Skriv ut  

SAS öppnar linje från Stockholm till Warszawa

Notiser, Redaktionen, den 4 februari 2020
SAS utmanar nu LOT på trafiken mellan Stockholm och Warszawa. Två dagliga flygningar med start den 1 maj.

Hittills har polska LOT varit ensamma på linjen från Warszawa till Stockholm. Det är en trafik som flugits av Nordica med en CRJ 900. Men nu tar SAS upp konkurrensen. Med start den 1 maj blir två dagliga rotationer mot LOT/Nordicas tre dagliga. SAS väljer att flyga trafiken själva i och med att linjen inledningsvis flygs med en Boeing 737-700.
Warszawa är en destination med mycket affärsresenärer, cirka 40 procent enligt Swedavia.
 
- Vi välkomnar satsningen som SAS gör på Stockholmsregionen genom att öppna ytterligare en utrikeslinje från Arlanda. Den nya linjen ökar tillgängligheten mellan två snabbt växande ekonomiska centrum och är viktig för både affärs- och privatresenärer åt båda håll. Intresset för Polen växer alltmer och Warszawa ökar i attraktivitet. Likaså möter linjen en ökad efterfrågan från polska resenärer som besöker den växande Stockholmsmarknaden i affärer eller som besöksdestination, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Varför konkurrera ut varandra?
Skrivet av Roger, 2020-02-05 10:49:43
Varför konkurrera ut varenda i en bransch som redan blöder? LOT och SAS som är "kompisar" genom Star Alliance, men även har en hel del codeshare borde väl kunnas enas om att en av dem flyger sträckan?
Anmäl inlägget
Bra med fler alternativ och rimligare priser
Skrivet av Adam, 2020-02-04 13:35:40
LOT har haft orimligt höga priser på denna linje (ca 2500kr tur/retur minimum pris på en flygning som tar 1,5 timme enkel väg, 4000kr+ under peaksäsong). SAS verkar lägga sig på 1500kr. Bra med lite priskrig samt även fler alternativ för folk som gärna slipper att flyga från Skavsta.
Anmäl inlägget
Nja
Skrivet av Janne, 2020-02-04 12:10:16
Nej det är bara ett sätt att se om behovet finns. Att man väljer en 737-700 som egentligen ska bort är en försökskanin. Ska man köra från Landvetter, så behöver man flytta kärran på något sätt. Nej ge LOT en match, troligtvis kommer vissa av deras kunder gå över till SAS. Kommer det blir bra med folk så blir det med en mindre kärra i längden.
Anmäl inlägget
GOT-WAW
Skrivet av Max, 2020-02-04 10:40:20
Tycker nog att en linje GOT-WAW med två dagliga rotationer hade passat bättre. 5 avgångar från ARN tror jag blir för mycket.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn