Flygrevyn
Skriv ut  

Widerøe stoppade flyg i luften på väg till Storbritannien

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 december 2020
Beslutet att snabbt stoppa flygtrafiken mellan Storbritannien och Skandinavien fick oväntade konsekvenser för en av Widerøes flygningar till Aberdeen.

En rad länder stoppade igår måndag flyg från Storbritannien. Det är den nya virusstammen som upptäcktas där som stängt gränserna ibland annat Belgien, Bulgarien, Kanada, Hong Kong och de nordiska länderna. I minst 48 timmar är det stopp för direktflygningarna från Storbritannien till Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det gör att en handfull flygningar med SAS, British Airways, Ryanair och Widerøe snabbt ställdes in. Trots det landade sju flygningar under dagen i Sverige på Arlanda, Landvetter och Västerås. Om det å andra sidan rört flygstopp en vanlig dag, innan Covid-19, hade det inneburit cirka 20 inställda avgångar bara på Heathrow i London. Men nu är trafiken hårt reducerad även om London tillhör de destinationer som varit igång större delen av pandemin.

Det innebär dock inte att ett visst mött av dramatik uppstod också igår när trafiken från Storbritannien stoppades. När regeringens presskonferens på förmiddagen informerade om den kommande, snabba stängningen av trafik från Storbritannien, var en Dash 8-400 från Widerøe på väg från Stavanger till Aberdeen i Skottland. Flygbolaget valde då att kalla hem maskinen medan det fortfarande befann sig över Nordsjön varpå den vände och flög tillbaka igen.

- Vi ville inte riskera att besättningen och flygplanet på obestämd tid skulle bli stående i Storbritannien, säger kommunikationschefen Catharina Solli till nyhetssajten E24.
 
I skrivande stund, måndag kväll, går det fortsatt att boka SAS direktflight från Arlanda till London.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fraktflyg får flyga från UK
Skrivet av Nightflight, 2020-12-24 04:11:55
Flygstoppet gäller flygningar med passagerare från Storbrittanien. Tillåtet att genomföra flygningar med frakt i buken.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn