Tråden startades av: David  2021-07-29 12:02:04
Cabin crew trots ångest? 
Hejsan!

Jag är en 34-årig kille som gått och burit på en dröm de senaste två åren; nämligen att få arbeta som cabin crew! Saken är dock den att jag lider av social ångest och medicinerar för detta (Sertralin och Voxra) och undrar om det är helt kört att få jobba inom detta yrke om man har det här problemet?

Givetvis förstår jag att säkerheten är A och O i det här yrket och man kan inte må hur piss som helst om man ska hjälpa en passagerare som drabbas av panik, får hjärtstopp eller liknande. Det kan ju även hända att det börjar brinna eller att man måste nödlanda och då krävs ju att man är skärpt.

Men jag har gått och burit på denna dröm så länge nu och skulle verkligen vilja förverkliga den också! Vad tror ni, är det ens lönt att försöka nå dit eller är det lika bra att släppa det? Någon här som har erfarenhet av att arbeta som flygvärdinna och som kanske lider av psykiska besvär?

Tacksam för alla svar jag kan få. Sedan får vi se om drömmen bär eller brister! =)

Allt gott till er där ute.


Svar på ovanstående inlägg (Senaste längst ner). Ändra sortering

ABC
2021-07-29 23:45:40
SV: Cabin crew trots ångest?
Vi som kabinchefer vet aldrig när någon bryter ihop. Första gången det hände mig var det min bästa kompis och situationen var smått gräslig. Uniformen ger dig ett visst skydd men du måste själv känna hur du hanterar olika situationer varken du jobbar i kabinen eller flightdeck. Rent spontant kanske det kan vara bra att utsätta sig för lite situationer och se hur du reagerar genom att bli volontär någonstans?
Crew
2021-07-30 02:44:17
SV: Cabin crew trots ångest?
Hej.
Sertralin kan ju ej va nåt problem.Tagit dem själv i snart 15år (men dock ej sagt det)
DW
2021-07-30 09:17:49
SV: Cabin crew trots ångest?
Du bör väl fråga dig om du kommer att kunna hantera situationer där du blir konstant granskad av andra människor, och även hamna i situationer som kan innebära att bli granskad eller känna dig bortgjord. Detta är typiska situationer som inträffar hela tiden som kabinpersonal. Läkemedel i sig behöver inte vara ett hinder - men det kan skilja sig mellan flygbolag. Exempelvis flygbolag i Mellanöstern kan du mer eller mindre räkna bort om du tar läkemedel av den typen.
David
2021-07-30 09:49:51
SV: Cabin crew trots ångest?
@ ABC: Ja det kanske vore bra att göra som du skrev och testa olika situationer. För allt kan ju hända som sagt och då gäller det att vara förberedd. Tusen tack för ditt svar. =)
David
2021-07-30 09:51:12
SV: Cabin crew trots ångest?
@ Crew: Okej, men då kanske det inte är någon fara att man tar Sertralin? =) Hade ju helst önskat att jag slapp den här medicinen helt men samtidigt vet jag att den är bra för mig. Tack för svaret.
Medical
2021-07-30 11:37:15
SV: Cabin crew trots ångest?
Om Du är seriös i dina planer och drömmar att göra karriär i kabin ska du nog inte ställa frågan här på forumet.
Kontakta en eller två flygläkare. De har kompetensen att bedöma din status.
Lycka till, branschen behöver alltid hängiven personal.

Medical.
David
2021-07-30 12:14:28
SV: Cabin crew trots ångest?
@ DW: Ja absolut, du har rätt i det du skriver. Och tro mig; jag bollar konstant alla möjliga (och omöjliga) situationer i huvudet fram och tillbaka. Ibland tänker jag att det inte kommer bli några problem alls, medan jag andra tankar tänker att det här kommer aldrig gå! Så jag får ta en funderare, för det verkar vara ett utmanande och spännande jobb! Tack för att du tog dig tid att svara. =)
David
2021-07-30 12:16:23
SV: Cabin crew trots ångest?
@ Medical: Tack för tipset! Ja, jag är väldigt seriös vad gäller det här, och det är något jag skulle vilja satsa på! Så jag ska checka upp med någon läkare angående detta och se vad de kan hjälpa mig med. =) Tusen tack för svar.
Boeing
2021-07-30 14:55:07
SV: Cabin crew trots ångest?
Vi kaptener undanber oss amatörpsykologi. Frågan är allt för allvarlig, för att någon självutnämnd amatörpsykolog ska ge några "råd". Kontakta en riktig flygläkare/psykolog.
Lycka till!
sv David
2021-07-30 23:35:16
SV: Cabin crew trots ångest?
Man blir inte per automatik, antagen bara för att man söker. Det är många om bollen.
DW
2021-07-31 20:36:21
SV: Cabin crew trots ångest?
Det är ett fantastiskt yrke - även om man kanske inte ska arbeta med det hela sitt liv (min åsikt). Själv flög jag närmare tio år för British Airways, och slutade som purser på deras långlinjeflotta (WW). Social ångest i sig behöver inte vara ett hinder, och behöver inte heller alltid vara till din nackdel. Lycka till med din ansökan!
Chill
2021-08-01 17:00:49
SV: Cabin crew trots ångest?
Tänk på att du kommer sitta ensam på ett hotell på julafton och andra högtider... Där kan du snacka om ångest.
Arn
2021-08-02 13:48:30
SV: Cabin crew trots ångest?
Finns otroligt många arbetslösa c/c som har kabincert (CCA).
Har svårt att tro att flygbolagen de närmsta åren kommer att anställa nya utan erfarenhet/utbildning eftersom det blir en onödig kostnad för dem.

Bara en tanke från mig.
/Arn
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn