Skriv ut  

Icelandair hjälper strandade WOW-passagerare

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 28 mars 2019
De har varit hårda konkurrenter, men när WOW Air nu gått i konkurs hjälper Icelandair till. Strandade passagerare kan köpa särskilda ”räddningsbiljetter” till mycket förmånliga priser. Även andra flygbolag följer efter.

WOW Air ställde tidigare idag in alla flygningar och ansökte om konkurs. De sju maskiner som finns i flottan står nu på olika flygplatser runt om i USA, Kanada och Europa. Där finns också cirka 15 000 strandade passagerare som nu har problem med att ta sig hem. Enligt preliminära uppgifter som Flygtorget tagit del av är de utspridda på 21 platser: Amsterdam, Berlin, Bryssel, Köpenhamn, Dublin, Frankfurt, Glasgow, Hamburg, Helsingfors, London (både Heathrow och Gatwick), Oslo, Paris, Boston, Edmonton, Toronto, Washington och New York (både Newark och JFK). 
         
Men nu har ett flertal IATA-anslutna flygbolag skyndat till hjälp för att flyga hem passagerarna. Främsta konkurrenten Icelandair har tagit fram en särskild ”räddningsbiljett” för de passagerare som kan visa upp en biljett till eller från Reykjavik med WOW Air. Den ligger på låga 60 dollar exklusive skatt och avgifter för resa till Island och 100 dollar för resa från Island.
         
Andra flygbolag som ger de strandade passagerarna en utsträckt han är Easyjet som tar hand om passagerare i London. Även Norwegian har infört specialpriser på en rad flygningar från Europa till Boston och New York. Förutsättningen är också där att resenären ska ha en idag ogiltig WOW Air-biljett.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Köp
Skrivet av Anonym , 2019-03-28 21:10:24
Iceland Air borde köpa konkurs boet av WOW air
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn