Skriv ut  

Norwegian söker konkursskydd på Irland

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 november 2020
Två irländska verksamheter ska räddas. Därför ansöker Norwegian om konkursskydd hos de irländska myndigheterna i hopp om att ha en lösning på plats redan inom 70 dagar.

Det uteblivna ekonomiska stödet från norska regeringen fortsätter att plåga Norwegian. Samtidigt rasar aktiekursen än mer och låg tidigare idag på 43 öre. Trots det går flygbolaget vidare med arbetet på att överleva och det senaste steget är att ansöka om konkursskydd för två av bolagen som är registrerade på Irland: Norwegian Air Shuttle ASA och Artic Aviation Asset. Det sistnämnda dotterbolaget står som ägare till en stor del av flygplansflottan. 
 
- Att ansöka om skydd för att reorganisera under irländsk lag är ett beslut som vi har fattat för att säkra Norwegians framtid till fördel för våra anställda, våra kunder och våra investerare. Vårt mål är att hitta lösningar i samarbete med våra intressenter så att vi kommer igenom det här som ett finansiellt starkare och mer robust flygbolag, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett uttalande.

Ledningen för Norwegian skriver också att i dagsläget finns tillräckligt med pengar tillgängligt för att kunna arbeta fram en plan och ett avtal tillsammans med kreditorerna under konkursskyddet. Enligt irländska regler ska det vara genomfört under 70 – 100 dagar. Under processen fortsätter även flygtrafiken som vanligt.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ta tillbaka flygplanen
Skrivet av Appe, 2020-11-19 12:02:41
Om jag var ägare till flygplan skulle jag också gjort som man gjorde i Maj men efter detta som nu sker skulle jag ta tillbaka planen och kränga dem någon annanstans. Ingen att hoppas på i Norwegian och om de blir kvar så som 10plans bolag.
Anmäl inlägget
Njah
Skrivet av @Akktu Stakki, 2020-11-19 10:42:25
Du har bara delvist rätt, det finns fortfarande skulder på runt 40-45 miljarder NOK.
Anmäl inlägget
Man bäddar för Braathens/Wideroe!
Skrivet av Konsulten, 2020-11-19 09:41:07
Man flyttar fram tiden för kk, fram till sommarprogrammet, så hinner Braathens och Wideroe bygga upp sin kapacitet (tillstånd för B737) att ta över inrikes Norge, Skandinaven och lite Europa....
Anmäl inlägget
Flyger Norwegian International?
Skrivet av ABC, 2020-11-19 08:01:50
Det finns väl ingen aktiv flygtrafik inom Norwegian Air International och därför ingen ”flygtrafik som kan fortsätta som vanligt”?
Anmäl inlägget
Vem är Vem?
Skrivet av Akktu Stakki , 2020-11-19 07:34:37
Lite annorlunda situation.
Kreditorer och ägare är samma företag.
Norwegian konverterade skuld till aktier vilket de största fordringsägarna, leasing bolagen, accepterade.
Anmäl inlägget
Trist men patetiskt
Skrivet av Acke, 2020-11-18 22:15:26
Köp inga biljetter tidigare än möjligtvis samma dag du skall flyga. Norwegians skuldberg måste någon stå för och nu försöker man blåsa nästa omgång av ägare och kreditorer. Framtiden ligger helt klart bakom Norwegian. Synd om dess medarbetare och passagerare.
Anmäl inlägget
Kommer inte att
Skrivet av Foliehatten, 2020-11-18 21:52:11
lyckas med det. INGEN vil slänga fler pengar i det här misslyckade pyramidspelet..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn