Skriv ut  

Flyg till Kina: Finnair ställer in – SAS avvaktar

Notiser, Redaktionen, den 29 januari 2020
Inget officiellt flygförbud är utfärdat till Kina men Coronaviruset påverkar branschen. Finnair drar nu in ett par av linjerna till Kina med start den 5 februari.

Det finns inget gemensamt ställningstagande kring flygtrafiken till och från Kina i skuggan av den pågående spridningen av Coronaviruset. Därför är det upp till respektive flygbolag att bestämma. SAS har ännu inte beslutat om att dra in trafiken på de tre destinationerna Beijing, Shanghai och Peking. Däremot erbjuds passagerare med biljetter till Kina den kommande månaden att boka om eller boka av resorna utan kostnad.

Finnair går däremot ett steg längre och stoppar några av flygningarna till Kina. Det egna flygstoppet är dock inte heltäckande utan en följd av att de kinesiska myndigheterna i dagsläget förbjudit gruppresor till och från Kina. Det är i första hand flygningarna till Beijing-Daxing och Nanjing som berörs. De övriga rutterna till Beijing-Capital, Shanghai, Guangzhou och Hong Kong påverkas inte.
Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re: Peking Beijing
Skrivet av Kinesen, 2020-01-30 13:05:07
Samma sak men nu har denna stad 2 fungerande flygplatser som tex Finnair flyger till.Den nya heter Beijing Daxing International Airport
Anmäl inlägget
Peking Beijing
Skrivet av Grabben , 2020-01-29 13:22:12
Är inte Peking och Beijing samma sak och flyger inte SAS till Hong Kong också?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn