Skriv ut  

Räddningen av Ängelholms flygplats snart klar

Notiser, Redaktionen, den 14 augusti 2020
Ängelholms flygplats är nu garanterad flygtrafik minst fram till 2030. Det är innebörden av att sju kommuner tar över ägandet.

Allt mer faller nu på plats i arbetet på att rädda Ängelholms flygplats. I dagarna tog värdkommunen Ängelholm det första formella politiska beslutet att bli en av de sex delägarna i det flygplatsbolag som ska äga och driva Ängelholm-Helsingborg flygplats.

Flygplatsen var tidigare en av få helt privatägda i landet och hotades en tid av nedläggning sedan byggföretaget PEAB beslutat att släppa ägandeskapet. I det läget klev sju av kommunerna i norra Skåne in och tog ett beslut att gemensamt äga och driva flygplatsen. Det är Ängelholm, Helsingborg, Bjuv, Båstad, Höganäs, Klippan och Perstorp som nu bildar ett ägarbolag som köper samtliga aktier i driftsbolaget Ängelholms Flygplats AB. Det säkrar flygtrafik på flygplatsen fram till den 1 september 2030. De olika kommunerna får olika stora delar i ägandet där Helsingborg äger 40 procent, Ängelholm 30 procent och de övriga 6 procent var.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ängelholm
Skrivet av thomas, 2020-08-17 17:35:51
Om jag var nån kommun skulle jag se till att det finns nåt flygbolag som kan trafikera
FÖRST
Anmäl inlägget
Nu blev det nog fel....
Skrivet av NILEN2H, 2020-08-15 16:14:33
Flygplatsen är inte garanterad någon flygtrafik fram till 2030, är inte någon upphandling av trafik eller liknande som är aktuell.

Långt i från alla kommuner har tagit beslut om att bli ägare och inte ens i Ängelholm är beslutet tagit i kommunfullmäktige. Gör om och gör rätt Flygtorget...
Anmäl inlägget
Ängelholm
Skrivet av thomas, 2020-08-14 21:07:00
Då är bara frågan vilket eller vilka flygbolag ska flyga dit Inte ens SAS framtid är säkrad.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn