Tråden startades av: Öars  2024-03-18 11:03:12
Arlanda flygplats/swedavia 
En koloss på lerfötter. Det är mitt intryck av det ombyggda Arlanda.
Om du inte är i fysiskt bra kondition, är det bättre att inte resa.
Att åka från terminal 4 utrikes har blivit en mardröm.
Jag inser att logistik är viktigt när det gäller flöde av passagerare etc och att i takt med trafikökningar bygga om, men Arlanda idag är rena katastrofen.jag har besökt många storflygplatser utan problem, men Arlanda är löjligt.
Trevlig långpromenad

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

@The Observer
2024-05-02 18:22:44
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Parallella i flygningar? Låter nästan löjligt med tanke på den ringa trafik som Arlanda har.
Re: Johannse igen
2024-05-02 15:36:31
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Ja det var ett anmärkningsvärt inlägg du presterade, långt som en torsdag och utan kärna, med återkommande upprepningar och tonfall uppifrånfrån läktaren. Förstod du att folk klagar på Arlanda och att det uppenbarligen är en illa fungerande flygplats? Eller ser du det mest som ett kommunikationsproblem?
The Observer
2024-05-02 11:18:03
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Parallella inflygningar under peak kommer driftsättas på Arlanda antingen i höst eller i vår om allt går enligt plan.
B737 Jockey
2024-05-02 09:39:40
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Några andra enkla åtgärder

Bygg en tredje fil på E4 från Upplands Väsby till Arlanda infarten.

Asfaltera Alfa och Beta parkeringen och bygg liknande Carports med solceller på taket och parkering under det finns bla i Skövde vid sjukhuset och Roms flygplats personalparkering. Fler elbilsladdare.

Tillåt parallella approacher under peak arrivals.

Köp tillbaka Atrains ensamrätt skulle öka användningen av tåg då många privatresenärer tänker ekonomiskt.

Återigen det mest märkbara och enkla bygg ett tullfilter för de med handbagage vid fyran.


B737 Jockey
2024-05-02 09:29:34
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Tycker Arlanda drivs av personer som tycker det är viktigare med återanvändning av utslitna terminaler än att riva och bygga nytt.

Det första man borde göra är ett tullfilter i fyran för dem utan incheckat bagage.samt nya security scanners där med.

Bygg nytt först G piren sen riiv trean och fyran för att göra något nytt där.
Vad ska Swedavia göra? Jo de ska byta bryggor på gaterna. 11-17 och 32-38, 2 års arbete med bussgater Bryggorna har uppnått teknisk livslängd. Något terminalerna gjorde för tio år sedan. Men det kanske blir mindre promenader då 6 gater ska bussas.

När trean och fyran är utbytt mot något nytt kan man riva och bygga om a+b
Bygg om så bussar kan stanna utanför femman. Klantigt att sätta upp tak så elbussar ej kan köra in.

Johansson
2024-05-02 08:32:26
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Tack för ditt svar Johannes.

Det får mig att osökt tänka åt det hållet att Swedavia själva tar åt sig av kritiken och försöker i någon mån bemöta denna. (Känns förresten som ett AI producerat inlägg...). Att ändra på det som fungerar dåligt är nog vare sig lätt eller billigt i nuläget. Man har permanenterat dåliga lösningar.

Ett stort problem som jag ser det är att man i sin iver att få in intäkter till flygplatsen låtit bli att tänka på passagerarna. Dom ses mer som en potentiell intäktskälla än som passagerare. Finns många bra exempel på flygplatser som dels har ett stort serviceutbud OCH samtidigt erbjuder ett smidigt resande. Här har tyvärr Arlanda blivit ett skräckexempel.

Kan haveriet med Arlanda bli tydligare, när Regeringen tillsatte en statlig utredning som ska redovisas senast 31 Maj 2025. Syftet med utredningen är bland annat stärka flygplatsens konkurrenskraft, analysera brister i spår och vägtrafik mm mm.

Det är ju bra att staten slutligen insett att saker har gått fel. Swedavia är ingalunda ensamma i att ha låtit saker gå i fel riktning, frågan är om man vågar erkänna sina misstag?

Länk: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/kommittedirektiv/2023/12/dir.-2023178
@Johannes
2024-04-28 18:52:07
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Hahaha... Johannes du måste jobba på Swedavias kommunikations avdelning. Du skrev skolexemplet på vad kommunikatörer skriver när kritik kommer. Massor med ord men inget innehåll
Mark
2024-04-28 15:43:18
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Är inte hela Swedavia ett stort skämt? Man skulle väl göra Arlanda till ledande skandinavisk flygplats? Också detta ett skämt likt linjenätet.
Till detta kommer VD:ar som bara misslyckas, trots feta löner. "Jag mår illa", citat Magnus Uggla
Rolf
2024-04-28 14:24:51
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Hela Arlandas misslyckande sattes när "Utrikesladan" i mitten av 70-talet ersattes av Terminal 5. En dyster historia med två pirar där en pir var reguljär och den andra charter. Väl incheckad hade man INGENTING annat en död pirgång med enkel förfriskning att vänta i.
Dysterhetrn kvarstår på hela Arlandas med alla sina gångar och synnerligen bristfälliga linjenät, Tokyo exempelvis.
Ett plockepinn av terminaler hit och dit och ångestskapande vandringar och livrädsla för förseningar och mardrömslikt tristess.
Riv allt och börja om, kolla hur andra har gjort och gör efter för då blir det bra.

Johannes
2024-04-27 14:30:01
SV: Arlanda flygplats/swedavia
@Johansson

Det verkar som att du har upplevt en ganska besvärlig situation på Arlanda jämfört med flygplatserna i våra grannländer, och det är fullt förståeligt att du känner frustration över detta. Jag vill dock lyfta några punkter som kan ge en annan synvinkel på situationen.

För det första, när det gäller tillgänglighet och smidighet, är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer såsom storlek på flygplatsen, infrastruktur i området och investeringar i transportnätet. Arlanda är en av Skandinaviens största flygplatser och den har genomgått omfattande moderniseringar för att möta det ökande resandet. Ibland kan dessa förändringar ta tid att implementera fullt ut och kanske inte omedelbart leda till ökad smidighet för alla passagerare.

När det kommer till priser på marktransporter är det också viktigt att ta hänsyn till olika faktorer såsom konkurrenssituationen på marknaden och kostnader för drift och underhåll av transportsystemet. Priserna kan variera beroende på dessa faktorer och det är möjligt att Arlanda har olika prisstrukturer jämfört med sina grannländer av olika anledningar.

När det gäller tågtransporter har Arlanda Express varit ett av de snabbaste sätten att resa mellan flygplatsen och Stockholm city, även om det har varit kritik kring biljettpriserna. Det finns dock också andra alternativ som pendeltåg och bussar som kan vara mer prisvänliga för resenärer.

Även om shopping och restauranger kanske inte är den primära anledningen till att flygplatser existerar, spelar de en viktig roll för att skapa en trevlig och bekväm resa för passagerare. Många resenärer uppskattar möjligheten att kunna äta och shoppa under sina väntetider på flygplatser, och det kan vara en del av den totala upplevelsen av att resa.

Sammanfattningsvis är det förståeligt att du jämför Arlanda med flygplatser i våra grannländer och att du har upplevt vissa nackdelar jämfört med dem. Det är viktigt att fortsätta att utvärdera och förbättra flygplatsservicen för att möta behoven hos alla resenärer och göra resandet så smidigt och bekvämt som möjligt.
Bertil
2024-04-27 12:19:16
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Ska man ge Arlanda lite cred så är det väldigt bra hotell nära flygplatsen. Radisson och Clarion med direkt tillgång till Sky City och dess utbud. Comfort med en ytterst kort promenad.

Kommer man långväga ifrån och ska med en tidig flygning är det väldigt bra, särskilt som Sky City har ett bra utbud med mat. I Oslo finns två hotell på ett ganska långt promenadavstånd, alternativt en svindyr buss med få avgångar för att bo ute i ingenstans.
@Bertil
2024-04-26 12:09:47
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Jag håller helt med.
Överallt där spårbunden trafik finns härjar en massa bolag, främst kinesiska och då står vi i denna kommunikationssoppa, kanske för alltid då staten är för svag som instans.
Bertil
2024-04-26 10:21:22
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Ifall Staten skulle köpa Arlandabanan och införa normala priser på både express och för pendeltåg så skulle tågkommunikationen vara utmärkt till Arlanda.
Skulle knappt behövas några bussar då förutom långfärdsbussar till mindre städer likt Västerås, bara flytta dem till Sky city då.
@Johansson
2024-04-26 08:00:10
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Swedavia har väl anlitat något privat bolag som förklarat att de hade bästa lösningen och köpt deras råd!

Kolla upphandlingen av tjänster!

@Johansson
2024-04-25 11:31:14
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Tack för din sammanställning.
Vart jag än kommer utöver dina nämnda platser känns allt logiskt, lätt och funktionellt, ja till och med trevligt.
Hur kan man ha misslyckats så totalt med Arlanda?
Johansson
2024-04-25 09:22:43
SV: Arlanda flygplats/swedavia
''Roade'' mig att jämföra Arlanda med våra grannländer. Arlanda sticker ut som det svarta fåret när det gäller tillgänglighet, smidighet och priser på marktransporter.

BIL:
CPH, OSL, HEL. Drop off direkt vid Terminal, generellt väldigt smidigt. OSL bäst och gratis i upp till 7 minuter. ARN - Hämta lämna parkeringen långt från terminal och rulltrappor/hiss, inte alls smidigt i jämförelse.

TÅG:
CPH, OSL, HEL. Alla har lokaltrafik med normala biljettpriser och bra tillgänglighet. CPH förmodligen bäst med Metro hela vägen till terminalen (beroende på närheten till city. OSL har både vanligt tåg samt flygtåg. HEL har pendeltåg
ARN sämst med extrema biljettpriser i jämförelse

BUSS: HEL en kortare promenad . CPH centralt beläget. OSL centralt beläget.
ARN - vid T4 blir det en lång promenad till T5 både vid ankomst och avgång. T2 utanför dörren.

Känns inte alls som att man som passagerare fått valuta för dessa enorma investeringar som gjorts på Arlanda. Shoppingarkader och restauranger är ju inte den primära anledningen till att flygplatsen existerar...
Hr
2024-04-16 14:30:21
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Kanske dags för Swedabia att ytterligare utöka "upplevelserna" för flygpassagerare. Varför inte bygga en filial till Gröna Lund med ett nöjesfält på stora parkeringen framför terminalerna och kanske en liten bergochdalbana i en av terminalerna? Allt för att höja upplevelserna och hålla folk kvar länge i terminalbyggnaderna. Vem bryr sig om att flyga?
08
2024-04-16 13:51:08
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Att man måste ta sig längre sträckor på en storflygplats är väl ganska naturligt.
Arlanda är en liten lokal flygplats, med ringa trafik. Flyget är ett särintresse och då blir resultatet just så som det ser ut idag. Enligt mig en vidrig skapelse man tvingas använda.
Pax
2024-04-16 12:31:50
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Landade idag på b-piren när Thai kom in samtidigt. Få kurer öppna vid passkontrollen vilket resulterade i långa köer. Fyra stycken från passpolisen står längs väggen och tittar på. Vi frågar varför de inte öppnar upp fler kurer och får till svar ”jag vet inte”?!!

Ska det fungera såhär?
DEF
2024-04-16 12:12:58
SV: Arlanda flygplats/swedavia
@Johannes
Hur kan du ens nämna Singapore eller Köpenhamn i jämförande andetag? Det är ju ljusårs skillnad i allt, precis allt.
Läser din beskrivning som propaganda, inte fakta.

Sv. Johannes
2024-04-16 12:01:14
SV: Arlanda flygplats/swedavia
I de flesta undersökningar som presenterats av lite olika institut från tid till annan, hamnar både Bromma och Arlanda ALLTID bland bottenskrapet.
Knipex
2024-04-16 08:44:22
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Var på Sabiha lite ofrivilligt länge för någon vecka sedan, samtidigt som de hade stora reshelgen i Turkiet. Ni som har varit där vet att man från McDonalds balkong ser hela sträckan från entrén till säkerhetskontrollen. Oerhört imponerad över hur bra flöde de har. Miljontals fler passagerare per år, två banor och så mycket smidigare. Tar max 4 minuter att gå från säkerhetskontrollen till gaten längst bort, och då hinner man glo lite i taxfreen också.

Reste från Arlanda. Först fick jag en avhyvling för att jag var sen till incheckningen, vilket jag inte var. Men man är ju van vid det här laget att personalen på Arlanda har taskig attityd. Sen leta efter nya säkerhetskontrollen, vilken var rätt smidig. Tyckte även om nya food courten och tax freen. Men promenaden från säkerhetskontrollen ut till blindtarmen på b-piren blir ju lång. Man går ju runt i en cirkel.

Sen kom jag till Adana flygplats och var rätt nöjd med Arlanda ändå.
Johannes
2024-04-15 21:57:07
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Mycket desinformation här - Putin in action? Arlanda utmärker sig som en av världens bästa flygplatser (klart bättre än andra flygplatser i sin volym) genom sin moderna infrastruktur, snabba och effektiva anslutningar till Stockholm och Sverige samt sitt omfattande utbud av butiker och restauranger (+fika) som skapar en bekväm och trevlig resa för alla. Jämfört med andra flygplatser som Dubai, Singapore, Amsterdam och Köpenhamn, erbjuder Arlanda en unik kombination av hög standard, närhet till stadslivet och en mångfald av faciliteter för resenärer att njuta av under sin tid på flygplatsen.

Bertil
2024-04-15 18:03:13
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Tar man Arlanda Express eller pendeltåg är det inga problem. Problemet är för bussar. Helt orimlig lösning.
Nya restaurangutbyggnaden efter säkerhetskontrollen börjar dock bli riktigt fin nu när den öppnar mer och mer.
Johansson
2024-04-15 08:30:16
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Att:fg

För somliga av oss finns det INGET alternativ till Arlanda inom rimligt avstånd. Svårt att undvika Arlanda när man måste ut på tjänsteresa.

Swedavia har misslyckats med ombyggnaden av flygplatsen anser jag. Visst kan det i någon mån vara intressant med butiker och restauranger. MEN inte till priset av att jag tvingas till att löpa gatlopp i zig zack för att komma till och från gaterna. Helt vansinnigt långa promenader.....
Fg
2024-04-15 02:29:54
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Eller så undviker du Arlanda helt, väldigt enkel lösning.
DEF
2024-04-14 11:24:28
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Det är ju bara skicka ett mail till finansdepartementet när tillskott behövs, utan motkrav. Våra skattepengar finns ju tillgängliga.
Bertil
2024-04-12 19:49:01
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Det har du rätt i. Men med en ägare som inte bryr sig blir det såhär. Finns inga aktieägare som ställer krav.
Ägare
2024-04-12 19:02:32
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Hela Swedavia ner till varje penna är en del av statskassan, intäkter, utgifter. Investerar Swedavia, så gör använder de statens, ägarnas pengar. Swedavias underskott skulle direkt slå mot skattebetalarna, men i din ekonomi beskrivs bara ett positivt resultat.
s018cnq
2024-04-12 18:19:33
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Efter landning på T5 börjar canossavandringen.
På en monitor står det 25 minuters promenad.
Man häpnar.
Tycker oerhört synd om resenärer men dåliga höfter och knän med denna marataronvandring.
Efter säg 10 minuter så ser man hållplatserna för "gratisbussar" till Märsta/Bålsta bla men ICKE att man får komma ut. Utan fortsatt en slags båge att gå både i, ner och upp för trappor.
Under vägen ser man reklam för 240-kronors-tåget som skall spara mig ett antal minuter till Stockholm Central.
Man häpnar igen!!
Detta är väl nästan skandal. Vem borde veta sjufalt trams att hitta på denna galenskap?
The Observer
2024-04-12 16:06:30
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Nu använder visserligen inte Swedavia några skattepengar utan genererar tvärtom intäkter till staten. Swedavia AB är ett aktiebolag som är vinstdrivande.

Men i sak har du ju rätt angående i ditt resonemang om skattepengar i ett mer generellt perspektiv.
Bertil
2024-04-12 14:19:05
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Att ett statligt bolag saknar kompetens förvånar knappast någon. Problemet med skattepengar är att det är andras pengar och ingen bryr sig riktigt. Lönen kommer på kontot ändå.
Yasi
2024-04-12 11:33:15
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Om Swedavia blivit grundlurad, känns det som om man själv saknar kompetens för upphandling på riktigt. Offentlig verksamhet, oavsett bolag eller myndighet, har pris som första urvalskriterium, resten får någon annan lösa.
Därför är väl floppen Arlanda ett typiskt lågprisobjekt-
Bertil
2024-04-03 16:44:37
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Här kan man se bilder på vad arkitekterna sålde in. Känns som Swedavia blivit grundlurade på det här misslyckade projektet.https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/tengbom-tror-pa-transformation/
Martin
2024-04-03 16:38:12
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Eller varför inte ta bort första våningen på P53 och låta bussar ha sina hållplatser under själva p-huset?
Bertil
2024-04-03 00:26:43
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Ser egentligen bara en vettig lösning för Arlanda. Riv relativt nyligen byggda P53 parkeringshuset och gör en rejäl plats tillsammans med lilla ”hämta” parkeringen för bussar och hämta och lämna.

Hur läget är idag att det inte finns någon vettig ”lämna” yta varken för taxi, buss eller privatpersoner är absurt. Förstår verkligen inte hur man tänkt.
Öars
2024-04-02 19:23:50
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Bertil: du har helt rätt.
Katastrof är ordet. Det har visserligen blivit fint inne i terminalerna, men allt annat katastrof.
Som du säger, kan man på en liten parkering nog hämta och lämna.
På en tämligen stor flygplats som Arlanda är, har hämtning och lämning av passagerare hänvisats till
en LITEN parkeringsplats in middle of nowhere. . Utom all tvivel ett stort misslyckande.
Framtiden lär utvisa om och när detta skandalbygge får göras om till en mer passagerarvänlig flygplats.
Bara att beklaga att swedavia gjort flygplatsen mycket sämre för både resande som flygande personal
Eskil
2024-04-02 11:34:51
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Eftersom politiska krafter inte vill att vi ska flyga, vore ju bekvämlighet och logiska lösningar gynnande faktorer.
Måste man trots allt göra något, är det lågpris som gäller..
Bertil
2024-04-01 22:58:48
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Man får väl tyvärr säga att den nya utbyggnaden med säkerhetskontroll har blivit ett totalt fiasko.
En stor gigantisk koloss utan någon egentlig entré. Ska man köra någon och släppa av går det inte att göra utanför incheckningsdiskarna. Finns en minimal hämta parkering man kan använda där man sedan får gå in i en tunnel och sen en massa små gångar och trappor för att komma in i en terminal.
Synd, det här blev verkligen inte bra. Hade varit mycket bättre att bara behålla den gamla säkerhetskontrollen fast med nya maskiner.
anonym
2024-04-01 15:36:42
SV: Arlanda flygplats/swedavia
svar till arne anka och bertil:
Om man läser under frågor och svar på Swedavias hemsida och under rubriken bussar så står det att bussar inte kommer stanna utanför terminal 5 (bara vid sky city) så det torde betyda att busshållplatserna blir kvar vid terminal 4.
Arne Anka
2024-03-27 09:59:48
SV: Arlanda flygplats/swedavia
RE Bertils kommentar nedan.

Enligt en Swedaviaanställd som jag frågade verkar det som att lösningen med busshållplats vid T4 blir permanent. Kanske någon med mer kunskap på nätet kan bekräfta?
Bertil
2024-03-24 12:03:45
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Vet någon när man öppnar en busshållplats utanför terminal 5 för Beta/alfa och flygbussarna?
Plats finns ju, fram med en grävskopa och lite asfalt. Är fortfarande en byggarbetsplats.
Rut
2024-03-23 16:27:30
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Om ni nyttjar ArlandaExpress finns fler anslutningar!


Öars
2024-03-22 23:01:52
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Tur jag bara flyger från och till Arlanda lite då och då. Mest synd om flygande personal, speciellt de som flyger på t4. De får ju använda timmar varje vecka av sin tid bara till promenader.
Då detta inte räknas in i tjäntgöringstiden, är det i min mening en säkerhetsrisk att behöva ödsla så mycket tid för detta
Stockholmare
2024-03-22 08:35:51
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Antar att ni som inte gillar att gå inte tar en transfer på Shipol? Vad tycker ni om Keflavik? Där blir man ju ibland stående i någon trött korridor...
Eskil
2024-03-21 22:13:47
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Till:Sv Eskil
Du har så rätt, JÄMFÖRBARA är kanske ett bättre ord. Likväl är kanske frågan inte helt oförståelig.
sv Eskil
2024-03-21 17:32:38
SV: Arlanda flygplats/swedavia
...bättre än andra likvärdiga flygplatser.... Är de likvärdiga så är de. Märklig fråga.
Arla Gryning
2024-03-21 17:12:02
SV: Arlanda flygplats/swedavia
@Eskil:
Nej!
Öars
2024-03-21 16:41:59
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Rut och promenadernas flygplats;
Jag känner också till att de håller på med ombyggnation terminal 5 och att det kommer att bli bättre.
Hur många gånger vi flyger på Arlanda varje vecka saknar all betydelse. Ska man åka från eller komma till terminal 4 kvarstår problemet.
Till råga på allt detta, fungerar rulltrappor och rullband inte alltid, något som inte underlättar promenaden.
Har man flera terminaler ska man också ha säkerhetskontroll på var och en av dem.
Stackars människor som är äldre, har svårt att gå eller andra krämpor.
Antar att Arlanda assistans inte kan hjälpa alla dessa
Eskil
2024-03-21 16:06:00
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Finns det någonting Arlanda är bättre på än andra likvärdiga flygplatser?
råger
2024-03-21 15:36:40
SV: Arlanda flygplats/swedavia
@promenadflygplats
T4 med tillhörande kilometerpromenader har utformats i
samarbete med folkhälsomndigheten. Folk behöver röra på sej
Promenadernas flygplats.
2024-03-21 14:16:33
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Kom in på Gate 42, Terminal 4 och skulle med flygbussen som går utanför terminal 4. Istället för att bara gå rakt ut blev det en promenad på över 2km via terminal 5 för att komma ut för att sedan gå hela vägen tillbaka via sky city. Stackars äldre som reser. Såklart missade man bussen och fick vänta på nästa.
Rut
2024-03-21 13:54:30
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Ombyggnation T5 pågår, därav är avstigning terminal 5 tills vidare flyttad.

Det blir bättre sen!

https://www.swedavia.net/nyheter/Sidor/F%C3%B6r%C3%A4ndringar-f%C3%B6r-buss--och-biltrafik-p%C3%A5-grund-av-om--och-tillbyggnad-p%C3%A5-Terminal-5.aspx

Hur många ggr. per vecka flyger du till från Arlanda?
Kalle
2024-03-21 13:07:17
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Det mest vansinniga är att inte A/B bussen går från T5 längre, jag är så förbannat trött på allt gående, speciellt från T4 hela vägen längst bort på T5 och sedan tillbaka till T4. Men det finns liknande fpl nya terminalen i München eller Heathrow är inte roliga med tåg mellan terminalerna.
@ Micke
2024-03-21 12:37:04
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Vem som har ansvaret för Swedavias misslyckande på ARN.
Swedavia ?
Borde väl vara styrelsen på ARN och Swedavia..
Men det är ju huvudsaklige avdankade poliker, som inte tar ansvar för någonting..
Erik
2024-03-21 11:57:50
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Det är väl med Arlanda som med allt i Sverige, misslyckanden står som spön i backen. Järnvägen, skolan, vården, vägar, försvar, valutan m.m.
ARLANDA krönet detta misslyckande till den grad att jag skäms för den flygplats dit mina utländska kollegor och vänner tvingas till.
Micke
2024-03-21 08:47:56
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Hej! Att detta ombyggda, eller vad man nu skall kalla det, Arlanda är ett gigantiskt misslyckande tycks de flesta överens om. Men vem bär ansvaret? Man skäms ju när man tar emot internationella gäster. Vem tillät Arlanda att förvandlas till en galleria i mängden, flygplatskänslan är helt borta. Och priserna i butikerna, ser ju ytterst sällan någon handla något, förutom sedvanliga spriten och parfymen då. Hur går de övriga runt? Nä, finns trevligare och roligare platser på vår jord. Allt gott!
Arne Anka
2024-03-20 10:51:57
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Visst är det onödigt långa promenader på Arlanda. Jag har viss förståelse för att Swedavia vill leda in passagerarna i en labyrint av affärer och restauranger efter den nya och i mitt tycke smidiga säkerhetskontrollen på T5, allt för att tjäna pengar. Men för ankommande resenärer som ska vidare med buss är det rena katastrofen på den terminalen. Ut genom tullfiltret sedan blir det en lång promenad till T4 där bussarna står. Detta är ju absolut ett misslyckande. Man har gått från ett fungerande smidigt upplägg till raka motsatsen. Håller med om att detta INTE är en lyckad lösning. Har egentligen flygplatsen råd med dessa dåliga lösningar? Stärker inte flygplatsens attraktion, och titta sedan på priserna att resa kollektivt med tåg så är det riktigt illa.
Kungen
2024-03-18 19:30:42
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Jag andas dagligen ut mer koldioxid än en B737-8 på grund av de vasaloppsliknande promenaderna mellan bussar och terminaler på Arlanda.
Ivar
2024-03-18 12:57:27
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Fysisk och mental träning underlättar tillvaron på Arlanda.
Likaså rejält sparkapital eller hög kreditgräns på kortet, i den händelse man vill köpa något, typ räkmacka på formfranska för nästan en handfull hundringar.
Sv Öars
2024-03-18 11:51:38
SV: Arlanda flygplats/swedavia
Du verkar haft tur. Du har nog inte besökt många av världens stora flygplatser. Arlanda är förhållandevis bra enligt min erfarenhet.


 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev