Skriv ut  

Air France storhandlar hos Airbus

Flygnyheter, Redaktionen, den 31 juli 2019
Det kan bli ett genombrott i Europa för A220. Air France köper 60 maskiner av Airbus minsting, det flygplan som Braathens Aviation en gång beställde.

Air France undertecknade idag en order på 60 flygplan av den större minstingen i Airbus produktkatalog, A220-300. Den nya maskinen, som har upp till 150 stolar ombord i en standardkabin med två klasser och kapacitet att flyga 6 200 kilometer, ska i första hand ersätta de åldrande A318 och A319 som ingår i flottan men även en del av de äldre A320-maskinerna. Beställningen är också i sig en av de allra största som Air France gjort på ett bräde.

– Köpet av de splitter nya A220-300 passar in perfekt i den harmoniseringen av flygplansflottorna som ligger i den framtida strategin för Air France-KLM. Den passar också in i vårt franska och europeiska linjenät där den ger möjlighet att operera kort- och medeldistansflygningarna på ett betydligt mer effektivt sätt, konstaterade Benjamin Smith, koncernchef i Air France-KLM i ett pressmeddelande.
         
Flygplanen ska dock enbart flyga i Air France färger vilket gör flygbolaget till en av de största brukarna i Europa av flygplanstypen. Det är också ett tydligt genombrott för vad som fram till förra året var Bombardiers C-serie men som i händerna på den kanadensiska flygplanstillverkaren hade svårt att slå igenom. Airbus inträde och köp av majoriteten av produktionen tillförde bland annat en bättre finansiell stabilitet och en global försäljningsorganisation. 

Fram till nu har Lufthansa, som satt maskinen i Swiss Internationals flotta och Air Baltic varit de enda europeiska operatörerna av modellen fram till nu när Air France storhandlat tio maskiner mer än vad Air Baltic har liggande i beställning. I och med ordern från Air France kan maskinen få ett bättre genomslag i Europa, där bara två mindre flygbolag, Private Air och ännu inte startade Odyssey Airlines har beställningar liggande. I försäljningslistan finns också Braathens Aviation kvar med tio A220-100, en beställning som verkar allt mer avlägsen med tanke på utvecklingen det senaste året.

Med beställningen från Air France finns nu beställningar på sammantaget 551 maskiner, de flesta på den större varianten. I dagsläget är A220 levererad till fem flygbolag: Swiss, Air Baltic, Delta Air Lines, Korean Air och Air Tanzania.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

KLM/AF
Skrivet av AirAF, 2019-07-31 22:19:01
Gör dom???....lol
AF köpte KL in a verge of bankrupcy....that was a clever deal that's business so keep on the facts that French bashing from a little country as Sweden is unavceptable with an SAS rating amongst the worse in the world...so pls avoid picking on real airlines.KL without AF would be down...

Anmäl inlägget
Så har det
Skrivet av @Greger, 2019-07-31 20:45:50
varit, men AF är på gång uppåt, KLM går sämre..
Anmäl inlägget
KLM/AirFrance
Skrivet av Greger, 2019-07-31 12:03:14
KLM gör vinst år efter år och Air France förlust år efter år
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn