Skriv ut  

Biobränsle på tre flygplatser

Miljö, Anders Carlsson, den 16 januari 2017
Arlanda, Bromma och Åre-Östersund. Det finns nu biobränsle att tillgå på tre av Swedavias flygplatser i landet.
I förra veckan var det premiär för biobränsle på Arlanda. Swedavia har köpt in 450 ton från producenten i USA, motsvarande flygplatshållarens egna tjänsteresor under ett år, det har Flygtorget rapporterat om tidigare.


Vid sidan av Arlanda finns också möjligheten för flygbolagen att tanka miljövänligt flygbränsle på Bromma och Åre-Östersund.
 
– Ja, vi har fördelat ut bränslet på tre flygplatser för att få spridning på effekten, säger Ulf Wallin, presschef på Swedavia.
 
Det innebär att det idag finns fyra flygplatser i landet som erbjuder biobränsle. Vid sidan av de tre flygplatserna inom Swedavia, har även Karlstad Airport sedan länge möjlighet att sälja biobränsle till flygbolagen.
Swedavia har nu också inlett upphandlingen av ytterligare 450 ton för att täcka de egna tjänsteresorna under 2017.

Under måndagen kommer tre flygplatser i landet att börja blanda i biobränsle i tankarna hos de inrikesflyg som tankar på flygplatserna. Det handlar om Arlanda, Bromma och Åre-Östersund flygplats.
 
Swedavia har köpt in 450 ton biobränslet från USA, eftersom det inte finns någon tillverkare på närmare håll. Mängden beräknas räcka i cirka två veckor på de tre flygplatserna som köpt in bränslet.
Biobränsle är i dagsläget fyra gånger så dyrt som vanligt flygbränsle, men Swedavia hoppas att den här satsningen ska öka marknaden för biobränslet och på så sätt få ner priset.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Biobränsle
Skrivet av Michael, 2017-01-17 15:23:17
Karlstad har Biobränsle
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn