Tråden startades av: Lisb  2021-12-23 14:00:45
RyanAir på väg mot storförlust! 
Det pressade lågprisflyget Ryanair slaktar sin tidigare guidning och uppger nu att förlusten för helåret kommer bli dubbelt så stor som tidigare uppskattningar, rapporterar flera medier.

Bolaget räknar nu med en nettoförlust på mellan 250 och 450 miljoner euro i räkenskapsåret som slutar den sista mars 2022. Det motsvarar cirka 2,6–4,6 miljarder kronor.

https://www.travelnews.se/ryanair/ryanair-slaktar-prognoser-raknar-med-brakforlust/

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Sv Oscar
2023-06-06 15:37:37
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ja Ryanair är enligt min mening ett flygbolag som endast plockar "Grädden# några enstaka flygningar varje vecka.

De har minimal service och försöker undvika ersätta passagerare de enligt gällande regler skall ersätta.

De är den oinvigde passagerarens största fiende.

De får betala dyrt!

Oscar
2023-05-25 16:04:47
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ann-Britt har väntat i tre år på ersättning från Ryanair - så tjänar företagen på usel kundservice.

Flygbolaget tjänar stora pengar trots dåligt rykte. Kan det vara ett vinnande koncept att strunta i kundernas klagomål?

https://sverigesradio.se/avsnitt/ann-britt-har-vantat-i-tre-ar-pa-ersattning-fran-ryan-air-sa-tjanar-foretagen-pa-usel-kundservice


Linkan
2023-05-24 18:45:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Att: Leif D

Det är stor skillnad på att sälja tjänster gentemot saker. Köper du en Mercedes går betalningen till tillverkaren. Kör du taxi i Sverige med en Mercedes beskattas taxi företagets vinst i Sverige och inte i Tyskland.

Ryanair säljer tjänster i Sverige, vinsten hamnar på Irland och betalar inkomstskatt på Irland

Volvo säljer fordon i Sverige, vinsten hamnar i Sverige och betalar inkomstskatt i Sverige.

De ser väl skillnaden hoppas jag.Sv Leif D
2023-05-24 16:09:21
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vänligen informera vilka skatteintäkter som Volvo tar ut????

Volvo har inga skatteintäkter. Det är stater som beskattar.

Volvo beskattar inte bilar utomlands. När man gör försäljning till andra länder säljs produkten utan Svensk moms. Vad menar du.

De dunkelt sagda det dunkelt tänkta!

Leif D
2023-05-23 22:33:02
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Sv Örjan. Säger du samma sak om Volvo när de säljer lastbilar? Att de lyckas ta ut ett högre pris än sina konkurrenter så att skatteintäkter från andra länder hamnar i Sverige? Argumentationen från vissa skribenter här på forumet når nya höjder varje dag speciellt då Ryanair skall diskuteras. Ryanair har en fantastisk affärsmodell som just nu genererar stora vinster till deras aktieägare. Det du kallar "sällanresenärer" är snarare den krympande skara som efterfrågar komplicerade produkter med genomgående incheckning, lounger och dyra bonusprograma. Dessa "sällanresenärer" betalar gärna överpriser för att få några extra bonuspoäng och högre status i kundklubbarna. Exemplet där en "affärsresenär" får vänta två-tre dagar innan hemresa är helt komisk. Tror du verkligen på att en affärsresenär inte lärt sig att köpa enkelbiljetter och "shoppa runt" för att få bästa deal? De som inte gör detta är de stora förlorarna och en utgör en utdöende skara som inte ger framtida vinster för flygbolagen. Ryanair gör helt rätt i att satsa på kunder och en affärsmodellgsom genererar vinster till deras aktieägare - utan att behöva ta hänsyn till konservativ flygpersonal som lever kvar i förhoppningen att allt skall bli som på 1980-talet och 1990-talet igen.
Sv Örjan
2023-05-23 16:34:17
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Den frekvente resenären kan klara av detta men sällan resenären är den som betalar för mycket.
Sällan resenären missar ofta att checka in via weben och betalar då också många gånger mer för incheckning än vad flygbiljetten kostade.

Dessutom kan det bli dyrt om du skall uträtta något ärende på annan ort.
Ryanair flyger inte alla dagar till många destinationer. Det kan kosta dig flera övernattningar.
Ryanair säljer inte genomgående biljetter. Skall du resa vidare måste du göra en separat bokning för nästa flygning. Då är det inte säkert du hinner checka ut och hämta eventuellt bagage och checka in igen.
Då kanske du får en extra övernattning då nästa flygning redan avgått.

Du som inte märkt detta tillhör troligen sällan resenärer.

Ryanair har gjort en mycket bra vinst det senaste perioden DET ÄR DU SOM ÅKER MED DEM SOM BETALAT FÖR MYCKET (i allmänhet, några enstaka lyckas flyga billigt).

Vinsten hamnar i ett annat land, de flyger helst endast där de slipper startavgift mm.

Det kostar Svenska staten stora pengar!

Örjan
2023-05-23 10:33:26
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Är inga som helst problem att betala utannonserat pris hos Ryanair och nöja sig med det som ingår i grundpriset. Alltså en sittplats ombord och ett litet handbagage inklusive alla skatter. Hos SAS är det också oftast just det som ingår, samma hos Norwegian och Wizz också. Även SAS tar betalt för kabinväska och incheckat bagage i många fall. Dessutom har Ryanair en betydligt bättre ombordmeny än alla andra bolag inom Europa. Vill man betala extra för saker så kan man ju göra det. Vill man resa billigt så kan man göra det. Det är ett helt fritt val. Man behöver inte bli lurad.
Leif D
2023-05-23 08:18:47
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Sv Leif D. Lever du kvar i en planekonomi? Trodde att företagen i Europa numera arbetar i en marknadsekonomi. Det verkar svårt för gammal flygpersonal (?) att ta till sig att Ryanair är ett framgångsrikt flygbolag med en produkt som kunderna uppskattar. Försöka att ta in detta och det är kanske hälsosamt att börja inse att gamla nationella flygbolag som frodades under reglerad marknad, fel affäsmodell och med monopol numera har det motigt.
Sv Leif D
2023-05-22 16:05:34
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair annonserar ut mycket låga priser. Det är priser som på inget sätt täcker kostnaden.

Men sällan resenären faller för det billiga priset och bokar men det tillkommer betydliga avgifter. Har du inte checkat in online kostar det upp till 500 kr att checka in på flygplatsen. Dessutom kommer skatt och extra avgifter för bagage mm.

Men få sällan resenärer vill erkänna att de blivit lurade.

Ryanairs stora vinst trots mycket låga utannonserade priser är beviset på detta.

De flyger i förstahand på flygplatser där de fått upp till 100% rabatt på startavgiften.


@Sv Leif D
2023-05-22 15:21:49
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vilken värld lever du i? Om Ryr var mycket dyra att flyga med. Kan du då förklara deras höga kabinfaktor? Knappast några miljonärer som flyger med de, utan vanligt folk.
Leif D
2023-05-22 13:32:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@ Sv Leif D. Har du aldrig reflekterat att det kanske beror på att Ryanair levererar en produkt som majoriteten av kunderna efterfrågar och att de därför kan ta bra betalt av sina kunder. Problemet för vissa s.k. "full-service" bolag är att de tror eller hoppas på att kunderna vill köpa den dyra och ineffektiva produkt de erbjuder. Därför gör de miljardförluster.
Sv Leif D
2023-05-22 11:54:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Den stora vinsten visar klart och tydligt att Ryanair är mycket dyr att flyga med.

Passagerarna betalar mycket för sina resor.
Rättelse
2023-05-22 10:40:44
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vinst 1,43 miljarder Euro efter skatt. Motsvarande ca 16 miljarder sek.
Leif D
2023-05-22 07:44:08
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Imorse kom resultatet för det brutna räkenskapsåret 2022/2023 och vinsten hamnade på 1,3 miljarder euro dvs drygt 14 miljarder kronor. De som gnäller på Ryanairs affärsmodell och service är förmodligen flygbolagsanställda som börjar förstå att deras egna flygbolag endast överlever om de satsar på en liknande affärsmodell som Ryanair. Som jämförelse forlorade SAS ungefär 8 miljarder kronor i senaste räkenskapsåret. SAS använder en annan - mindre efterfrågad och lyckad - affärsmodell.
sixten
2023-05-21 14:22:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv FR1234. Vilket fantastiskt inlägg. "Ryanair tjänar pengar på att lura kunderna"-attityden är inte bara felaktig den är också känslomässig och typisk från livsstilssökande flygpersonal. Att några medelstora flygbolag försöker efterapa några stora flygbolag som Lufthansa och BA och erbjuda flexibla biljetter och transfer utan att det finns tillräcklig efterfrågan eller att kunderna är villiga att betala tillräckligt för dessa tjänster är inget annat än dåligt företagande. Det går inte att leva på gamla gyllene tider från monopoltiden. Ryanair tjänar pengar och det gör man pga många nöjda kunder - inget annat!
FR1234
2023-05-21 12:09:46
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Som svar på ditt svar "Sv.FR1234"

Ja antalet flygningar till många av destinationerna är lägre än t.ex SAS från ARN, men då ska man också kolla vilket av bolagen som kan säkra sina anställdas jobb och företagets överlevnad vilken det andra nämnda inte kan...

Ryanair drivs som ett företag och inte en skattefinansierad sysselsättning vilket många "flag carriers" tyvärr blivit på senare år och +/- betyder faktiskt något för folk i bolaget och då tittar man på vilka linjer som drar in pengar och NÄR dom drar in pengar. Sen styrs priserna av utbud och efterfrågan och trots att priserna är så höga enligt dig så har Ryanair högst load factor i Europa (och Sverige för den delen) så uppenbarligen är det något som görs rätt eller?

Sen är point to point Ryanairs affärsidé och därför erbjuder dom inte bokning av transfer, tycker jag som anställd att detta är rätt? Det låter jag vara osagt men affärsidén är vad den är och det har funkat hittils.

Sen undrar jag, vad är egentligen skillnaden på service annars gentemot andra bolag? Ombord är servicen på SAS eller Norwegian knappast bättre? (Detta är inte för att dra ner SAS eller Norwegian det är för att få folk att förstå att man inte ska spotta på hårt arbetande kabinpersonal bara för dom bär RYR-uniform)

Ha en bra dag!
Ju-Anita
2023-05-21 11:09:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ändå väljer folk att flyga med Ryan, så deras affärsidé är nog mycket god.
Sv FR1234
2023-05-21 08:52:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Detta inlägg refererar till vad som gällde före/under pandemin. Då hade man ca 60% piloter som var egenföretagare. Vilket var mycket tur för Ryanair.

Du skriver "Ryanair är by far det starkaste bolaget på marknaden just nu, ingen gör så stora vinster som bolaget gör nu efter Covid"

Ryanair tar således oförskämt mycket bra betalt av sina kunder. Man annonserar ut ett mycket lågt pris men de flesta får betala betydligt mer än utannonserat pris.

Den service nivå man har är mycket låg.
Man kan i huvudsak endast boka punkt till punkt resor mycket besvärande. Antal flygningar till en ort är i flesta fallen färre än en per dag.

Russinplockare!

FR1234
2023-05-20 14:07:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Men lägg av...Ryanair är by far det starkaste bolaget på marknaden just nu, ingen gör så stora vinster som bolaget gör nu efter Covid, och alla gjorde förluster under Covid så är väl inget konstigt att det största bolaget kostar mest när operationen inte är igång?

Och påminner igen att 60% av piloterna på Ryan är inte egenföretagare...då detta inte tycks sitta hos folk...

//En direktanställd pilot
sixten
2023-05-20 09:23:30
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv Urban. Ryanair har haft några "hack i vinstkurvan men har en enormt stor kassa och en mycket stark balansräkning så det har inte märkts i deras finanser. SAS gick i Chapter 11 för att de var konkursmässiga och skyddas nu tills (eller om) de lyckats ragga nya investerare. Utsikterna är mycket dåliga och allt annat än en konkurs är en sensation. Detta betyder inte att varumärket SAS behöver försvinna. Helt nya ägare kan ta över och bilda ett livskraftigt (dvs med inhyrd, lojala och inte strejkglad flygpersonal) bolag med varumärket SAS.
Urban
2023-05-19 16:04:51
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Många har glömt att även Ryanair varit utsatt för stora förluster trots att 60% av piloterna var egenföretagare och inte var någon kostnad för bolaget!

Mark
2022-05-08 08:38:04
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Förlusterna fortsätter!

De senaste bokföringsåret som avslutades 2022-03-31 visar på mycket stora förluster.

Störst faller hårdast.....
Haderajjan
2022-04-04 11:27:17
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
”Det irländska flygbolaget Ryanair redovisar en nettoförlust mellan 350–400 miljoner euro, motsvarande 3,6–4,1 miljarder kronor för helåret 2021.” Enligt artikel på Travelnews.
?
2022-04-03 19:33:17
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Att. The Viking

They have paid large sums to their shareholders.

https://investor.ryanair.com/investors-shareholders/shareholder-returns/

Total Shareholder Returns €6,855m

Customers have paid dearly.

Except for the last two years.

Sv The Viking
2022-04-03 17:59:39
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Var kommer ditt påstående från att Ryanair har pengar?
Stora bolag stora förluster. Varför krävde man annars 9 miljoner kr i reklam pengar för att flyga från Örebro?

Med den mängd flygplan som Ryanair disponerar blir ett så stort inkomstbortfall en tung börda. Ryanair har även under åren betalt ut pengar till sina aktieägare. Alla pengar man tjänat finns ej kvar i bolaget.

Desto större bolag desto större problem!

Deras "egna företags" piloter har fått en hel del styrk under de senaste åren.

thomas
2022-04-03 15:21:45
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Tror inte FR sitter på så mkt i likvida kassa medel, bolaget har ju generöst delat ut miljarder till aktieägarna genom åren för att hålla uppe aktiekursen. Även FR är ett flygbiljetts förförsäljnings bolag som hämtar likviditeten från förbetalningarna innan flygning har utförts.
Skuldberget är massivt som hela tiden jagar bolaget som overflying, fuel, landing handling, insurance, leasing, crew etc. etc.
thomas
2022-04-03 11:23:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
I paritet med de pengar de har är även förlusterna, det rinner stora resurser ur bolaget. De fasta kostnaderna är gigantiska. Operations intäkterna är dessutom låga vissa flighter knappt till fuel.
Ex ORB-LON 79 sek eller till VBY.
inte alla biljetter säljs så billigt men ändå.
Oavsett vilket bolag att driva flyg nu är svårt.
The Viking
2022-04-03 07:52:23
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vissa här behöver verkligen ett ”Reality check”. Man får det att se ut som att en förlust på ugf. 150 miljoner Euro är en enorm katastrof for Ryanair.
Helt motsatt bolag som SAS och Norwegian, har Ryanair pengar. Att dessutom att omvandla beloppet till svenska rubel för att få det verka som mer pengar är ingenting annat än patetiskt
Ces
2022-04-03 00:17:30
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Underbart att dem går med förlust inte en dag för sent.
thomas
2022-04-02 18:57:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det finns många åsikter om FR men alla verkar glömma att det är flygbolag med många plan som är känsligast för ekonomisk nedgång och hamnar så småningom i de amerikanska öknarna.
?
2022-04-01 14:31:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair lost €143 million in the nine months to the end of last year as European air travel began recovering from widespread Covid curbs.

We are now waiting for the result in the fourth quarter of the financial year. The first three quarters ended with a loss of € 143 million (SEK 1 479 422 035)

!
2022-03-25 16:51:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det finns många trix som Ryanair nyttjar!

"Sveriges Radio Örebro: Örebro flygplats kommer att behöva köpa reklam för totalt över nio miljoner kronor för att Ryanair ska starta upp flyglinjen till London. Det framkommer när Konkurrensverket har granskat avtalen med flygbolaget."

Det är dessa ägare som får vara med och betala:

Region Örebro län (44,95%), Örebro kommun (44,95%), Karlskoga kommun (5,05%) samt Kumla kommun (5,05%).

Skattepengar flödar till Ryanair!
Towe
2022-03-25 10:18:21
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv Leif D. Att ett bolag är mer lönsamt beror nog på i Ryanair fallet att man är mycket duktig på att ta betalt. Initialt verkar deras pris lågt men många råkar ut för stora extrakostnader. Dessutom har man haft ett system där piloterna inte varit anställda utan de varit ett enmans bolag där Ryan slipper betala många avgifter samt att man kan bli av med dem omgående om man vill.

Jag värdesätter den service som ett flygbolag ger mig, om ägarna tjänar mer eller mindre bryr jag mig inte om.

PS! De två senaste verksamhetsåren visar på ett stort minus för Ryanair.
Haderajjan
2022-03-25 10:17:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Hur går det för dom nu då?
Leif D
2022-03-24 09:59:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Tove. Du glömde nämna att Ryanair är ett av de mest lönsamma flygbolagen och har växt så att nu är cirka 10 gånger större än SAS. Men kunderna har väl (i dina ögon) helt fel?
Towe
2022-03-24 09:00:12
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ja det finns säkert de som råkat ut för problem även när de flugit med andra bolag. SAS skiljer sig dock oändligt mycket från Ryanair. SAS erbjuder återbetalning av biljett i pengar utan strul. SAS erbjuder också många gånger alternativa lösningar (vis av erfarenhet).
Men även jag har klagat på SAS men man har alltid löst problemet.

Det här med inte ombokningsbara biljetter är något som lågprisbolag typ Ryanair infört. På SAS var tidigare alla biljettalternativ ombokningsbara. Men konkurrensen har även gjort att övriga bolag varit nödgade att införa samma biljettyper.

SAS har också för affärsresenärer ett alternativ att biljetten inte behöver betalas förrän du verkligen flugit. En mycket bra service för företag där det ständigt blir ändrade planer.

Men alla bolag har nog sina plus och minus.
Min erfarenhet säger att Ryanair är bland de sämsta.

Sv Towe
2022-03-24 00:15:33
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
På Trustpilot får ju alla flygbolag lika dåliga omdömen, det är ju bara missbelåtna kunder som avreagerar sig där. Det flesta klagomålen där när det gäller Ryanair är folk som glömt eller inte fattat att man måste checka in själv online, annars får man betala för det på flygplatsen.

Jämför gärna:
https://se.trustpilot.com/review/www.sas.se
Towe
2022-03-23 11:10:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Läs gärna vad som skrivs om flygbolaget!

https://se.trustpilot.com/review/www.ryanair.com

The Observer
2022-03-20 14:31:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Jag vet inte om du är ett vanligt internettroll som bara vill tjafsa eller om du på riktigt inte vet så mycket om det här ämnet som diskuteras. Därför känner jag att det inte riktigt är värt att diskutera. Samtidigt vill jag inte låta felaktiga påståenden stå obesvarade så jag går en medelväg och svarar lite grann i alla fall.

Okej, jag skickade den nu gällande listan över NDD från Swedavia. Den uppdateras varje år. Ja det vet nästan alla att det funkar så, men du tycker att jag ska styrka att det är på det viset. Sorry! Kom igen. Googla själv eller fråga vem som helst som kan något om flygbranschen. Det är helt grundläggande att flygplatser lockar bolag med rabatter för nya destinationer och mängdrabatt om de har många destinationer osv.. Men jag tänker inte ”styrka det” genom att skicka massa länkar på ett publikt forum för att du säger att jag har fel. Du får såklart tro att jorden är platt också och jag tänker inte ”styrka” eller posta bevis på att jorden är rund åt dig.
Googla själv eller ring Swedavias växel då får du säkert lära dig om hur rabatterna fungerar och att de funnits åtminstone sedan flyget avreglerades.

Noterar även att du verkar hålla dig till en klassisk vänster-tankefigur som går ut på att alla pengar i samhället egentligen tillhör staten. När jag jobbar och tjänar pengar kanske jag betalar 35% skatt. De andra 65% är en kostnad för staten eftersom det är pengar som de inte får in. Är man riktigt vänster vill man kanske att alla skulle betala 100% skatt och sedan ska staten dela ut allmosor till invånarna i form av olika bidrag.
Swedavia
Sv The Observer
2022-03-20 10:11:04
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du skriver "Tror du att staten går in med skattepengar bara för att Swedavia går back ett år?"

Den vinst/överskott som Swedavia har gjort har tillförts ägaren Staten.
En del av statens inkomster kommer från direkt skatt andra delar kommer från annan verksamhet. Swedavia har gjort ett negativt resultat under Covid det betyder att statskassan får mindre intäkter.
Alla kostnader måste täckas med avgifter eller skatter.

Var tror du pengarna kommer från?
Sv The Observer
2022-03-20 09:59:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Tack för den länk du gav.

Den skrivelsen du hänvisar till är giltig "Valid from January 1st, 2022."

Du har fortfarande ej styrkt att denna rabatt funnits tidigare i modern tid hos Swedavia som du påstått.

Om detta erbjudande funnits tidigare skull Ryanair utnyttjat det tidigare och flugit från Arlanda.

Ryanair har i modern tid alltid nyttjat flygplatser där de fått rabatter på flygplatsavgifter. Om rabatten upphört har man slutat flyga från den flygplatsen.

The Observer
2022-03-19 18:54:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Okej, om du inte orkar googla själv eller kanske inte vet hur man gör så ger jag dig här länken till Swedavias infoblad om NDD (New Destination Discount)

https://www.swedavia.com/contentassets/27ccd93d09b8494a952af82b8f648f5e/ndd-2022.pdf

I övrigt vet jag inte om det är lönt att diskutera med dig. Förstår du hur resultaträkning och balansräkning och eget kapital fungerar? Tror du att staten går in med skattepengar bara för att de Swedavia går back ett år? Svaret är nej. Swedavia levererar vinst till staten, de år bolaget gör vinst vilket är de flesta år utom när det är Corona.. Inga skattepengar går till Swedavia.
Sv The Observer
2022-03-18 20:15:10
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Skattemedel, när Swedavia gått med vinst har beloppet tillförts statens skattekista. Nu går Swedavia med förlust pga. Corona och dessutom ger man rabatt till typ Ryanair?

Rabatt borde man få efter lång och trogen flygning. Ryanair är kända att sluta flyga från en flygplats när rabatten upphör.

Ge gärna en länk till Swedavias hemsida där det anges att rabatt ges.

Sv The Observer
2022-03-18 20:05:07
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vad menas med ny destination? ARL - SFT är ingen ny destination för flyg från Arlanda!
The Observer
2022-03-18 17:27:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Nej det är inte alls så att det är första gången som Swedavia ger rabatter. Tvärtom har de ett hem officiellt rabattsystem på sin hemsida där vem som helst kan läsa. Kraftiga rabatter första åren för nya destinationer.

Inga skattemedel går till Swedavia. Tvärtom levererar Swedavia en rejäl vinst till staten varje år.
Kamrern
2022-03-18 17:03:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det återstår endast ett par veckor av Ryanairs verksamhetsår. Det skall bli mycket intressant att se hur stor förlusten blir.
Ryanair har försökt expandera sig ur eländet. Swedavia har skrivit kontrakt med Ryanair där man givit rabatt på startavgiften. Det är första gången i modern tid man givit rabatter.
Det är jag och du som får betala via skattsedeln.
Bondfångaren
2022-03-06 17:15:09
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanairs affärsmodell fungerar som gamla tiders Bondfångeri!

Ja, bondfångeri finns många andra exempel på i samhället också.
Alla har inte förstått att de råkat illa ut.

Nu kommer lite rättvisa Ryanair går mot sitt andra förlustår.
Två år i rad av stora förluster.

Ni som höjer bolaget till skyarna vad får ni för ersättning?
MC
2022-03-05 23:36:29
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Nähä inte konstigt när en biljett Malmö-Sthlm kostar 75kr
737
2022-03-05 21:53:56
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Svar. Kamrer . Du förstår fortfarande inte att du inte kan jämföra äpplen med päron, och självklart finns det inga avgångar den dagen du vill resa väljer du väl ett annat bolag eller???
Tebby
2022-03-05 20:49:55
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Checkar in gör man på en app i mobilen, alternativt webbsida. Varför slösa tid med sånt när man är på flygplatsen? Baggage drop skulle kunna göras smidigare men det är ju ingen extra kostnad förutsatt att man bokat bagage i förväg.

När det gäller handbagagereglerna kan jag hålla med om att de kan vara lite svårbegripliga men bakomliggande anledning beror ju på att det helt enkelt inte går in 189 kabinväskor på hatthyllan utan att man tidigare varit tvungen att lasta om dessa till cargo holds med förseningar som följd.

Trots allt är det ofta rätt bra value for money att resa med Ryanair.
Dr. realist
2022-03-05 19:11:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@kamrern. Vad tråkigt för alla "bortlurade kunder" som låter sig luras månad efter månad, år efter år. Ryanair hade som sagt mer än 9 miljoner passagerare i februari och Norwegian hade 600.000 samma månad. På måndag kommer SAS siffror och de lär hamna på ungefär 70.000 passagerare. Om vi levde i en planekonomi istället för en marknadsekonomi kanske det hade varit möjligt att med reglering styra över passagerare till "riktiga" flygbolag som SAS och Norwegian. Att vissa piloter och andra "gammelkramande" flygbolagsanställda tycker illa om Ryanair kommer aldrig att få kunderna att välja bort Ryanair i den omfattning som tydligern svider för dessa grupper av "gråterskor" och "gråtare".
Kamrern
2022-03-05 14:52:09
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv 737, RyanAir är inte billigare än andra bolag. Deras service är betydligt lägre. Normalt endast punkt till punkt resor med allt det innebär i risker och besvär för resenären. Dessutom endast flygningar två till tre gånger per vecka till en destination. Du tvingas vara borta extra nätter vilket kostar. Missar du en anslutning finns troligen ingen flygning de närmaste dagarna. De är på många punkter betydligt dyrare än flygbolag i allmänhet. Exempelvis incheckning på flygplatsen mm. Biljetten kan se billig ut men resultatet av resan kan bli mycket dyrt.

Ingen interlining så kunderna står den ekonomiska risken vid en försening som gör att du missar din anslutning.

De ger totalt betydligt lägre service till sina kunder och nyttjar ett system för nya piloter som i princip får jobba gratis i början av sin karriär.

Det är många som tydligen är lyckligt omedvetna.737
2022-03-04 23:21:06
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Har du blivit lurad av RYANAIR. Tror inte det. Du är bara för lat för att läsa och förstå TERMS and CONDITIONS. Förstår du det är det billigare än andra bolag.
Sv Dr. realist
2022-03-04 23:04:10
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Nu gäller det flyg.
Har varit med och flugit i många år med många olika bolag. Min uppfattning är att Ryanair hör till de bolag som minst respekterar mig som kund.

Har även flugit mycket med mitt egna flygplan till våra närmaste grannländer. Har ett aktivt certifikat.

För alla mina resor till Asien, Nya Zeeland, USA, Mexiko, Brasilien har jag nyttjat bolag inom Star Alliance en hel del. Normalt flyger jag mellan 4 till 6 långflygningar till andra världsdelar varje år.

Har även tidigare upphandlat flyg för att ta mig och deltagarna till olika platser i Europa där vi hållit konferenser. Antalet deltagare varierade med var ofta 160 deltagare. Ryanair har fått en beskärd del, men det var ingen trevlig erfarenhet.

Hade under några år även Årskort på SAS.

Det bolag som jag upplevt sämst är Ryanair.

Vad är din erfarenhet av flyg?
Hur många timmar i luften har du?

Onödigt att fråga för jag får nog inga svar.

Dr. realist
2022-03-04 17:24:28
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Sv Bernt. Om du köper en varm korv på Ikea för 5 kr tänker du på samma sätt? Lokalkostnad, personalkostnad, moms, korvbröd, korv , servett, senap, ketchup och stolar att sitta på.
Men vänta - Ikea är ju ett svenskt bolag.....
Sv Bernt
2022-03-04 13:39:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Har du flugit Ryanair nyligen?

Tror inte du kör med den billigaste bilen heller. Varför inte?

I alla sammanhang är det som att bli behandlad som dåren som inte förstår vad hen givit sig in i (att flyga med Ryanair).

Hur kunde det bli så dyrt, biljetten var ju så billig?
Incheckning på flygplatsen kan kosta tio gånger mer än själva flygbiljetten.

När du köper en biljett av Ryanair är det enbart en mycket liten del av den verkliga kostnaden.

Även jag har blivit lurad av Ryanair!

Är man för godtrogen blir man lurad.
Bernt
2022-03-04 09:17:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Förstår absolut vissa aversion mot Ryan men tycker det är märkligt att de månad efter månad utklassar övriga bolag när det gäller antal passagerare.
En smart affärsmodell
2022-03-04 02:51:15
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är moderns bussbolag i luften. Deras regler finns i det finstilta, men folk är i regel för bekväma för att läsa vad som gäller. Gör man det är problemen små.
Ja, Ryanair tjänar lite pengar på kadetter som köper sin utbildning av bolaget. Vad som är viktigt att komma ihåg är att dessa pengar skall bekosta viss ground-school (mycket görs på distans men det är Boeings CBTer......vilka kostar en del pengar att ha access till), simulatorer (som kostar mycket pengar), instruktörer (dom är dyra) samt Line training captains (som skall ha extra betalt). Vid sidan av det finns en adminstration som inte är billig i drift. Nettovinsten blir inte mycket att prata om i sammanhanget.
Folk vurmar över hur bolaget kan tjäna pengar med alla dessa låga biljettpriser? En otrolig mängd av fullbokade flygningar flygs med 100-105 procents sålda stolar, men vid avgång allt från 120-170 passagerare ombord. Folk köper biljetter på vinst eller förlust baserat på villigheten att förlora ett par hundralappar, om man nu inte skulle kunna ta just den flighten.
Lek med tanken att 140 pax stiger ombord på en flight mellan Arlanda och Stansted. 197 biljetter är sålda på ett flygplan med 189 säten till ett snittpris på 500:- per biljett (för enkelhetens skull utelämnar vi tillköp av baggage och det faktum att biljetterna blir påtagligt mycket dyrare ju närmare avresedatumet man kommer). Dvs att vi har 57 extra sålda biljetter på 49 tomma stolar á 500:-/st.
Men har alltså en förtjänst om 28,500:- (lågt räknat) på EN flight som har ca 4 ton lägre Take-Off Weight än vad antalet sålda biljetter indikerar. Med lägre vikt kan man flyga högre vilket leder till mindre luftmotstånd och i regel en högre fart samtidigt som den samlade bränsleförbrukningen blir lägre.
Addera dessa två inkomstkällor gånger ca 30% av Ryanairs dagliga avgångar (ca 2400 i dagsläget) och var landar vi då rent ekonomiskt? Det blir rätt sjuka pengar som besparas. Lägg då till att Ryanair bunkrade gratisbränsle under pandemin när tankers låg fullastade och bokstavligt gav bort lasten till den som kunde ta emot........
Att bolaget är ruggigt duktiga på att tjäna pengar råder det ingen tvekan om och deras kassa är riktigt stor. Synd bara att deras personalpolitik är tagen från 1800-talet.
Märit
2022-03-04 00:26:13
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Fattar inte när folk ska fatta!
Sv Rajjan
2022-03-03 11:27:54
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Deras marknadsföring är lurendrejerier!

Sällan resenären och den oförstående det är vad man tjänat pengar på.

Vill vi verkligen ha sådana bolag, som är duktiga på att utnyttja den oinsatte resenären?

Deras affärsidé har för de senaste verksamhetsåren visat sig att inte fungera, två år med stora förluster detta trots att man förhandlat bort startavgifter från de flesta flygplatserna.

Normala bolag är det som får ta den kostnaden.
Rajjan
2022-03-02 11:06:48
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Helt otroligt att folk inte lärt sig vad Ryan är för bolag, och stirrar er blint på att de inte tjänar pengar på biljetterna.

Ryan tjänar pengar på allt runt om kring! Flygbiljetten är bara till för all kringförsäljning. För guds skull, ryan tjänar till och med pengar på nya piloter som tvingas betala 30.000 Euro för en typerating, som i verkligheten kostar hälften. Den lön nya piloter får under sin linetraining är bara en liten del av det piloterna redan betalat in, och får tillbaka som lön.

Vakna upp och inse att Ryan inte är något vanligt bolag som försöker tjäna pengar på flygbiljetter.

Mr. Realist
2022-03-02 10:13:58
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Att. Dr. realist, och?

Antalet passagerare indikerar inte någon större inkomst om det är verklighet vad Ryanair annonserar ut för pris!

Stockholm - Luleå där Ryanair erbjuder resa för 54,06 kr!
De skulle tjäna mer att inte sälja dessa billiga biljetter om de verkligen vore ärliga i sitt handlande.

Men man lurar kunderna med tilläggs avgifter.

Flygskatten de måste måste betala är 62:- per passagerare. Det utannonserade priset för resan 54,60 det blir en förlust på 7,94 per passagerare förutom alla andra kostnader.

Vakna upp!
Dr. realist
2022-03-02 08:33:29
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair redovisar idag 2 mars siffrorna för februari:
"Ryanairs passagerarantal uppgick till 8,7 miljoner i februari, att jämföra med 0,5 miljoner för ett år sedan. Det var samtidigt en ökning från 7,0 miljoner i januari.

Kabinfaktorn uppgick till 86 procent i februari (79)."

Siffror som Norwegian, SAS och Finnair kanske når på 8-9 månader. SAS och Norwegian kommer knappast upp i en miljon passagerare i februari.

Så enligt många skribenter här på forumet beror detta på att Ryanair "lurar till sig" alla passagerare - månad efter månad.....
Mr. Realist
2022-02-28 07:40:04
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair erbjuder resa för 54,06 kr????

Det täcker inte flygskatten och undervägs avgiften. Det är ett sätt att locka den ovetande att boka en resa. Flygbolaget kan inte överleva på detta pris. Tillkommande avgifter gör det hela till en mardröm för den ovetande resenären.

Stockholm Arlanda till Lulea
• • • • • • • • • •
Drivs av Malta Air
06:45 Stockholm Arlanda Varaktighet 1 t 30 m 08:15 Lulea Flygnr.FR 7588
Typ Direkt
Value 54,06 kr

Lulea till Stockholm Arlanda
• • • • • • • • • •
Drivs av Malta Air
08:40 Lulea Varaktighet 1 t 30 m 10:10 Stockholm Arlanda Flygnr.FR 7589
Typ Direkt
Value 54,06 kr


https://www.ryanair.com/se/sv/trip/flights/select?adults=1&teens=0&children=0&infants=0&dateOut=2022-03-28&dateIn=2022-03-30&isConnectedFlight=false&isReturn=true&discount=0&promoCode=&originIata=ARN&destinationIata=LLA&tpAdults=1&tpTeens=0&tpChildren=0&tpInfants=0&tpStartDate=2022-03-28&tpEndDate=2022-03-30&tpDiscount=0&tpPromoCode=&tpOriginIata=ARN&tpDestinationIata=LLA

Detta kan väl inte vara annat än ett försök att lura den omedvetne resenären?


Lisb
2022-02-26 17:22:12
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv Stockholmare, du har helt rätt att man får veta alla krav om man läser det finstilta.

Men hur många är det som verkligen gör det?

Min erfarenhet att det är mindre än 10% som verkligen sätter sig in i vad som gäller. Speciellt sällan resenärer! De har ofta endast registrerat det låga utannonserade priset och till exempel inte uppmärksammat att incheckning på flygplatsen kostar mer än flygbiljetten. De flesta bolag tar inte betalt för incheckningen.

Det finns många exempel. Men självklart finns de personer som har tagit hänsyn till alla regler och flyger billigt. B.l.a min syster.

Min uppfattning är att detta är ett sätt att lura den stora kundgruppen. Hade alla varit medvetna om alla regler som gäller skulle Ryanair aldrig ha redovisat någon vinst med de utannonserade priser!


Sv Dr. realist
2022-02-26 10:33:59
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sverige och Danmark är stora aktieägare i SAS tillsammans 43,6%.

Totalt äger Svenska intressen 44,95% av aktierna och Danska intressen 42,02% av aktierna. D.v.s Svenska och Danska intressen tillsammans 86,97%

SAS bidrager en hel del till Svenska och Daska statens skattkista även om resultatet under pandemin är negativt för bolaget. Anställda betalar skatt i Sverige respektive Danmark mm.

SAS och huvuddelen av deras aktieägare ser långsiktiga fördelar med bolaget.

Men det är tyvärr inte alla förunnat att förstå!


Dr. realist
2022-02-26 08:03:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Jag trodde i min enfald att även SAS, Norwegian, Finnair m.fl. (som är ägs av aktiebolag och listade på aktiebörser) också ägs av aktieägare som vill tjäna pengar.

Du verkar tro att dessa bolag är välgörenhetsorganisationer som skall tillhandahålla diverse "värmestugor" och skydd mot den "elaka" marknadsekonomin.
Stockholmare
2022-02-26 06:40:19
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Lurade? Har man bara läsförståelse så behöver man bara betala för det man kryssat i när man klickade igenom ryans fruktansvärda bokningssida.
Sv Dr. realist
2022-02-25 18:51:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du glömmer att Ryanair ägs av de som på alla sätt försöker tjäna så mycket pengar som går. Man kommer inte att täcka fortsatta förluster, då lägger man hellre ner bolaget. Betalar ut max till aktieägarna och sedan gör en rekonstruktion av bolaget.

Inget med Ryanairs ekonomi är normalt. Man låtsas sälja biljetter till ett billigt pris. Men alla tillkommande särkostnader gör många gånger att priset blir högt. Detta talar kunderna tyst om. De vill inte erkänna att de blivit lurade!

De har i princip ingen interlining vilket ofta resulterar i dyra och utdragna anslutningar flygningar.

Du kan inte vara en frekvent resenär som inte har koll på detta.

Dr. realist
2022-02-25 16:08:17
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ännu ett desperat inlägg av en "haverist" som vill smutskasta Ryanair. Ryanair har (trots förslust det senste finansiella året) en mycket stark balansräkning och klarar av minst 5 år av ytterligare "storförlust" innan kassan är tom. Flygbolag som SAS, Norwegian, BRA och i viss mån Finnair lever med kniven på strupen vilket gör att man skall vara mycket försiktig med att boka biljetter längre fram än 2-3 månader.
!
2022-02-25 13:44:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Glöm ej!
RyanAir på väg mot storförlust!

Var försiktig att boka biljetter långt i förväg.
Kan sluta med att du förlorar dina pengar.
Mr. Realist
2022-02-23 10:06:12
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair!

The company has often been criticised for its poor working conditions, heavy use of extra charges, bad customer service, and tendency to intentionally generate controversy in order to gain free publicity.

SOME OF RYANAIRS KNOWN BEHAVIORS!

Refusal to recognise unions
Employment conditions
Customer service
Controversial advertising
Misleading advertising
Criticism of surcharges
Fuel incidents
Handling of the 2020 COVID-19 pandemic

Read more: https://en.wikipedia.org/wiki/Ryanair

Siw
2022-02-20 12:35:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv sv. Siw. Tror du verkligen att aktieägarna i Ryanair spar hela omsättningen i bolaget?

Ett lönsamt bolag betalar utdelning till aktieägarna. Normalt driver man ett bolag för att tjäna pengar. Det är hela syftet med ett privat bolag, "Tjäna Pengar". Pengarna finns inte kvar i bolaget.

https://investor.ryanair.com/investors-shareholders/shareholder-returns/

Schedule of Capital Returns
FY 2020 €700m
FY 2018/19 €750m
FY 2018 €639m
FY 2017 €550m
FY 2016/17 €886m
FY 2016 Special Distribution €398m
FY 2016 €400m
FY 2015 Special Div 3 €520m
FY 2014 €482m
FY 2013 Special Div 2 €492m
FY 2013 €67m
FY 2012 €125m
FY 2011 Special Div 1 €500m
FY 2009 €46m
FY 2008 €300m

Total Shareholder Returns €6,855m
sv. Siw
2022-02-19 12:44:47
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du avslöjar att du ingenting vet om varken Ryanair eller flygbranschen i övrigt.

Belopp på ett par miljarder svenska rubler är peanuts för Ryanair. Ryanair brukar i vanliga fall tjäna över 1 mijard Euro per år.

Snudd på konkursmässiga bolag som SAS vill ingen låna en spänn utan att danska och svenska staterna garanterar för pengarna..
Siw
2022-02-19 12:37:11
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv @Siw. Du skriver "Du har ingen aning om hur många pegar Ryanair har i kassan".
Menar du att Ryanair är så slösaktig med pengar att man har så stora belopp i kassan som normalt ej behövs för verksamheten. Dessa pengar ger ingen inkomst utan är en ren förlustbringande hantering. Penningvärdet har sunkigt med upp till 4% per pandemi år.

Tror inte Ryanair har så dåliga Ekonomer som du vill tillstå.@Siw
2022-02-19 10:38:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du har ingen aning om hur många pegar Ryanair har i kassan. Förluster av den storleken som pratas om här är absolut inget problem för Ryanair att hantera utan att behöva låna en spänn.
Realist
2022-02-18 16:11:19
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair redovisar en nettoförlust på 96 miljoner euro för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, avslutat i december 2021.

Siw
2022-02-13 22:02:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det slutliga resultatet kommer allt närmare. Detta trots stora rabatter på startavgifter.

Så mycket pengar (2,6–4,6 miljarder kronor) finns knappast i företagets kassa. Man har nog behov av att uppsöka banken och försöka få ett lån!

Det är inte lätt för något flygbolag att få låna stora belopp i dagsläget.
Creditor
2022-02-08 18:44:46
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
For year Apr 2020 to Apr 2021 Ryanair Reports a Loss Of €815m. As Traffic Falls 81% Due To Covid-19 Travel Restrictions
For year Apr 2021 to Apr 2022 Ryanair estimate a loss of €250 to €450 million.

Total loss for these two financial years approximately €1065 to €1265 million.

In the worst case €1265 million equal to Sek 13 156 000 000:-

Who wants to buy Ryanair shares?

Be aware that the money you paid in advance may be lost in the event of bankruptcy.

Financial information from Ryanair website.
CC
2022-02-08 00:08:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Får se när Ryan får börja betala lika taxa som andra.
Punkt till punkt
2022-02-07 17:01:29
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dom flyger ju inte riktigt på samma linjer och har lite olika sorts kunder. Så blir som att jämföra äpplen och päron lite grann.
Sv Dr. realist
2022-02-07 15:09:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Alla är inte så lättlurade!

Dessutom är SAS och Norwegian bolag som i huvudsak tjänar den nordiska marknaden medan Ryanair har ett helt annat upplägg.

Ser man inte den skillnaden tillhör man den skara som är blind för verkligheten och lättlurade.

Dr. realist
2022-02-07 12:34:35
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Wizzair hade 2,4 miljoner passagerare i januari, Ryanair hade 7,0 miljoner, SAS 0,7 miljoner och Norwegian 0,6 mijoner. Kunderna verkar tycka bäst om Ryanair och Wizzair trots att de inte är s.k. "fina" flygbolag.
Svd
2022-02-04 14:10:14
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair ser ingen snabb vändning uppåt för resandet. För att fylla bolagets flygplan krävs därför prissänkningar i närtid.

https://www.svd.se/ryanair-svart-fylla-planen-utan-sankt-pris

Sänkt pris = fortsatt förlust!

thomas
2022-02-03 12:40:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det är mega gigantiska underskott över hela flygbranschen, nu verkar pandemin klinga av det räddar många.
Dr. realist
2022-02-02 21:35:47
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Yo. Helt fel.
Ryanair kommer att gå minus 250-450 miljoner euro back dvs 2,5-4,5 miljarder SEK för hela året april21-mars22. Se denna notis från 31 januari. Läs gärna på deras finansiella hemsida.
The carrier is keeping its full-year traffic forecast unchanged at just under 100 million passengers and its net loss guidance for the fiscal 2022 remains within a wider than normal range of €250 million to €450 million. “This outturn is hugely sensitive to any further positive or negative COVID news flow and so we would caution all shareholders to expect further COVID disruptions before we here in Europe and the rest of the world can finally declare that the COVID-19 crisis is behind us,” Ryanair said.

Att jämföra med SAS 6,5 miljarder minus på en omsättning på 13 miljarder.
Sv Yo
2022-02-02 18:24:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det du refererar till är förlusten de tre första kvartalen i Ryanairs verksamhetsår. Det brutna räkenskapsåret sträcker sig till och med mars. För Q4 har vi ännu inget resultat.

Ryanair gick minus även föregående räkenskapsår.

Det ser mörkt ut man Ryanair har lyckats sänka besättnings ersättningar.
Yo
2022-02-02 17:15:47
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
-850 miljoner Euro landade förlusten på för den som är intresserad.
Bonden
2022-02-01 18:45:41
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Bondfångeri a´la Ryanair!

Tar betalt för bagage och meddelar sedan att vi inte hinner med. De behåller pengarna.

https://se.trustpilot.com/review/ryanair.se

Lågprisbolagen
2022-01-31 19:11:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Tydligen måste de sänka priserna nu för att få kunder under pandemin.

https://sverigesradio.se/artikel/omikron-tvingar-lagprisflygbolag-att-sanka-priserna
Kamrern
2022-01-26 22:03:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
När de intjänade pengarna i stort betalats ut finns bara några procent i företagets kassa. Aktieägarna har fått stora belopp.

Tror att aktieägarna vill rädda vad som räddas kan och försätta bolaget i rekonstruktion på samma sätt som Norwegian och BRA gjort.
Inte är det huvudägarna som förlorar utan all småägare.

Hur mycket är du beredd att satsa på Ryanair aktier idag????

Den som lever får se!
@Kamrern
2022-01-26 16:40:26
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Jasså, slutet nära för Ryanair, vilket otroligt oseriöst pladder att bringa till torgs..
Du missar tydligen att Ryanair har tjänat många miljarder i många år, tills corona pandemin ugf 1-1,5 miljarder Euro / inte svenska rubler..

Syn
2022-01-24 17:01:10
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Klädjätten H&M:s kursuppgång är i genomsnitt 20,4 procent per år mätt från och med 1978 och fram till och med maj 2018. Det är klart bättre än tvåan Atlas Copco som gett 14,6 procent årligen.

För båda dessa och alla andra bolag i tabellen tillkommer utdelningar, vilket innebär att du fått några procents avkastning ytterligare varje år.

https://www.privataaffarer.se/aktierna-som-gett-mest-de-senaste-40-aren/
Sv (Sv. Kamrern)
2022-01-24 16:51:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Michael Kevin O'Leary, född 20 mars 1961 i Mullingar, är verkställande direktör för lågprisflygbolaget Ryanair. Han är en av Irlands rikaste affärsmän.

Vad händer när han går i pension?

Det blir nog svåra dagar för Ryanair. Dessa svåra dagar har redan kommit, storförlust för flygbolaget men O´Leary har lyckat fylla sin börs på din bekostnad. Med en bristfällig produkt.


Sv. Kamrern
2022-01-24 13:56:03
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair, det mest lönsamma bolaget i Europa genom tiderna...
Den som lever får se...
Kamrern
2022-01-24 12:24:33
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Flygbolaget skall dessutom betala undervägsavgift.

Den svenska undervägsavgiften (en route) tas ut för flygplan över 2000 kg som flyger i luftrum där Sverige bedriver flygtrafiktjänst.

Slutet nära för Ryanair om man fortsätter på sina förlustbringande flygningar. Men troligtvis lyckas man lura sina passagerare och flygplatser på andra avgifter så att man överlever.

Det finns här på forumet de som inte förstått eller också är de i bolagets tjänst som marknadsförare.


Re: Sv Dr. realist
2022-01-24 11:51:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
SAS gör större förlust på 12 månaders basis.

Skillnaden mellan Ryan och SAS är att Ryans kassa är enorm och klarar förlusten i dessa spann i flera år framåt.

Just nu fortsätter de att konkurrera ut bolag som SAS tex med billiga stolar för att de kan!
Sv Dr. realist
2022-01-24 10:24:10
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är på väg att göra en brakförlust!

Hur intelligent är det då att sälja en flygning på ca en timme för Kr 79,10 ? Ryanair skall då betala 63:- i flygskatt och 6% moms.

Dårarnas paradis det är.....

Förstår ni inget av vad ekonomi är?

Detta är bara att göra en katastrof ännu värre!

thomas
2022-01-24 09:46:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
vadå Ryan affärsmodell
jag ser snarare FR ha hög kabinfaktor och ett välorganiserat flygbolag utan excesser som sas där högsta ledningen kostar en 200 miljoner.
Kopiera detta, är det inte även miljötänk att flyga fullt.
Det gäller även den flexibla prissättningen.
Dr. realist
2022-01-23 21:54:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@ASDL. Du har rätt. Jag var lite snabb där.

@Kamrern. För Ryanair handlar det om att ta marknadsandelar. Detta händer inte bara inom flygbranschen. De flesta bolag i många branscher som ger sig in på nya marknader räknar med förluster de första åren. Ryanair är dock ett mycket välmående bolag (trots pandemin) och har en överlägsen affärsmodell när det gäller att tjäna pengar. Problemet för många flygbolag är att de vill vara både LCC och fullprisbolag på samma gång och det är en återvändsgränd när det gäller lönsamhet.
ASDF
2022-01-23 11:59:33
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Var i hans inlägg står det att flygplatsen skulle handla upp trafik?

Är du som är okunnig. Du har ingen vidare koll på den här branschen det är ganska uppenbart.
Kamrern
2022-01-23 10:30:11
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dr. realist, Styrman, det finns ett flertal exempel på att Ryanair börjat flyga på en flygplats och sedan om några få år helt plötsligt sluta flyga när deras rabatter slutat gälla!

Jag undra vem som är ute i det blå?

Ryanair har nu själv indikerat en stor förlust trots rabatter på vissa flygplatser. Att flyga på en flygplats två ggr. i veckan visar att man endast vill ta grädden. Inget ansvar för en verklig stadigvarande flygtrafik.

Du har själv inte berättat hur mycket du tjänar på dina skriverier eller förklarat hur Ryanair kan överleva med ett biljettpris på 79,10 kr på en flygning på en timme. Man lurar många kunder som inte förstått, det gäller tydligen även dig.

Den flygning Ryanair gör ger mindre förtjänst till flygplatsen som redan har trafik, det är sanningen. Flygplatsen hoppas naturligtvis att Ryanair skall fortsätta flyg när rabatten upphör. Men då slutar Ryanair flyga men kan återkomma om några år om de på nytt får inledande rabatt.

Vakna upp!
Dr. realist
2022-01-22 21:25:46
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@kamreren. Än en gång. Okunnigheten bland er som kritiserar Ryanair är komisk och tragisk. Om du/ni tror att flygplatser kommer att "upphandla" flygtrafik till sina flygplatser visar det hur lite du/ni förstår. Kanske blandar du ihop det som sker när staten upphandlar flygtrafik mellan orter för att upprätthålla samhällsviktig trafik?

Dr. realist
2022-01-22 18:04:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Så alla ni som tror er veta att Ryanair gynnas av flygplatserna är helt säkra på att ägarna till de flygplatser som Ryanair använder inte kan räkna och låter sig utnyttjas av Ryanair.
Ta exemplet CPH där ägarna inte är några duvungar som ger bort sina pengar och säkerligen tjänar bra på Ryanair. Ryanair är lönsamt både kortsiktigt och långsiktigt för de flesta flygplatser de väljer att flyga ifrån. Att de flyttade från FRA till Hahn är undantaget. De flesta flygbolag som använder FRA är missnöjda men kan inte flytta av strategiska skäl. Ryanair är däremot "snabbfotade" och flexibla. Ryanair är på Arlanda för att stanna och Arlanda Airport och deras kunder kommer att få mycket glädje av deras närvaro. Ryanair har skalat av allt "onödigt fett" i sin organisation och är därför uppskatatde av investerare (aktieägare).
Styrman
2022-01-22 17:22:35
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Intressant aspekt det där med att sluta rabattera avgifterna åt Ryanair ut en konkurranssynpunkt.
Ryanair drar passagerare i mycket större utsträckning än vad andra bolag gör vilket givetvis genererar intäkter i större utsträckning på flygplatserna och allmänt inom turismnäringen. Dock finns det ingen garanti för rabatter, det är en förhandlingsfråga och där är Ryan duktiga.
Och ska vi verkligen komma åt frågan med skev konkurrens så kan vi ju börja med att sluta skicka miljardpaket av skattepengar för att rädda helt eller delvis statliga bolag (som SAS, BA, Airlingus m.fl), samtidigt som privata aktörer inte får en krona.
Kamrern
2022-01-22 14:34:45
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sluta ge Ryanair rabatt på avgifter i Sverige!

Vinner de en upphandling på flygplatser där vi, staten går in och stödjer en flygplats är det ok i övriga fall inte.

”Någon jävla ordning ska det va'. C-H Hermansson 2006"

Sv Styrman
2022-01-22 14:15:14
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Rättelse: SAS är ett privat bolag där Svenska staten äger 21,80 % av aktierna. Således ägs 78,2% av andra än Svenska staten.

Slarva inte med sanningen för då vill jag inte flyga med dig som pilot. Har man så dålig koll är man en säkerhetsrisk.

Ps! Svenska staten är alla vi medborgare i Sverige tillsammans.
slu
2022-01-22 13:53:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vita skåpbilar som ställer sig där det är parkeringsförbud i 5 min är väl knappast någon inkomst för flygplatsen..

Sv Dr. realist
2022-01-22 09:01:48
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Har du någon gång besökt en mindre flygplats ute i landet?
Det verkar inte så.

Ta ESNS där finns gratis parkering för din bil. Det finns också flygbuss till ett billigt pris!
På ESSA tjänar flygplatsen inget på om du tar tåget Arlanda Express eller flygbussen! Du kan också ta pendeltåget till Märsta och lokalbuss till flygplatsen! Känner ett flertal personer som nyttjar den möjligheten.
Till ESSB kan du ta tunnelbanan + bussen med månadskortet! Du behöver inte åka flygbussen!

På mindre flygplatser får passagerarna ofta skjuts av någon bekant som inte stannar och betalar någon parkering! Det gäller speciellt sällan resenärer typ Ryanair.

Du verkar helt sakna verklighets anknytning!

Har själv flugit på många flygplatser inom Sverige från Sturup i söder till Kiruna i norr både som passagerare och pilot.

Betalar din uppdragsgivare bra för det arbete du gör?
Fg
2022-01-22 08:35:34
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Gästarbetare, studenter och övrigt folk som ska ha allting så billigt spenderar knappast några pengar på en flygplats. Hur tänker du?
ASDF
2022-01-22 08:23:10
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Är mest ryggsäcksresenärer som reser Ryan. Knappast att de parkerar bilen på Arlanda. Tvivlar på att de skulle spendera mer pengar än genomsnittliga resenären, snarare mindre i så fall. Är uppenbart att du har ett stort egenintresse i Ryanair, dr realist.
Rick
2022-01-22 01:05:30
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det hela är bara så orättvist det kan bli.Dem kommer och tyvärr lurar pax att dem är billiga,vilket dom EJ är.
De talar inte om att dem fått sk rabatt på just den flygplatsen och att så snart den går ut slutar dem flyga.
Deras CabinCrew går på slavlöner och är hårt hållna..Går med vagnen och säljer en fl vatten för 40sek.Tänk till innan ni bokar.Det är alltid ni som är förloraren.Går nåt fel?Då finns inte Ryanair där.
Styrman
2022-01-21 19:36:37
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Intressant aspekt det där med att sluta rabattera avgifterna åt Ryanair ut en konkurranssynpunkt.
Ryanair drar passagerare i mycket större utsträckning än vad andra bolag gör vilket givetvis genererar intäkter i större utsträckning på flygplatserna och allmänt inom turismnäringen. Dock finns det ingen garanti för rabatter, det är en förhandlingsfråga och där är Ryan duktiga.
Och ska vi verkligen komma åt frågan med skev konkurrens så kan vi ju börja med att sluta skicka miljardpaket av skattepengar för att rädda helt eller delvis statliga bolag (som SAS, BA, Airlingus m.fl), samtidigt som privata aktörer inte får en krona.
Dr. realist
2022-01-21 18:41:57
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@SV:Dr Realist. Det verkar vara svårt att förstå detta med ekonomi och lönsamhet sett ur en flygplats ögon och plånbok. Ett SAS-plan med 30 passagerare att jämföra med en Ryanairflygning med 180 passagerare genererar naturligtvis mer pengar tack vare Ryanair. 180 passagerare som skall parkera sin bil eller skjutsas till flygplatden och generera parkeringsavgifter, som handlar på flygplatsen och som äter på flygplatsen är guld värt för Swedavia i jämförelse med de 30 passagerarna på SAS-planet. Vi lever inte i 1970-talet längre.
Sv Dr. realist
2022-01-21 15:44:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är med största sannolikhet det bolag som minst bidragit till en flygplats inkomster. I vilket fall som helst på flygplatser som redan har bolag som flyger.

Det innebär ofta att andra bolag som trafikerar flygplatsen får färre passagerare. De är de bolag som betalar full avgift. D.v.s flygplatsen förlorar.

Ryanair har också en produkt som är betydligt sämre och ofta kostar resenären betydligt mer än utannonserat pris. Du tror väl inte att ett pris på en flygning SFT - ARN endast kostar 79,10 kr som de annonserar ut. Det är lurendrejeri på högsta nivå. Det täcker knappt flygskatten.

Dessutom flyger man endast två gånger per vecka. Det finns dessutom två andra bolag som trafikerar flygplatsen på samma sträcka.

Det är lögn förbannad lögn och luren......
B
2022-01-21 13:25:15
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
För att vara djävulens advokat här: swedavia tjänar på detta så tillvida att paxen parkerar på Beta och handlar sin flygmat på Pressbyrån, som därför fortfarande kan betala sin hyra trots att SAS/Norwegian inte drar dit många pax längre.

Men trist för SAS/NAS och förstår att det upplevs som orättvist. Jag blir sur för att nya kunder får billigare abonnemang än mig, som varit lojal kund.
Yo
2022-01-21 10:22:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Nu var det väl som så att de gick ut med denna prognos innan omnikron , dvs förlusten för helåret mars till mars lär hamna på mer än 6,5 miljarder back , är ju inte helt fel att få avgifts fritt ett helt år på Arlanda , bara att tacka svenska staten dvs Swedavia för den fina presenten . Påvisar återigen att politiker är ett mycket opålitligt folk.
Dr. realist
2022-01-20 23:26:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Lisb. CPH är en privatägd flygplats och de ger säkert ett rabatterat pris till Ryanair för att de vill göra vinst. Även FRA, LGW och många andra är privata. Swedavia är ett aktiebolag och är därmed ingen myndighet utan skall drivas affärsmässigt. Ryanair är i de flesta fall mycket lönsamma för flygplatserna då de genererar ett stort antal flygpassagerare som skapar flygplatsernas intäkter. LHR har idag ett problem med att bolag som SAS och Lufthansa sitter på ett antal slots som ej utnyttjas fullt ut pga av att EU skyddar vissa nationella flygbolag under pandemin. LHR skulle hellre ge dessa slots till Ryanair eller Wizzair till ett rabatterat pris för att öka sina totala intäkter.

Det du efterfrågar är en 100 % statligt reglerad pseudomarknad.
Lisb
2022-01-20 22:10:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Miljon frågan!

Varför skall staten och vissa kommuner stödja Ryanair??

Ryanair flyger enbart på flygplatser som ger dem ett mycket rabatterat pris. Andra bolag som betalar vad det kostar får illojal konkurrens.

Dags att stat och kommun slutar rabatterar Ryanair och sända pengar utomlands.

Man skulle i stället ge de bolag som trafikerat en flygplats i tio år en liten rabatt. Det vore mera rättvist.

Gör om gör rätt!

Trustpilot
2022-01-15 15:04:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
https://se.trustpilot.com

Omdöme Ryanair!

--------------------------------------------------------------
Utmärkt 10 % Inkluderar Dr. realist´s röst som anställd av bolaget. att marknadsföra Ryanair

Bra 4 %

Medel 1 %

Dålig 2 %

Mycket dålig 83 %

-----------------------------------------------------------------
\
2022-01-15 14:43:25
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
De får väl betala vad det kostar då. Fri konkurrens kan knappast vara detsamma som att de andra flygbolagen ska subventionera Ryanairs avgifter. För då är det inte konkurrens på lika villkor.
Ekonomen
2022-01-14 14:41:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Man har ofta mycket olika förutsättningar. I tätbebyggda områden med ett större antal invånare finns ofta flera alternativ. I byar ute på landsbygden är det inte alltid säkert att något alternativ till snabbt bredband finns överhuvudtaget.

När telefonen blev allmän berodde det på att vi hade det statliga Telia som erbjöd ett abonnemang för ett fast pris. Någon same beställde en telefon ute på fjället. Telia byggde flera mil ledning för en telefon. Samen betalade samma pris som i stan.

Min erfarenhet förespråkar en gyllene medelväg. Det tjänar samhället och vi som bor där bäst.

Idag har många mindre flygplatser upphandlad flygtrafik. Utan detta skulle ingen flygtrafik finnas till platsen! Det är en service som staten erbjuder där inget privat bolag vill flyga utan bidrag.Dr. realist
2022-01-14 10:33:19
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Ekonomen. Javisst - sådan är marknadsekonomin vi lever i. Jag förstår att många inom flygbranschen och främst de som arbetar på de gamla nätverksbolagen helst skulle vilja se ett återreglerat flyg med de gamla skyddade monopolen. Det lustiga är att samma personer inte vill se reglering och monopol inom andra delar av samhället.

Sv. Ekonomen
2022-01-14 10:26:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Korrekt det också, smartast vinner.
Ekonomen
2022-01-14 09:55:44
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är nog det flygbolag som i Europa fått största statliga och kommunala stödet. De har fått mycket av våra skattepengar under åren.

Rabatten på flygplatser är från 100% första året och avtar snabbt ofta inom 4 år. Då slutar Ryanair flyga på den flygplatsen och väljer en annan flygplats.

Detta kan man se som illojal konkurrens gentemot bolag som länge trafikerat flygplatsen.

Ryanair annonserar ofta ut ett mycket lågt flygpris. Men tar hutlöst betalt för alla tilläggs tjänster. I slutändan kostar det dyrt att flyga med Ryanair. En del kommer på din skattsedel.

Sv: Sv Dr. realist
2022-01-14 09:02:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Helt korrekt, att förlora pengar är inge skoj...

Ryan har inte tagit emot en krona i bidrag/lån från staten (Irland) och har en beräkning på att kassan gäller med dessa förluster i 5 år framåt (från räkenskapsåret 2021).
@sv. Dr. Realist
2022-01-14 01:47:35
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Och? , med tanke på vad Ryanair brukar gå med i vinst, är 450 miljoner EUR små potatis
Dr. realist
2022-01-13 21:53:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
En förlust på 2,5-4,5 miljarder SEK skall jämföras med SAS förlust på 6,5 miljarder i senaste verksamhetsåret som slutade i 31 oktober 2021 (och minus 10,5 miljarder i förlust året innan). Notera då att Ryanair har en omsättnng cirka 8 gånger högre än SAS och likvida medel på cirka 40 miljarder SEK kassan jämfört med SAS som hade 4 miljarder i kassan i november 2021.

Ryanair klarar minst 5-10 år av sådana förluster utan att behöva kasta in handduken.
Sv Dr. realist
2022-01-13 19:05:39
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair slaktar prognoser – räknar med brakförlust

Det pressade lågprisflyget Ryanair slaktar sin tidigare guidning och uppger nu att förlusten för helåret kommer bli dubbelt så stor som tidigare uppskattningar, rapporterar flera medier.

Bolaget räknar nu med en nettoförlust på mellan 250 och 450 miljoner euro i räkenskapsåret som slutar den sista mars 2022. Det motsvarar cirka 2,6–4,6 miljarder kronor.

OBS!
Detta är Ryanairs egen syn på räkenskaps året som slutar den sista mars 2022.
Dr. realist
2022-01-13 16:43:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Varför komma upp med gamla siffror. De siffror jag redovisade är de allra senaste siffrorna från Ryanair. De hade 9,5 miljoner passagerare i dec 2021 jämfört med SAS 977.000 och Norwegian 930.000. De siffror @Kim svamlade om var egna påhittade siffror.

https://investor.ryanair.com/traffic/
Sv Dr. realist
2022-01-13 13:35:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Data från Ryanair egen hemsida för verksamhets åren april 19 t.o.m. mars 20 samt april 20 t.o.m. mars 21.

För innevarande verksamhetsår april 21 t.o.m mars 22 finns inget bokslut. Men Ryanair har meddelat att det blir en betydande förlust för innevarande verksamhetsår som slutar den sista mars 22.

Mar 20_____Mar 21

Guests (m)
149________27.5 -81%

Load Factor (%)
95_________71_______-24pts

Revenue
€8.49bn_____€1.64bn__-81%

Op. costs
€7.38bn_____€2.48bn__-66%

PAT / (Net Loss)
€1,002m_____€(815m)__n/m

OTP
92%_________96%____+4pts

Sv Dr, realist
2022-01-13 10:12:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Den anklagade är aldrig skyldig, hen hänvisar alltid till att det är någon annan.

Skall vi följa din utsago behövs ingen polis och inga domstolar. Bara fråga den anklagade som svarar jag är oskyldig.

Jag ser inget realistiskt i Dr. realist´s uttalanden.
Du har tydligen läst men inte förstått.
Trygghet utav pengar
2022-01-13 09:21:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Flygbolagens situation kommer inte bli enklare framöver.

Fortsatt låg efterfrågan. Stigande inflation vilket ger högre räntor och personalen kommer begära löneökningar. Oljepriset fortsätter stiga.

Frakt- och businessbolagen kommer säkert kunna ta höjd för det. Men alla vanliga kommersiella flygbolag kommer få svårt att höja sina priser.
Dr. realist
2022-01-13 09:01:26
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Kim. Har du ingen känsla för eller kunskap om flygbolag? Ryanair flög 9,5 miljoner passagerare i december 2021 med en load factor på 81 %.

Jag vet att Ryanair inte ljuger i sina rapporter till börsen och till sina aktieägare. Däremot bevisar du att "fake news" är det enda som Ryanair-hatare" använder.
Se rapporten.

https://investor.ryanair.com/traffic/

Kim
2022-01-13 08:13:52
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Att: Dr. realist

Litar på Sveriges Radio.
https://sverigesradio.se/artikel/7521624

"Intäkterna sjönk med 95 procent till 125 miljoner euro och antalet passagerare rasade med 99 procent — endast en halv miljon personer flög med Ryanair under perioden.

I delårsrapporten skriver bolaget att det gångna kvartalet till följd av coronapandemin var det mest utmanande under Ryanairs 35-åriga historia."Linkan
2022-01-12 22:25:21
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dr. realist, du har fel!

Jag och min sambo var de som reste och vet vad som inträffade. De väntar ett tag men inte för länge så de förlorar sin slott tid. Hade jag varit så sen hade de bokat in oss på ett hotell och vi fått flyga nästa dag. Det är stor skillnad mot vad vissa bolag gör.

Men vissa andra bolag låter inte en passagerare som kommer en minut för sent åka med trots av gaten inte är stängd och flygplanet står kvar. Har även råkat ut för det. Gissa vilket flygbolag det var.

Dr. realist
2022-01-12 15:21:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Linkan. Att ett flygplan på väg till Thailand inväntar en anslutande passagere är en osanning. De flesta nätverksbolag har inte inväntat anslutande plan sedan i början av 90-talet.
Återigen massor av försök till smutskastning med gamla skrönor och helt felaktig egen påhittad "fakta" (att ex.vis Ryanair förlorade 99 % av passagerarna).

Det är bara ett fåtal (mindre än 20 %) av de som reser från flygplatser som ARN och OSL som har anslutningar och varför tror ni att kunder som flyger non-stop vill betala för överdimensionerad service för ett fåtal som efterfrågar "nätverksservice".
Linkan
2022-01-12 10:06:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är ett bolag som i huvudsak enbart säljer punkt - punkt biljetter. Då är det mycket osäkert att boka fortsatt resa samma dag med flygbolaget.

Dessutom fanns nog inget annat alternativ med Ryanair den dagen till Teneriffa.

Sällan resenärerna är de som råkar illa ut. De har inte koll på vad som gäller på Ryanair. Hade bokningen varit hos ett normalt bolag som godkänner genomgående bokning hade man väntat på dem.

Har själv varit med om försenat flyg till Arlanda för vidare färd till Thailand. Flyget på Arlanda väntade på mig. Men detta var Star Alliance. Trots att två olika bolag var inblandade togs jag omhand. Hela resan fanns på en bokning.

Det är mycket stor skillnad mellan lågprisbolag som Ryanair och normala flygbolag.
Stockholmare
2022-01-12 08:11:25
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Just nu finns det direktflyg till Teneriffa från Köpenhamn för 749kr med annat flygbolag så förstår inte varför man någonsin skulle välja en resa till Teneriffa som inte var direktflyg.
kom. till Matti
2022-01-12 00:35:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Om man bokar den typen av biljett med så kort transfer så att 20min försening gör att man missar anslutning får man nog skylla sig själv. Minst 2tim så man är på säkra sidan.
Kim
2022-01-11 22:16:33
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanairs intäkterna ner 95 procent – tung förlust

Det första kvartalet i lågprisbolaget Ryanairs brutna räkenskapsår visar på en kraftig förlust jämfört med samma period året innan. Något som förklaras med att kvartalet ”varit det mest utmanande i bolagets 35-åriga historia” med tanke på coronapandemin. Med minus 185 miljoner euro i resultat, motsvarande omkring 1,9 miljarder kronor, vänder bolaget till förlust på årsbasis.

Flygbolaget skriver att intäkterna föll med 95 procent och att antalet passagerare i första kvartalet rasade med 99 procent.

Enligt rapporten ger Ryanair heller inte någon prognos för helåret med hänvisning till den nuvarande osäkerheten på marknaden.
Matti
2022-01-11 16:20:51
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Så kan det gå när du flyger med ett bolag som i huvudsak säljer punkt till punkt biljetter!

Köpte flyg från Köpenhamn till Teneriffa med stopp på Mallorca. Köpte resan på internet och den såldes som två separata flygningar en från Köpenhamn till Mallorca och en från Mallorca till Teneriffa.

Flyget från Köpenhamn var 20 minuter försenat och det räckte för att vi missade fortsättningsflyget från Mallorca till Teneriffa. Vi hade gjort incheckningen online och var på Ryanair disk 20 minuter före flygets avgång men personalen upplyste oss att det var för sent och de kunde inte hjälpa oss.

Resan som vi hade betalat med över 5000 kronor tog slut på Mallorca. Nytt flyg som vi lyckades ordna själv genom Barcelona och övernattning på flygplatsen kostade oss över 4000 kronor för 2 personer.

RYANAIR SVARAR INTE PÅ VÅRT KLAGOMÅL!! Aldrig mer flyger vi med detta bolag..

https://se.trustpilot.com/review/ryanair.se
Betraktare
2022-01-11 12:26:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Läs gärna kommentarerna på

https://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?Id=14541#DebateAnchor

hur Ryanair trixar för att få rabatter mm.

Det skall bli intressant att sedan läsa Ryanairs bokslut för det senaste verksamhets året som avslutas sista mars 2022.

Ett stort minus har vi fått förvarning om.
Sune
2022-01-10 21:03:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryan är flygets svar på vad McDonalds är för maten. Alla vill äta billigt och dom flesta bryr sig inte om man tvingas sitta på plaststolar och äta med händerna. Bara det är billigt och gött. Själv så flyger jag inte med Ryan men tillräckligt många gör det. Dom kommer att överleva växa och tjäna fint med kulor i framtiden.
@svDr. Realist
2022-01-09 23:12:36
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Pladder, Ryanair kan lätt hantera en förlust på 4-5 miljarder svenska rubler.
För små skitbolag som t.ex. Norwegian vore en sådan förlust en katastrof, Ryanair har pengar, det är skillnaden.
PK-banken
2022-01-09 23:00:55
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Om jag kommer ihåg ska jag väcka denna tråden om några år och hoppas att realist finns kvar här då. Ryanair lär i alla fall finnas kvar då. I sin nuvarande form, eller ännu mer extremt. Det är svårt att hitta något bolag som går bättre skulle jag tro.
Dr. realist
2022-01-09 21:54:46
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Till alla som inte förstår sig på flygbolag. Läs detta.

https://investor.ryanair.com/wp-content/uploads/2021/05/Ryanair-FY21-Presentation.pdf

Förmodligen är det 1 % av er som smutskastar Ryanair som förstår en sådan presentation.....
Sv Dr. realist
2022-01-09 17:27:15
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair är snart Historia i sin nuvarande form!

När man säljer biljetter som inte täcker kostnaden till flygplats, säkerhetskontroll, skatter mm. då är slutet nära.

Det ser ut som Lehman Brothers sista dagar!

Man försöker hålla masken medans storägarna på bästa sätt försöker rädda så mycket av sina investeringar som möjligt.

Den som lever får se.

Skulle du satsa dina pengar i Ryanair?
Inget svar tar jag som ett nej!


Sv Sune
2022-01-09 14:16:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det är drygt 2,5 månader kvar på räkenskapsåret. Helåret blir mycket negativt.

De stora investerarna kan ha börjat en försäljning av aktier. Ett gammalt knep är då att man först köper en liten del och trissar upp aktiekursen.

Därefter säljer man ut en större mängd aktier. Sedan köper man igen en liten del till ett högre pris osv. De finns aktiehandlare som har många knep för att driva upp kursen före försäljning.

Alla är inte födda i farstun.Dr. realist
2022-01-09 14:00:23
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Sanningen. Okunskapen om flygbranschen och siffror är skrämmande här på forumet. Att Ryanair skulle "gå omkull" pga en förlust på 3,5 - 4 ,5 miljarder kr (som du skriver) detta verksamhetsår visar din totala okunnighet om flygbolag. Som ett exempel visade SAS en redovisad förlust på 10 miljarder i 2020 och en förlust på 6,5 miljarder i 2021 (nov20-okt21) samtidigt som de har mindre än 10 miljoner passagerare. Ryanair räknar med mellan 80-120 miljoner passagerare i 2022 och har nu sagt att de hamnar ner mot 80-90 miljoner.

Ryanair hade vid årskiftet 40 miljarder i tillgänglig cash medan SAS hade 4 miljarder och samtidigt har SAS ett negativt eget kapital samtidigt som Ryanairs egna kapital är i storleksordingen 100 miljarder.

Att Ryanairs enkla affärsmodell är enkel och vinstdrivande är uppenbart medan SAS vill vara allting på samma gång och sitter fast med en illojal flygpersonal som gör allt för att stjälpa företaget.

Läs på1
Värmestugan
2022-01-09 11:05:44
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Okej tack för svar! Trodde Ryanair skulle börja ta betalt för att gå på toaletten ombord men det var kanske bara uttalanden för att skapa rubriker :D
Sv Värmestuga
2022-01-08 20:28:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Deras höga lön räcker nog till allt det där men "gå på toaletten" ??? Var har du fått det ifrån??
Sune
2022-01-08 19:44:06
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Aktiekursen +13% sedan årsskiftet, investerarna verkar inte tro på någon kk under det närmaste året
@Värmestugan
2022-01-08 18:55:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!


Allt stämmer förutom toaletten. Den bjuder Irländarna på.
Värmestugan
2022-01-08 17:08:06
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Stämmer det att Ryanairs personal måste betala det mesta ur sin egen ficka? Intervju, rating, check, loss of license, uniform, mat/dryck, hotell, gå på toaletten osv?
Sanningen
2022-01-08 15:12:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vad än som framförs här på forumet är ett mycket klart.

Ryanair kommer att göra en mycket stor förlust enligt deras eget uttalande för innevarande verksamhetsår.

2,6 - 4,6 miljarder kronor! Vi får se om de överlever.

Jag skulle inte förskotts betala någon biljett långt i förväg, risken mycket stor att flygningen blir inställd och jag förlorar allt.

De vinster bolaget tidigare gjort har i stort betalats ut till aktieägarna och är därmed ingen garantin att företaget har kapital och överlever.

Varför skulle aktieägarna satsa en hel del pengar för att slippa konkurs. Bättre då som Norwegian o BRA gjorde en rekonstruktion och låta fordringsägarna ta smällen.


Sv Dr. realist
2022-01-08 11:33:48
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du skriver "Dina inlägg går fortfarande ut på att lägga ord i mun på folk och påstå att folk säger saker. Det är bara larvigt."

Vem är det som lägger ord i munnen.....?????

Dr. realist
2022-01-05 09:00:26

[Anmäl inlägget]
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Realist. Som jag nämnde är det väldigt få som tänker som du. Förmodligen mest piloter i de gamla traditionella flygbolagen.Realist
2022-01-08 11:20:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det är inte alla förunnat att förstå!

Sök en resa på deras web.

Skellefteå - Stockholm Arlanda

https://www.ryanair.com/se/sv/trip/flights/select?adults=1&teens=0&children=0&infants=0&dateOut=2022-02-04&dateIn=2022-02-07&isConnectedFlight=false&isReturn=true&discount=0&promoCode=&originIata=SFT&destinationIata=ARN&tpAdults=1&tpTeens=0&tpChildren=0&tpInfants=0&tpStartDate=2022-02-04&tpEndDate=2022-02-07&tpDiscount=0&tpPromoCode=&tpOriginIata=SFT&tpDestinationIata=ARN

Du får upp priset 79,00 kr för resan till ARN och samma pris för returen. Detta inser varje normalbegåvad person att det endast är ett lockpris då flygskatten är 64:-. Dessutom utgår 6 procent moms.

Ryanair är således ej ärliga i sin marknadsföring. Man lurar sällan resenärer. Ni som tror på dessa låga priser måste tillhöra de lättlurade.

Skall man checka in på flygplatsen får man betala 567,00 kr
Sune
2022-01-08 10:56:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Kollade Flightradar nyss och filtrerade bort allt utom Ryan. Det ser ganska tjockt ut i luften med Ryankärror över Europa för tillfället, svårt att räkna alla men säkert några 100st samtidigt. Det är kvantitet med små marginaler som gäller och plocka marknadsandelar. Dom räknar nog kallt med att det kommer kosta några spänn och dom räknar nog med att några bolag till kånkar under året. Det lär inte finnas många bolag som kan hålla på så.
Dr. oRealist
2022-01-08 10:31:48
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dina inlägg går fortfarande ut på att lägga ord i mun på folk och påstå att folk säger saker. Det är bara larvigt.
Realist
2022-01-07 18:43:41
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Massan är lättlurade!

De finns några få som jag känner som klarar av att lura Ryanair. De ser till att inte betala en krona extra! Men de flesta jag känner som flugit med Ryanair och har intervjuat visar det sig att de i verkligheten betalt ganska mycket för sin flygtur med Ryanair inkluderat alla extra kostnader.

Surt sa räven!

Dessutom hade Ryanair tidigare ca 60% av besättningen som var egenföretagare och endast fick betalt för de flygningar de gjort.
Med den lilla betalning de fick skulle de betala alla sina egna kostnader och arbetsgivaravgifter. Det belopp de fick så rimligt ut tills alla skatter och avgifter var betalda. De svara själv för att betala in för en vettig pension mm.

Ni som inte förstår detta var glad om du är anställd i ett seriöst bolag som betalar in extra pension och andra avgifter. Du får ersättning för resor du gör i tjänsten med traktamente mm.

Vill ni flyga med Ryan gör det om ni har gott om pengar och gärna vill bli skinnade, varsågod.

Väldigt få av de som upptäckt att de betalt för mycket vill ej erkänna det för sina vänner och bekantar. De säger att det var en billig resa och mörkar alla extra kostnader.
Dr. realist
2022-01-07 17:19:02
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Realist. Återigen - Ryanair tjänar pengar på att erbjuda och sälja produkter som kunderna efterfrågar. Ryanair har inte som mål att vara en värmestuga för överbetald flygpersonal med dålig produktivitet på det sätt som många verkar tro här på forumet. Att fortsätta vare ett "fint" s.k. nätverksbolag utan att göra vinst är lätt men det är inget man idag tjänar pengar på såvida bolaget inte har fler än 100 miljoner passagerare per år. Sluta drömma.
Sv. Realist
2022-01-07 16:50:39
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Så är det..
MEN det många inte förstår som skriver här på FT, är att de 150 miljoner passagerare som faktiskt väljer att resa med Ryan per år, väljer att göra det igen och igen...

Oavsett om vi i Norden är vana med högre service (mot ett något högre pris), så är majoriteten inte det av Ryans kunder och de kommer oavsett servicenivå att välja det billigaste alternativet...
Sv
2022-01-07 16:27:30
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv , Passagerarna är och förblir förlorarna!
Realist
2022-01-07 11:13:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vi har två parter i en flygning!

1) Flygbolaget som till varje pris vill tjäna så mycket som möjligt på resenärens bekostnad.

2) Flygresenären som vill flyga så billigt som möjligt.

I Ryanair fallet har det hittils varit flygbolaget som tjänat stora pengar på flygresenärens bristande förståelse för vad flygresan verkligen kostar. Det utannonserade priset är lågt men huvuddelen av passagerarna betalar betydligt mer i olika tilläggsavgifter.

Ryanair uppträder som en Bondfångare!

För Er som inte förstått detta är det bara att beklaga.


2022-01-06 17:25:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryan är och förblir vinnaren, oavsett vad somliga tycker…
Realist
2022-01-06 12:31:35
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det sämsta flygbolaget i Europa är Ryanair

VÄRLDENS SÄMSTA FLYGBOLAG – 2021

1 Viva Air Colombia, Colombia (3,4)
2 Viva Aerobús, Mexiko (3,6)
3 Volaris, Mexiko (4,0)
4 Ryanair, Irland (4,2)

https://www.hant.se/nyheter/lista-varldens-varsta-flygbolag-2021/8115167

Vi skall väl hjälpa varandra här i världen inte vara så egoistiska och
säga skit i andra och sköt dig själv. Som vissa här uttrycker.


Dr. realist
2022-01-06 10:21:12
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Trots allt negativt ni skriver om att några personer (som inte läst det finstilta) känner sig besvikna var det trots allt 9,5 miljoner som reste med Ryanair i december 2021. SAS siffror hamnar på drygt en miljon och Norwegian hamnade på 900.000. Dessutom har Ryanair en load factor på dygt 80 % jämfört med SAS och Finnair som kämpar på runt 60 %.

Det verkar som ni här på forumet bara letar problem och inte förstår att det handlar om att tjäna pengar - inte vara en gammaldags värmestuga för privileierad flygpersonal. Kunderna vill inte betala för detta och så har det nu varit i nästan 10 år och hur mycket ni än kastar smuts på Ryanair kommer de tillsammans med Wizzair och Easyjet att vara vinanrna i Europa. Att 10-20 % av kunderna gillar närverksbolag och få polarrullar inkluderade i priset räcker inte för att nå plusresultat för flygboalg som SAS och några till.
@Realist
2022-01-06 09:20:44
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Helt korrekt vad du skriver, MEN det är upp till varje enkelt person att kolla upp vad man har köpt när man köper biljett med t.ex. Ryanair, det framgår faktiskt av villkore allt vad du nämnar.
Man får skylla sig själva om man inte vet det eller kollar upp det.
Det är dyrt att vara dum och slarvig.
Tea
2022-01-06 00:59:12
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det är där folk luras.Med alla avg tillägg mm på Ryan.Får du en hel ren all-inclusive biljett m ett väl renomerat bolag typ KLM SAS mm för typ 200kr mer.

Realist
2022-01-05 16:02:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Alla är inte medvetna om att incheckning på flygplatsen kostar pengar när du flyger med Ryanair.

Incheckning per person på flygplatsen kostar Sek 567 kommer då en familj på fyra personer som ej checkat in blir det Sek 2.268 extra. Ryanair är specialist på att ta betalt av de stakars sällan resenärer som skall ut och resa. Dessutom kostar bagaget.


Avgifter för incheckning på flygplatsen

Du kan checka in på flygplatsen, men avgifter tillkommer. Kunder som inte har checkat in online måste betala en avgift för incheckning på flygplatsen som är 55 €/£ (för flygningar från Spanien, 30 €/£) per passagerare. Om du har checkat in, men inte har skrivit ut boardingkortet måste du betala en avgift för att utfärda boardingkortet på nytt som är 20 €/£ per passagerare.

Det finns fler överraskningar för den oinvigde.
Stat
2022-01-05 12:15:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Då tycker jag Staten ska gå in och täcka upp för samtliga tills Covid skiten är över.

2022-01-05 11:48:22
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Alla flygbolag är drabbade under Covid.
Den med störst cashflow, lägst utgifter och mest pengar på banken överlever..
Den som lever får se...
Märtha
2022-01-05 10:53:14
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Har inte ett dugg med ”Gamla minnen” att göra.Såg däremot hur dem gjorde sitt jobb och hur trötta personalen var samt hur slitet allt var.
Realist
2022-01-05 10:22:22
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dr. Realist, du har en uppfattning om mycket, du skriver "väldigt få som tänker som du, Förmodligen mest piloter i de gamla traditionella flygbolagen".

Har du någonsin flugit överhuvudtaget?
Hur många piloter i gamla traditionell flygbolag känner du eller har du samtalat med?
Hur vet du att väldigt få tänker som jag?

Jag har praktisk erfarenhet av flygverksamheten som frekvent resenär.

Vad bygger dina uttalanden på?

Dr. realist
2022-01-05 09:56:09
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Och @Märtha som bara bekräftar det jag sa om "gamla minnen" och att leva i det förflutna och tro att allt skall bli som förr......
Sv Vik
2022-01-05 09:55:02
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Se deras tidtabell!
Dr. realist
2022-01-05 09:00:26
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Realist. Som jag nämnde är det väldigt få som tänker som du. Förmodligen mest piloter i de gamla traditionella flygbolagen.

Dagens nyhet:
"STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair flög 9,5 miljoner passagerare i december 2021, framgår av ett pressmeddelande.

Motsvarande siffra samma månad ett år tidigare, som var hårt påverkad av pandemin och de karantänsåtgärder som införts i Europa, var 1,9 miljoner passagerare.

Ryanairs beläggning ökade till 81 procent (73) i månaden."

Motsvarande siffra för SAS är cirka 1 miljon passagerare i december och en beläggning på runt 60 %. Ni som smutskastar Ryanair verkar vara väldigt dåliga på att analysera flygmarknaden och lever förmodligen helt och hållet på gamla minnen.
Märtha
2022-01-04 23:31:08
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Flugit 1 g med Ryanair och aldrig mer.Förstår verkligen inte hur folk kan flyga med dem!Är pensionerad flygvärdinna så jag vet vad jag pratar om.Ruskigt!
Vik
2022-01-04 23:06:55
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Realist
Källa på det?
Vet du hur många många städer BRA flyger till?
Vet du hur många ”special” beställda flygningar dem utför per månad?
Realist
2022-01-04 17:30:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair och BRA är bolag som i många fall endast har två flygningar i veckan till en flygplats.

Med så låg turtäthet är de inga reella konkurrenter de är snarast ett störande moment.

Trots att man ibland har ett lågt pris blir många gånger totalt kostnaden stor för sällan resenären. Man måste vara ledig från jobbet längre än nödvändigt dessutom kostar extra nätter på hotell pengar och därtill fler restaurang besök.

Summan av kardemumman mycket dyrare än att resa med ett normalt bolag.

Sv Dr. realist
2022-01-04 13:26:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
"känslostyrda argument" det får stå för dig.

Du fick några mycket tydliga frågor som du valde att inte svara på.

Av vilken anledning vet jag ej. Men var och en kan själv bilda sig en uppfattning. Är det vad du helst vill "so let it bee".
Dr. realist
2022-01-04 10:17:22
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@SV Dr Realist. Du kan naturligtvis lägga fram hur många känslostyrda argument du vill men jag försöker förklara med hjälp av fakta. Det är en liten andel som inte flyger point-to-point.
Sv Dr. realist
2022-01-04 08:22:38
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Håller inte med dig att den stora gruppen resenärer är turister som i huvudsak flyger punkt till punkt.

Hur mycket flyger du? Är du turist eller affärsresenär?
Bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö?


Dr. realist
2022-01-03 17:59:04
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@lisb. Det du räknar upp är naturligtvis sant. Problemet är dock att en mindre del (ganska liten) efterfrågar denna typ av service och denna mindre del var också tidigare en liten del av totala kundunderlaget till/från Skandinavien. I Sverige är den genomgående trafiken på Arlanda något som endast mellan 15-20 % av kunderna efterfrågar. Tidigare fanns inga andra alternativ än fullservicebolag och nätverksbolag så alla kunder var med och betalade för denna extra service till ett fåtal kunder. Nu kan de kunder som endast efterfrågar non-stop flygningar inrikes och utrikes från Arlanda köpa sina resor av bolag som tillhandahåller produkter utan fördyrande transfers och dessa kunder köper denna typ av resor eftersom de helt enkelt inte efterfrågar den "extraservice" du beskriver. I Norge/Oslo är det i stort sett samma sak och i Danmark/CPH handlar det nästan uteslutande om point-to-point-resor även på långlinjer.

Med ett minskat affärsresande sjunker efterfrågan av den typ av service du efterfrågar ännu mer. Detta slår hårt på SAS. Medlemskapet i Star Alliance är säkerligen inte "gratis" för SAS och det skulle inte förvåna mig om SAS utreder alternativet att lämna alliansen i närtid eller om de beslutar sig för att övergå till en ny affärsmodell för att överleva. Pandemin påskyndar en nödvändig strukturomvandling.
Lisb
2022-01-03 14:14:29
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Att /jes. Vi har alla olika uppfattningar. Jag delger Er min uppfattning inte hörsägen.

Bor sedan många år på en ort långt från våra huvudflygplatser.

Jag kan boka en resa från hemmaflygplatsen till de flesta delar av världen, på en bokning. I bland reser jag bara Oslo, Helsingfors, Köpenhamn och få hela resan på en bokning. Blir det någon försening blir jag omhändertagen och min biljett ombokad utan trassel.

Det jag rest med Ryanair har bara varit punkt till punkt resor. Vid fortsatt resa måste man hämta ut bagaget och checka in det igen tidsödande. När man istället kan sitta i loungen och ta det lugnt.

SAS är med i Star Alliance vilket ger mig hittills oöverträffad service.
Har flugit så mycket att jag är Guld medlem på livstid. I Star Alliance är Lufthansa medlem. De ger mig också som Guldmedlem mycket god service även om jag flyger turistklass. Har flugit med alla bolag som är med i Star Alliance och fått god service.

Det är min erfarenhet och inga rykten.

@Dr. orealist
2022-01-03 11:53:05
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Du lägger återigen ord i mun på din så kallade "pilotkår" här på forumet. Det är dina gissningar och inget annat.
/jes
2022-01-03 10:42:00
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Apropå Lisb inlägg.

Hur många personer utgör den gruppen som flyger frekvent över hela världen? Och vad har det med Ryanair att göra? Dessutom har jag hört representanter denna exklusiva skara alltid tala sig varma för BA, LH med flera och dissat SK.

Jag har rest mycket med flyg i tjänsten genom åren och tycker faktiskt inte att det är någon större skillnad mellan flygbolagen. Mat och service kan variera men syftet med resan är att transportera mig från A till B. Allt snack om servicen ombord tycks mest handla om att skänka status till den person som berättar (skryter?) om sina resor. Servicen ombord beror på kabinchefen/arbetsledaren liksom i många andra sammanhang. Maten är en annan femma men reser man i tjänsten är utbudet av alkohol inte primärt.

Jag har flugit allt möjligt genom åren som AA 1 klass longhaul till Tupolev och Antonov i Östeuropa under kommunisttiden samt flera afrikanska flygbolag.

Att boka flygresa gör jag utifrån följande kriterier i denna ordning:
- destination
- tidtabell
- pris
- flygbolag, nej, möjligen nyfiken på ett bolag som är nytt för mig

Jag har flugit några gånger med Ryanair några gånger NYO-BGY, inga problem, bra service, blandad besättning. Den gula färgen i kabinen är hemsk-det kan jag hålla med om!
Dr. realist
2022-01-03 09:01:03
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Konstigt att det är en massa piloter här på flygforumet som alltid smutskastar Ryanair. Det måste kännas tungt att se på när de enda flygbolag som tar marknadsandelar och skapar värde för sina ägare är de bolag som använder liknande affärsmodeller som Ryanair.

Det kommer aldrig att bli som förr.
Bullan
2022-01-02 17:42:34
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Hur länge klarar de att hålla igång verksamheten med denna nivå på förluster då? Då det är stora summor det handlar om, 2.6-4.5 miljarder SEK.
Fåret
2022-01-02 14:34:20
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det enda bolag jag känt mig som ett kreatur är Ryanair, men skulle nog ändå kunna tänka mig att flyga med dem om jag tjänar tusenlappar.
Ryanairs kabin var fruktansvärd på den tiden i skrikande färger. Är det det fortfarande?
Sv Tim
2022-01-02 13:21:28
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Bra, du kan då tänka dig en V70 från slutet av 90 talet. Det är ju en Volvo. En säker bil.

Jag antar dock att du hemma förespråkat en nyare modell för du påverkas av omgivningen. Har man gott självförtroende spelar ålder på bilen ingen roll.

PS! För att förebygga olyckor ligger mycket stort ansvar på chauffören i bil fallet. För flyget spelar Piloten och serviceorganisationen mycket stor betydelse. I båda fallen är åldern på bilen eller flygplanet inte avgörande.

Har själv ägt ett flygplan i 25 år. Genom de krav på service som finns och en ansvarsfull pilot har inga olyckor inträffat. Flög ca 100 timmar per år. Det motsvarar att du kör bil 3000 mil / år.


Resenären
2022-01-02 12:56:14
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Service på Norwegian är lika obefintlig som på Ryanair. Enda skillnaden är att priset är högre på Norwegian.
Ryanair har inga problem med att klara av ett par år med förlust, motsatt Norwegian.
787rocknroll
2022-01-02 12:08:53
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Tim
Du har inte funderat på att det också beror på vem som kör bilen? Jag väljer flyga med bolag där piloterna får sjukanmäla sig utan att få problem samt att de är utvilade när de kommer på jobb. När jag flög på ryr 2007-2009 kan jag säga på rak arm att det fanns stora säkerhetsbrister inom flygavdelningen och även hos vissa piloter. Observera att det inte handlar om någon majoritet, men andelen som inte ska ha flygcertifikat på ryr är hög jämnfört med på andra bolag.
Tim
2022-01-02 11:44:06
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Jämförelsen med bilmärke är bristfällig. Då alla bolag flyger med samma hårdvara i 737/320 således samma ”märke”. Säkerheten är densamma på en röd V70 och en blå V70.
Vill du hålla dig till bilreferens är det snarare ev tillval och utrustning som skiljer sig åt. Och nej jag köper inte dyraste stereon, fälgar och klädsel. Då det intresserar mig utan en bil ska efter vara säker bara lösa min transport från A-B. Precis som flyget
Sv Tim
2022-01-02 09:15:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
"Men priset överväger"?

Hur gör du när det gäller att köpa/äga bil, väljer du då en begagnad bil av det billigaste märket? Med motiveringen "priset överväger"?

Den används ju bara för att transportera mig från a till b.

Våra prioriteringar är underliga!

God Fortsättning på det nya året och den billiga bilen.
B
2022-01-02 00:39:23
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vet inte om det är så mycket sämre service än på andra lågprisbolag. Vad är problemet? Man tar med lagom mycket bagage, kommer till gaten på tid med sina papper i ordning. Kanske ev får köa i fingret i 20 min medan ankommande kliver av, lite jobbigt absolut. Kostar resan 500 istället för 1500 så spar en trebarnsfamilj 6000 tor. För många familjer är det värt de pengarna att köa i fingret och ev. avstå kaffet på planet och stå ut med lottförsäljningen. Det ligger i tiden att vara snål.

För affärsresenären så är det säkert en annan femma
Tim
2022-01-01 10:31:24
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Tror alla redan upptänkt den dåliga servicen på Ryan. Men priset överväger och servicen på ex SAS eller Norwegian är sällan värt prisskillnaden
Sv Dr. realist
2021-12-31 18:09:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair på väg mot förlust för helåret! Ingen vinst! FÖRLUST!

Förlusten kommer att bli större när fler upptäcker den dåliga servicen som Ryanair ger.
Dr. realist
2021-12-31 16:46:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Lisb. Jag skriver inte om huruvida det är bra eller dåligt eller bara dålig status att flyga med Ryanair. Jag säger att Ryanair är ett lönsamt och framgångsrikt flygbolag till skillnad till många andra flygbolag som mest är att betrakta som värmestugor och inlåsta i gamla affärsmodeller. Man kan ha hur många omröstningar som helst där Ryanaair hamnar i botten men samtigt kommer de alltid att vara det mest lönsamma flygbolaget. Att sedan vissa människor vill betala dyrt för att flyga vad de anser "rätt flygbolag" är helt OK för mig. Dock behöver dessa flygbolag ständigt nytt externt kapitaltillskott för att överleva och på sikt dör de sakta ut om de inte byter affärsmodell.
@Dr.orealist
2021-12-30 23:31:14
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Haha du är pinsam. Det enda du gör är att lägga ord i mun på andra här och hävda att nån påstår det du skriver. Att du är så inbiten i vad ”pilotkåren” tycker och tänker när du inte ens vet vilka du skriver med här på forumet är bara löjligt. Ingen påstår det du skriver så höj inte ditt eget blodtryck över vad du TROR.
Lisb
2021-12-30 22:45:50
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Sv Dr. realist. Jag är inte kommersiell pilot. Jag är en som rest väldigt mycket i tjänsten över hela världen. Har även arrangerat konferensresor. De gånger jag försökt nyttja Ryanair har det alltid blivit problem. Har rest med många olika bolag bättre och sämre. Ryanair kommer sist när det gäller kundservice enligt min erfarenhet.

Ryanair är inget alternativ för en frekvent resenär med hela världen som mål.

Dessutom blir sällan resenären utnyttjad inte servad av Ryanair enligt min mening.

Men du får naturligt vis flyga med Ryanair eller vem du vill.

Är du lycklig med ditt val är det ok! Men det säger en hel del om din flygerfarenhet.
Dr. realist
2021-12-30 17:14:15
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Lisb. Än en gång - varför angriper man Ryanair och Wizzair från pilotkåren? Är det inte bra att det finns företag som kan vara lönsamma och framgångsrika? Vi förstår att flygbolagen längtar efter nästa generation Airbus och Boeing som kommer att ha endast en pilot (för övervaknng) i cockpit. Pilotkåren i Sverige vill säkert att flygbolagen skall tvingas återinföra navigatörerna igen.

SAS har förlorat nästan 15 miljarder på två år och förlusten för innevarande år lär bli runt 7-8 miljarder. Norwegian och BRA fick rekonstrueras men både Ryanair och Wizzair är ytterst livskraftiga företag. Så varför denna ständiga smutskastning?
Lisb
2021-12-30 13:51:17
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ni har väl läst detta?

F.Y.I.

Micheal O'Leary walks in to a bar.
Ryanair's Micheal O'Leary arrives in a hotel in Dublin, he goes to the bar and asks for a pint of draught Guinness. The barman nodded and said, "That will be one Euro please, Mr. O'Leary."

Somewhat taken aback, O'Leary replied, "That's very cheap," and handed over his money.
"Well, we try to stay ahead of the competition", said the barman. "And we are serving free pints every Wednesday evening from 6 until 8. We have the cheapest beer in Ireland"
"That is remarkable value" Michael comments

"I see you don't seem to have a glass, so you'll probably need one of ours.
That will be 3 euro please.
O'Leary scowled, but paid up. He took his drink and walked towards a seat.

"Ah, you want to sit down?" said the barman. "That'll be an extra 2 euro. - You could have pre-book the seat, and it would have only cost you a Euro."
"I think you may to be too big for the seat sir, can I ask you to sit in this frame please"

Michael attempts to sit down but the frame is too small and when he can't squeeze in he complains "Nobody would fit in that little frame".
"I'm afraid if you can't fit in the frame you'll have to pay an extra surcharge of €4.00 for your seat sir"

O'Leary swore to himself, but paid up. "I see that you have brought your laptop with you" added the barman. "And since that wasn't pre-booked either, that will be another 3 euro."

O'Leary was so annoyed that he walked back to the bar, slammed his drink on the counter, and yelled, "This is ridiculous, I want to speak to the manager".

"Ah, I see you want to use the counter," says the barman, "that will be 2 euro please." O'Leary's face was red with rage.
"Do you know who I am?"
"Of course I do Mr. O'Leary,"
"I've had enough, What sort of Hotel is this? I come in for a quiet drink and you treat me like this. I insist on speaking to a manager!"

"Here is his E mail address, or if you wish, you can contact him between 9 and 9.10 every morning, Monday to Tuesday at this free phone number. Calls are free, until they are answered, then there is a talking charge of only 10 cent per second"

"I will never use this bar again
"OK sir, but remember, we are the only hotel in Ireland selling pints for one Euro"
Dr. realist
2021-12-30 12:10:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vi lever i en marknadsekonomi och både Ryanair och Wizzair har klarat det utmärkt att ta marknadsandelar och bygga upp sitt egna kapital med hjälp av sina överlägsna affärsmodeller. Det ni (förmodligen ett gäng småbittra piloter?) önskar är att EU och andra länder skall återreglera flyget så att de gamla flygbolagen skall återfå sina monopol och kunna vara den värmetuga med livsstidsanställningar som piloterna efterfrågar och ser som sina självklara rättigheter.

Skulle vara intressant att höra från er piloter hur man skall kunna stoppa innovativa och framgångsrika flygbolag som lever efter marknadens regler? Skall bolagen konfiskeras? Eller skall vi införa ideologiska principer bara för de företag som finns i flygbranschen? Eller skall man införa ett system som liknar vårdvalet i Region Stockholm? Ni kan ju försöka få Moderaterna, KD, L och C att ändra lagen så att konkurrens mellan flygbolag förbjuds. Lycka till.
tt
2021-12-30 08:55:40
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Dr.realist

Är det meningen att vi ska ta lärdom av dina missvisande inlägg? Lägg ner ditt önsketänkande och bli realist på riktigt
ABC
2021-12-30 07:41:25
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Vad som talar emot Ryanair är deras usla förhållande till sina passagerare. Tar någon annan fem kronor mindre finns inte en enda passagerare kvar. Bolaget har konsekvent anställt fel personal och aldrig brytt sig det minsta om sina kunder. ”Det är billigt, håll käften och sitt ned” tycks vara ledstjärnan. Ingen passagerare vill bli behandlad som en gris på väg till slakt..
Lars-Olof
2021-12-29 20:15:52
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
@Dr realist
"en flexibel affärsmodell och en flexibel bolagsstruktur"
Måste bara fråga..Är du medveten om säkerhetsbristerna och hur de behandlar sina anställda?
@Dr Realist
2021-12-29 19:27:25
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Är knappast någon raketforskning att läsa en årsredovisning. Och vad menar du med att BRA och Norwegian är dinosaurier?
Sv Dr. realist
2021-12-29 18:57:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Man sa precis på samma sätt när det gällde Lehman Brother.

Men sanningen visade sig vara en annan.

Ryanair har ett mycket tveksamt affärsupplägg med dålig service. Man lyckas många gånger lura sällan resenären. I slutändan betalar de ofta mer för en flygning med Ryanair än ett vanligt bolag.

Vis av egen erfarenhet.
Dr. realist
2021-12-29 18:32:39
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Till skillnad från många av de dinosauriliknande flygbolagen har både Ryanair och wizz-air imponerande eget kapital samtidigt som de har en flexibel affärsmodell och en flexibel bolagsstruktur. Detta gör att de trots denna utdragna "temporära kris" kommer att ta mycket marknadsandelar av dinosaurierna (SAS, Lufthansa, Air France/KLM, BRA, Norwegian m.fl.).

Ni som hoppas på att Ryanair och Wizzair är "luftslott" borde snarast ta en grundkurs i elementär företagsekonomi och kanske försöka lösa på om bolagens finanser. Men piloter som drömmer och härjar här på forumet får säkert kraftig "brain overload" av att läsa en årsredovisning.
?
2021-12-29 16:24:51
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Och hur vet vi att inte Ryanair har stora lån och kreativ bokföring?

Kunde Lehman Brothers Holdings Inc i USA finns väl också risk att Ryanair kan!
Sv: Sv
2021-12-29 15:50:04
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dock med den "lilla" detaljen att Lehmans var överbelånade med x 3.5 sina tillgångar....
Sv
2021-12-29 13:23:46
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Många bolag har på papperet haft stora tillgångar men när krisen slagit ner har det blivit konkurs.

Jmfr. Lehman Brothers Holdings Inc i USA

Ingen trodde att de var på obestånd. Konkursen slog ner som en bomb.

Leary O'Michael
2021-12-29 12:04:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det ska bli intressant vad Ryanair gör nu. De är inte kända för saktmod och uthållighet, utan agerar oftast blixtsnabbt och obarmhärtigt. Att höja biljettpriserna är nog näst intill omöjligt då deras primära kundgrupp till övervägande del är köpsvaga, endast Wizz har ett än mer köpsvagt kundsegment.

2021-12-29 10:25:27
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Inget (flyg)bolag klarar förluster i en evighet.
Dock har Ryan nog bäst förutsättningar för att vänta ut det hela...

Utgången för förra räkenskapsåret var dryga 120 miljarder i tillgångar varav dryga 31 miljarder i kontanta medel och ett netto av dryga 22 miljarder i tillgångar.

Nämn ett annat flygbolag som har dessa tillgångar?
Sv Ryan
2021-12-29 09:29:50
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair tar betalt för typrating. Det är en inkomst klart att man i svåra tider försöker tjäna pengar. Om dessa blir anställda är en helt annan sak.
Ryan
2021-12-29 02:09:05
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Det är växelpengar för Ryanair. Kadetter gör fortfarande typeratings och bolaget expanderar. Förlusten nu är lite som att hamna på Götgatan med ett hus när man äger resten av spelplanen i Monopol. Om Ryanair går back går alla andra mer back, när det vänder är Ryanair beredda att gå in och ta över efter andra kollapsade bolag.

Lägger ingen värdering k det, bara konstaterar att det ligger till så.
Kalle
2021-12-28 22:01:37
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dom har nog några spänn att ta av i kassan.
Gh
2021-12-28 20:38:41
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Nu är O’leary inte så kaxig längre
Kim
2021-12-28 19:01:42
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Avstår att boka med Ryanair.
Bokar man långt i förväg är risken stor att flygningen blir inställd. Det kan bli konkurs och jag förlorar mina pengar. På samma sätt som alla förluster många gjorde i samband med Norwegians rekonstruktion.


Wieder
2021-12-28 17:07:02
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Betalar hellre mycker mer och flyger med rutinerade piloter på riktiga bolag.
thomas
2021-12-28 13:54:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryan har bara ett alternativ!
Dra ner ta fram storsågen, halvera flygbolaget minst, reserestriktioner tas nu i hårdare och i större omfattning, tredje vågen följs av 4 5 6 7 o.s.v.
Smittspridningen med nya varianten blir dessutom mer omfattande även för och på flyget.
Ingen klarar 4-5 miljarder i förlust flera år, jo de som kan räkna med stasstöd.
Det här innebär att alla operatörer nu gör storförluster. 2022 blir ett flygbolags konkursår.
Lisb
2021-12-28 09:57:26
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Ryanair´s piloter var tidigare till ca 60% egenföretagare dvs ej anställda. Den information jag fått erbjuds många av dessa inga nya uppdrag.

Den metod Ryanair haft för piloter gör det mycket enkelt att slippa kostnaden för icke behövda piloter.

Gusten
2021-12-28 01:18:16
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Enligt rykten ska RYR säga upp personal. Stämmer det?
Urban
2021-12-27 21:39:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Var sak har sin tid.
Irländarna kan sälja en lam häst till en
köpare som tror den kan vinna Elitloppet.
Dom klarar nog detta.
ABC
2021-12-27 20:44:01
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Dom får väl fråga Irländska staten om ett bidrag? Visserligen är det ungefär samma sak som att fråga tiggarn utanför Konsum om ett lån på fem miljarder….
J
2021-12-27 19:58:32
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Norwegian överlevde på sin konstanta tillväxt och var därför aldrig ett företag som var stabilt. Är Ryan samma sak?
Ivar
2021-12-26 13:09:18
SV: RyanAir på väg mot storförlust!
Hur skall de gå för Ryan när man räknar med en förlust på 2,6–4,6 miljarder kronor?

De måste hitta nya trix för att debitera passagerarna extra för att överleva.

Är du en av de som skall hjälpa Ryan att överleva och betala extra?

 

Tillbaka

Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev