommer skriva testerna för första gången iår.

Cirka 1 månad kvar tills testerna Lund. För er som har gjort testerna tidigare eller har erfarenhet av de, skulle ni kunna ge exempel på frågor som är att förväntas? Hur ser t.ex. fysikfrågorna ut? Behöver man fullständig koll på både fysik A + B sen gymnasiet? Och likaså matten?

Hur testar man minnesförmånga på ett test med penna och papper?

Tack på förhand


/Nyfiken

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Undrar
2020-12-17 14:28:35
SV: TFHS första urvalstester

Stefan. Hur resonerar du om man nu blir antagen till en "Gratis" utbildning? Man förlorar ju då inte så mycket pengar bortsett från levnadskostnader i form av CSN lån. Utveckla varför en gratisutbildning är en dålig idé? Trots dåliga tider.
Calle
2020-12-17 13:37:53
SV: TFHS första urvalstester
@Stefan

Du skriver en kommentar till ett inlägg om TFHS. Så vitt jag vet så är TFHS statligt finansierad.
RE:Stefan
2020-12-17 13:32:07
SV: TFHS första urvalstester
Ingen här pratar om
att betala för en flygutbildning, både TFHS och OSM erbjuder statligt finansierade alternativ.
Stefan
2020-12-17 00:09:10
SV: TFHS första urvalstester
Till alla unga som siktar på pilotyrket, spara era pengar ett tag. Det ser dystert ut, verkligen sorgligt. Finns inte ett jobb i sikte. Ladda på något annat några år och spara tills det vänder. God Jul på er alla
Ola
2020-09-16 12:41:58
SV: TFHS första urvalstester
För ett test minns jag att man fick sitta och försöka minnas (tror det var texterna) sedan var det ett mattetest emellan och sedan fick man återge det man kom ihåg i form av att svara på
frågor.
Nyfiken
2020-09-15 22:51:05
SV: TFHS första urvalstester
Tack för ditt svart Martin!

Det låter ungefär som jag tänkt mig och kanske hört på andra vägar. För att öka chanserna på till exempel minnesövningar, tror du att man kan använda minnestekniker? Det är svårt att använd om man ska komma ihåg ett tal under kort tid, men har sin fördel på längre tal som man får lite tid att memorisera.

Kommer du ihåg om det var så att man fick tid på sig att memorisera talen/teckena före man skulle vända pappret?
Martin
2020-09-15 11:45:21
SV: TFHS första urvalstester
Det var länge sen jag gjorde testerna, men ang. fysik så har jag för mig det var rätt grundläggande frågor med multiple choice för att se om du har förståelse. Matten är också ganska basic.

Minnesförmåga testas genom att du får läsa en text och se lite figurer/siffror för att en stund senare (när du gjort annat emellan) kunna svara på frågor/återskapa det du sett.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev