Skriv ut  

Flygskola tvingas säga upp personal

Notiser, Redaktionen, den 11 januari 2021
En engångshändelse inte orsakad av pandemin. Det menar OSM Aviation ligger bakom det faktum att skolan tvingas säga upp nio flyginstruktörer.

Söktrycket till pilotutbildningen på OSM Aviation i Västerås har inte minskat i någon större utsträckning, pandemin till trots. I dagsläget går 120 elever och den lilla svackan kommer att vända upp igen, det är skolchefen Marcus Pihlflykt övertygad om.
 
- Ingen kunde förutse covid-19. Men jag är övertygad om att det blir huggsexa om piloterna när branschen vänder, sådant går ganska snabbt, säger han till Sala Allehanda.

Trots det tvingas skolan nu för första gången att säga upp nio flyginstruktörer. Orsaken är i och för sig pandemin men handlar om att personalomsättningen minskat kraftigt. Det är normalt god efterfrågan på flyginstruktörer med efterföljande hög personalomsättning. Nu väljer dock de flesta att stanna kvar på befintliga jobb vilket gör att OSM har för många instruktörer. Ambitionen är dock att de ska kunna återvända när effekterna av Covid-19 klingar av.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Censur
Skrivet av Censur , 2021-01-12 09:24:54
Censur på skolan samt på flygtorget.. vi elever har ej fått någon information....
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn