Skriv ut  

EASA: Boeing MAX är ett säkert flygplan

Notiser, Redaktionen, den 19 oktober 2020
MAX är numera ett säkert flygplan. Det menar EASA som av allt att döma nu kommer att ge grönt ljus för den strandade Boeingmaskinen.

Den amerikanska flygmyndigheten FAA är nu på väg att slutföra testerna av B737MAX. Av allt att döma kommer flygplanet nu att få ett godkännande och därmed kan flygstoppet hävas. Europeiska EASA meddelade tidigt att ett amerikanskt godkännande inte räckte utan att de europeiska myndigheterna även de ska godkänna maskinen.

Ett europeiskt godkännande verkar nu vara på väg och kan vara verklighet innan året är slut. Det sammanfaller i så fall med att FAA av allt att döma ger grönt ljus till Boeing den närmaste tiden. Enligt vissa uppgifter kan den olycksdrabbade flygplanstypen vara i trafik den 29 december sedan American Airlines satt in MAX i flygprogrammet.

EASA har dock fortsatt ett krav kvar om att en tredje sensor ska monteras i avioniken för att ytterligare höja säkerheten ombord. Det kan i så fall ske i samband med att MAX 10 rullar ut från bandet, någon gång under 2022.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn