Skriv ut  

Jönköping Airport hub för transport av Coronatester

Notiser, Redaktionen, den 20 januari 2021
Från hela Sverige till Jönköping och vidare med flyg till Augsburg. Svenska coronatester flygs nu till labbet i Tyskland via flygplatsen i Jönköping.

Distributionen i Sverige av coronavaccinet sker med lastbil, inte flyg, trots att det skulle skynda på leveranserna i ett av Europas mest långsträckta land. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare.

Men trots allt är flyget en del av arbetet mot pandemin. Jönköping har blivit hub för flygburna transporter av coronatester som ska transporteras från Sverige till Augsburg i Tyskland. Coronatesterna samlas in och ankommer till Jönköping med bil varje natt från Stockholm, Göteborg och Malmö. Jönköping Airports geografiska läge och erfarenhet från att regelbundet hantera fraktflyg är en betydande faktoretill varför flygplatsen fått uppdraget.

– Dels det, men också att vi har fortsatt att vara en öppen flygplats med verksamheten igång och med i princip oförändrad kapacitet sedan pandemins utbrott. Strax före julhelgen utsågs vi dessutom till temporär beredskapsflygplats. Avtalet, som sträcker sig till den 31 mars 2021, kan förlängas vid behov och gör att vi nu närsomhelst kan öppna upp och ta emot samhällsnyttiga transporter, till exempel ett ambulansflyg, utvecklar Henrik, säger marknadschef på Jönköping Airport, Henrik Älverdal.    Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn