Skriv ut  

Undersökning: Gärna högre pris om det är direktflyg

Flygnyheter, Redaktionen, den 3 oktober 2019
Flygbiljetten får gärna vara lite dyrare om flyget går direkt till destinationen. Det menar i alla fall de som bor i Stockholmsområdet. I södra Sverige är resenärerna betydligt mer ekonomiska.

Den tiden är inte så avlägsen när merparten av flygtrafiken från Sverige tog vägen via Köpenhamn. Idag är dock situationen en annan med allt fler direktlinjer. Det är en utveckling som uppskattas av resenärerna, sju av tio passagerare kan dessutom tänka sig att betala med för biljetten om flygningen går direkt. Det visar en Sifo-undersökning som Ticket beställt. 

– Det är otroligt positivt att så många resenärer är villiga att betala extra för direktflyg. Självklart är det härligt att komma fram så snabbt som möjligt, men dessutom är det bättre för miljön med så få starter och landningar som möjligt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Undersökningen visar också en intressant skillnad på inställning till biljettpriserna beroende på var i Sverige resenären bor. I Stockholmsområdet kan så många som åtta av tio tänka sig att betala mer för en direktflygning medan det i Sydsverige, med Kastrup som närmaste stora flygplats, bara är 52 procent som är villiga att slanta upp för direktflygningen. Samma sak gäller valet av flygbolag: Varannan stockholmare betalar gärna för att kunna flyga med ett ”stabilt och välkänt” flygbolag. I södra Sverige är bara 32 procent villiga att göra det. 

I undersökningen är det bara är sex procent av resenärerna som är prisjägare ut i fingerspetsarna och över huvud taget inte vill betala mer än nödvändigt för flygbiljetten.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Få direktlinjer från Arlanda i framtiden.
Skrivet av Spåkulan, 2019-10-05 15:59:43
Stockholm kommer endast ha direktlinjer till Syrien, Irak, Iran och Somalia framöver (förutom Europanätet).
Det är nog endast dessa destinationer som kan bli lönsamma!
Anmäl inlägget
sv.långbänken
Skrivet av Kent, 2019-10-05 13:37:32
Dream on!
Vem tror du, på riktigt, vill satsa hundratals miljoner på ettSAL med långlinjer? Eller vill du att det ska vara ett statligt bolag?
Det här kommer aldrig att hända i flygskammens och Grethas hemland.
Anmäl inlägget
Stämmer inte
Skrivet av @Långbänken, 2019-10-05 09:16:06
att marknaden för långlinjer är större på ARN än på CPH. Om detta var sant skulle SAS satsa på ARN istället för att flytta linjer till CPH. Somliga här på FT har väldigt svårt att fatta at SAS numera flyger där det löner sig bäst. Ett svenskt långlinje bolag skulle inte bli långvarigt, för många jävla snålisar, och för få som vill betala för bra service.Dessutom ser jag inga utländska flygbolag köa för att starta nya långlinjer från ARN.
Anmäl inlägget
Varför betala högre!
Skrivet av Trötter, 2019-10-04 20:52:04
Skaffa ett eller flera helsvenska flygbolag istället som utgår från vårt land. Ska de vara så svårt när exempelvis Norge har sitt Norwegian och Finland sitt Finnair. Sverige har inget alls och det sulel bli billigare för oss om vi hade ett eget flygbolag. Vart är utvecklingen?
Anmäl inlägget
Put the money where the mouth is
Skrivet av Jonas, 2019-10-03 15:00:29
En sak vad folk säger, en annan vad de gör. Hade det varit riktigt så skulle vi ju se extremt många direktlinjer från ARN. Folk är ju beredda att betala.
Anmäl inlägget
Inget för SAS
Skrivet av Långbänken, 2019-10-03 12:08:42
Det är ju tydligt att SAS politik är annorlunda. Såväl Hong Kong som Los Angeles flyttas till CPH. Snart flyttas väl resten av intercont från Stockholm så att alla måste byta på Kastrup. Detta trots att den absolut största marknaden finns i Sverige! Skrota denna efterkrigsrelik och kapa trossarna till Danmark. Bilda i stället SAL, Swedish Airlines.
Anmäl inlägget
Alla svenskar lika snåla!
Skrivet av Hubert, 2019-10-03 09:44:10
Det är en hel del "patriotism" i den undersökningen, dvs Stockholmare som värnar om sitt Arlanda.
När det kommer till "kritan" så är svenskarna precis lika snåla jämt fördelat över landet!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn