Skriv ut  

Lufthansa: Billiga flygbiljetter är oansvarigt

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 juli 2020
Låga biljettpriser är inte vägen tillbaka efter Corona. Tvärtom skadar de branschen, menar Lufthansas vd och får omedelbart mothugg av Michael O’Leary.
Hur kommer biljettpriserna att ligga när flyget på allvar kommer igång efter pandemin?

Det beror på vem som svarar. Ett flertal lågkostnadsbolag, bland andra Ryanair och Jet2 har sagt sig vara beredda att sänka de redan låga priserna än mer för att locka tillbaka resenärerna ombord. 
Det har fått Carsten Spohr, vd och koncernchef för Lufthansa att reagera.

- Ultrabilliga biljetter som kostar mindre än tio euro skadar hela flygbranschens rykte och är miljömässigt och ekonomiskt oansvarigt, sa han nyligen i en intervju med schweiziska media. 

Det är inte första gången som Lufthansas vd har tagit upp frågan och med direkt adress till Ryanair, särskilt efter det att det irländska flygbolaget började flyga på Frankfurt. Ett intåg på det tyska flygbolagets hemmabas som inte sågs med blida ögon. Sedan dess skäller de två flygbolagsdirektörerna på varandra med jämna mellanrum.

Michael O’Leary kunde inte heller hålla sig utan kontrade med att de stora statliga lån och ekonomiska stödåtgärder som riktas mot flygbolagen, är det som verkligen skadar branschen och rubbar konkurrensen. Ryanairs vd menar att han nu tvingas konkurrera med båda händerna bakbundna, och drog till med en hårdragen liknelse.

- Lufthansa vacklar omkring och plockar upp statligt stöd likt en berusad farbror som drar i sig alla slattar från halvtomma glas när bröllopsfesten är över.
Michael O’Leary menar också att Ryanair som, bland annat tack vara de billiga biljettkostnaderna, kan visa på en genomsnittlig kabinfaktor på drygt 90 procent, betydligt högre än Lufthansa, är ett flygbolag som tar ett miljömässigt ansvar. I motsats till andra flygbolag som flyger med glesare beläggning ombord.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Neutral
Skrivet av P767, 2020-07-07 23:52:13
Tack redaktionen för en neutral artikel utan att ta någon sida.
Anmäl inlägget
Social dumpning..
Skrivet av Alltid flyget, 2020-07-07 20:18:22
Tycker att alla branscher måste kavla upp ärmarna och sänka löner och försämra personalens villkor. Över hela linjen,alla varor och tjänster är för dyra som det ser ut i världen just nu.Dumpa allas löner oavsett yrke.Sälj under produktionskostnad.
Anmäl inlägget
Ryanair tar ansvar !
Skrivet av Ehrmantrout, 2020-07-07 11:17:10
Ingen businessclass , utan bara economy . Då kan man fylla flygmaskinen bättre och det tjänar miljön på. Tänker aldrig åka med Lufthansa ! VD är alldeles för arrogant !
Anmäl inlägget
Flygbransch krisen
Skrivet av thomas, 2020-07-07 09:25:11
Ingen vet om något flygbolag överlever denna kris oavsett strategi.
Så båda borde vara mer ödmjuka.
Eller överhuvudtaget att världsekonomin klarar detta utan dramatiska fall på allt
Anmäl inlägget
Skyddad verkstad
Skrivet av Puckelbro, 2020-07-07 08:52:02
Frågan är ju vilka flyget egentligen är till för. Flygbolagen och deras personal eller kunder och ägare? Som skattebetalare betalar man i praktiken för privilegiet att få dyrare flygresor.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn