Skriv ut  

Ambulansflyget rekryterar flygande ambulanssjuksköterskor

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 juni 2021
16 sjuksköterskor med specialistutbildning inom anestesi eller intensivvård rekryteras nu till Svenskt ambulansflyg och deras beredskapsbas i Umeå.

Ambulansflyget har haft en omfattande rekrytering där de sökt kompetens i flygbranschen via Flygtorgets sida för platsannonser. Denna gång är det sjuksköterskor som rekryteras till beredskapsbasen i Umeå med driftstart i november.

I augusti startar rekryteringen till baserna på Arlanda och Landvetter. Dessa beredskapsbaser har driftstart i januari/februari 2022 och där startar rekrytering av sjuksköterskor under augusti 2021. Rekrytering till baserna hanteras av de vårdgivande regionerna: Arlanda – Region Uppsala, Landvetter – Västra Götalandsregionen.

Sjuksköterskorna, med minimum tre års erfarenhet efter specialistutbildning, arbetar halvtid inom flygverksamheten och minst 25 procent på sjukhus inom anestesi och/eller intensivvård för att upprätthålla och säkerställa utveckling inom sin kliniska specialisering.

– Modellen är utvecklad för att ge patienter, medarbetare och vårdgivare bästa möjliga förutsättningar för god vård, men också för fortsatt utveckling av den luftburna ambulanssjukvården, säger Helge Brändström, Region Västerbotten.

– För oss är det här ett viktigt steg mot att vara operativ i november och vi ser fram emot ett spännande och betydelsefullt jobb tillsammans. Vi välkomnar sjuksköterskor med tidigare erfarenhet av luftburen ambulansverksamhet men även nya som vi utbildar och inskolar för teamarbetet ombord, berättar Fredrik Lambeck, verksamhetsansvarig för den flygoperativa delen inom Svenskt Ambulansflyg.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nej
Skrivet av Roger, 2021-06-20 00:09:54
Piloterna ska ej anställas via bemanningsbolag längre pga överklagan.
Anmäl inlägget
Bemmaningsbolag
Skrivet av Op, 2021-06-19 10:33:05
Jag förutsätter att de anställs via ett bemmaningsbolag precis som piloterna. Allt annat hade ju varit märkligt…
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn